بانک مرکزی مقدمات واریز ۲۰۰ میلیون دلار به صندوق تثبیت را فراهم کند
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، ابراهیمی سروعلیا معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس و اوراق بهادار در برنامه گفتوگوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر در خصوص تأثیر بسته حمایت از بازار سرمایه تصریح کرد: در راستای حمایت از بازار سرمایه، مجموعه وزارت اقتصاد و سازمان بورس بسته معروف به ۳+۷ را تهیه کرد که ۷ مورد آن در شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا تصویب شده و برای اجرا باید به تائید مقام معظم رهبری برسد. ۳ مورد هم در دست دولت بود که دیروز از سوی معاون اقتصادی رئیسجمهور به دستگاههای اجرایی ابلاغ شد.
او در خصوص موارد ابلاغی معاون اقتصادی رئیسجمهور گفت: مورد اول اختصاص یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه است که این قانون از سال ۹۴ تا کنون به درستی اجرا نشده و تنها مبلغ هزار میلیارد تومان به این صندوق تزریق شده است، بر این اساس قرار است ۲۰۰ میلیون دلار معادل ۴ هزار میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه واریز شود.
او در خصوص مصوبه دوم توضیح داد: بانک مرکزی مقرراتی وضع کرده بود که بر اساس آن نهادهای مالی بازار سرمایه امکان استفاده از تسهیلات بانکی را نداشتند که اکنون این ممنوعیت برداشته شده است.
ابراهیمی سروعلیا بیان کرد: طبق مصوبه سوم به افراد خارجی که تا مبلغ ۲۵۰ هزار میلیارد دلار در بورس سرمایهگذاری کنند، اقامت ۵ ساله ایران داده میشود.
او تأکید کرد: ما آمادگی اجرای این مصوبات را داریم. بانک مرکزی هم باید سازوکار اجرایی مصوبه اول و دوم را فراهم کند و منابع دلاری صندوق توسعه هرچه زودتر به منابع ریالی تبدیل و به صندوق تثبیت واریز شود.
معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس در خصوص مصوبات ۷ گانه بازار سرمایه گفت: یکی از مصوبات مهم، اختصاص ۸۰ درصد مالیات نقلوانتقال سهام به صندوق ثبیت است که سال گذشته میزان این مالیات ۱۷ هزار میلیارد تومان بوده و طبق این مصوبه امکان تزریق حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان به این صندوق وجود دارد.
بند طلایی مصوبات ۳+۷ بازار سرمایه
او افزود: بند طلایی مصوبات بسته بازار سرمایه، بحث معافیت مالیاتی سود انباشته شرکتهاست. بر این اساس شرکتها هر میزانی که از سود فروش خود را بهصورت انباشته در بیاورند و افزایش سرمایه دهند از پرداخت مالیات معاف میشوند. این امر امتیاز خوبی برای شرکتها است.
این مقام مسئول بیان کرد: مهمترین تأثیر اجرای این مصوبات این است که طرف تقاضا را بهبود میبخشد و مشکل کمبود نقدینگی بازار را برطرف میکند.
مهمترین مشکل بازار سرمایه کمبود نقدینگی است
در ادامه برنامه دارابی کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: عمده مشکلات بازار سرمایه کمبود نقدینگی است که در این بسته ۳+۷ توجه شده تا این کمبود برطرف شود.
او افزود: اکنون سطح ارزندگی خوبی در بازار سرمایه داریم و قیمتهای سهام خوب است. امیدواریم با اجرای این مصوبات، بازار به تعادل نسبی برسد. در کل برگزاری جلسه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا هم برای بازار اطمینانبخش بود.
دارابی بیان کرد: بخش عمده شرکتها عملکرد خوبی در بازار داشتهاند. تا تیرماه اکثر شرکتها مجامع خود را برگزار میکنند و سهامداران از سود خوبی برخوردار میشوند. در کنار این حمایتها امیدواریم شرایط بازار به تعادل بازار برسد.
انتهای پیام/۴۱۲۹/
انتهای پیام/