پاسخ به ۲ تصور اشتباه در مورد روزه گرفتن/ روزهداری قدرت عضلات را کاهش نمیدهد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، باتوجه به طولانی بودن مدت روزهداری در ایام ماه مبارک رمضان سال ۱۴۰۰ برخی از مردم تصورهای اشتباهی در مورد روزه گرفتن دارند ولی بررسیهای علمی در مراکز تحقیقاتی اسلامی و غیراسلامی نشان داده است روزه گرفتن نه تنها برای انسان مضر نیست بلکه موجب بهبود عملکرد قسمتهای مختلف بدن میشود.
ممکن است مسلمانان در روزهای ماه رمضان و به خصوص در ساعتهای نزدیک افطار کمی احساس ضعف و بیحالی کنند ولی این به معنای آسیب رسیدن به بدن نیست و متخصصان معتقدند چنین شرایطی پس از ۱ روز طولانی غذا نخوردن عادی است. در ادامه پاسخ مناسبی به ۲ سؤال رایج مسلمانان در مورد روزهداری را بیان میکنیم.
آیا روزه گرفتن موجب از دست رفتن عضلات بدن میشود؟
پزشکان در پاسخ به این سوال میگویند اگر فردی برای مدت طولانی چیزی نخورد ممکن است عضلات او تضعیف شود و یا حتی از بین برود ولی این به شرطی است که هیچ گونه مواد مغذی نظیر پروتئینها برای چند روز به بدن نرسد. اگرچه مسلمانان در طول ماه رمضان روزها چیزی نمیخورند ولی در بازه زمانی افطار تا سحر فرصت کافی برای مصرف مواد غذایی مغذی وجود دارد و رسیدن هر مقدار پروتئین به بدن سبب میشود عضلات در حالت طبیعی خود باقی مانده و ضعیف نشوند.
آیا روزه گرفتن سرعت سوختوساز(متابولیسم) بدن را کاهش میدهد؟
بررسیهای علمی نشان داده است روزه گرفتن نه تنها سرعت سوختوساز بدن را کاهش نمیدهد بلکه آن را تقویت نیز میکند. البته این به معنای آن نیست که فرد روزهدار باید تمام طول روز در محلی مشخص نشسته و نگران کاهش یا افزایش وزن خود باشد. متخصصان تغذیه به مسلمانان توصیه میکنند برای حفظ سلامتی بدن و جلوگیری از اختلال در روند سوختوساز سلولها فعالیت بدنی در ایام ماه مبارک رمضان ترک نشود.
انتهای پیام/۴۱۴۴/
انتهای پیام/