دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 خرداد 1400 - 10:59
لندن مقهور قدرت نرم شیخ‌نشین‌های عرب؛

سرمایه‌گذاری ۱۴۰ میلیارد پوندی ۵ کشور عرب در بریتانیا

اقتصاد انگلیس شدیداً وابسته به سرمایه‌ شاهان و شیوخ عربانگلیس کشوری که بسیاری از دولت‌های جهان را به اتهام نقض حقوق بشر آزار و اذیت می‌کند به دلیل سرمایه‌گذاری هنگفت حکومت‌های غیر منتخب کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج‌فارس در اقتصادش نه‌تنها حرفی از حقوق بشر نمی‌زند بلکه به حفظ رژیم‌های ستمگر هم کمک می‌کند.
کد خبر : 579983
سرمایه گذاری انگلیس

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، پنج کشور کویت، بحرین، قطر، امارات عربی متحده و عربستان سعودی که در ساحل جنوبی خلیج‌فارس صاحب منابع عظیم نفت و گاز هستند و از سرکوبگرترین رژیم‌ها و ناقضان حقوق بشر محسوب می‌شوند به‌راحتی توانسته‌اند ده‌ها میلیارد پوند در بریتانیا سرمایه‌گذاری کنند درحالی‌که سرمایه‌گذاری روسیه در این کشور که به‌دفعات کمتر از سرمایه‌گذاری عرب‌هاست همیشه با انتقاد شدید دولت و رسانه‌های انگلیس روبرو شده است.


یو.کی. دیسکلاسیفاید با افشای سرمایه‌گذاری ۱۴۰ میلیارد پوندی عربستان سعودی، کویت، قطر، امارات و بحرین در بریتانیا ادامه می‌دهد که این میزان از سرمایه پنج برابر سرمایه‌گذاری روسیه در انگلیس است اما بخشی از دولت و رسانه‌های انگلیسی با ناقض حقوق بشر دانستن مسکو انتقادهای شدیدی به مراودات مالی کشورشان با روسیه بروز می‌دهند انگار که آن پنج کشور حاشیه جنوبی خلیج‌فارس هم از حکومت‌های منتخب مردم برخوردارند و هم گزارشی از نقض حقوق بشر علیه آن‌ها مطرح نیست.


نقش پررنگ انگلیس در آموزش نیروهای سرکوبگر امنیت داخلی کشورهای جنوب خلیج‌فارس


سرمایه‌گذاری ثروتمندان روسیه در انگلیس غالباً به‌وسیله طیفی از سیاستمداران انگلیسی به‌طور گسترده محکوم می‌شود و خود بوریس جانسون نخست‌وزیر بریتانیا ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور فدراسیون روسیه را یک تهدید فزاینده برای کشورش می‌داند اما وقتی حجم عظیمی از سرمایه کشورهای سرکوبگر و دیکتاتور عرب در خلیج‌فارس به بریتانیا سرازیر می‌شود اعتراضی دیده نمی‌شود.



با دادن فرصت سرمایه‌گذاری به کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس بدون توجه به سوابق نقض حقوق بشر آن‌ها بریتانیا بیشتر به این کشورها وابسته می‌شود 



رژیم‌های کشورهای عربی خلیج‌فارس که شاهان و شیوخ آن‌ها نه با انتخاب مردمی بلکه به‌صورت موروثی به حکومت رسیده‌اند، مخالفان خود را شکنجه می‌کنند، اجازه تأسیس احزاب سیاسی را نمی‌دهند و با انتخابات آزاد و رسانه‌های مستقل مخالفت می‌کنند مجاز هستند مبلغ هنگفت ۱۴۰ میلیارد پوند در املاک درجه‌یک در لندن و شرکت‌ها و رسانه‌های انگلیسی سرمایه‌گذاری کنند.



افزایش نظامیان قراردادی خارجی در شیخ‌نشین‌های خلیج‌فارس - شورای راهبردی  روابط خارجی

نظامیان قراردادی خارجی در شیخ‌نشین‌های خلیج فارس


اغلب پولی که شاهان و شیوخ عرب به انگلیس می‌برند مربوط به درآمدهای سرشار آن‌ها از منابع نفت و گاز است که در اختیار کامل خانواده‌های سلطنتی است.


سعودی‌ها و قطری‌ها روی‌هم‌رفته حدود یک‌صد میلیارد پوند پول مردم خود را در انگلیس سرمایه‌گذاری کرده‌اند درحالی‌که سرمایه‌گذاری امارات و کویت در انگلیس به ۴۰ میلیارد پوند می‌رسد. البته کویت و عمان از دیگر کشورهای عرب خلیج‌فارس در این خصوص عقب نیفتاده‌اند اما به دلیل اینکه سیستم مالی این دو کشور شفاف نیست نمی‌توان میزان دقیق سرمایه آن‌ها در بریتانیا را تخمین زد.




بیشتر بخوانید: 


درخواست حقوق بشری برای توقف صادرات سلاح انگلیس به عربستان


افشای اصرار انگلیس بر صادرات قطعات یدکی جنگنده‌ها به عربستان/ ماجرای دستخوش انگلیس به بن سلمان پس از قتل خاشقجی چه بود؟




موضوع اینجاست که سرمایه‌گذاری‌های کشورهای عربی که با توصیه وزیران بریتانیایی انجام می‌شود باعث شده که لندن وابستگی اقتصادی نسبتاً عمده‌ای به کشورهایی داشته باشد که رویکردشان نسبت به دموکراسی و حقوق بشر در تضاد با به‌اصطلاح ارزش‌های بریتانیا است. جالب است که سیاست‌های داخلی روسیه یا یک کشور همسوی مسکو مصداق نقض حقوق بشر است اما موارد مشابه یا حتی بسیار بدتر به‌وسیله کشورهای عرب فوق‌الذکر نه‌تنها مشکلی برای ارزش‌های بریتانیا ایجاد نمی‌کند بلکه در سال‌های اخیر لندن به رژیم‌های کشورهای عرب ذکرشده کمک می‌کند تا در قدرت باقی بمانند. لندن نیروهای امنیت داخلی این کشورها را آموزش می‌دهد و مقادیر عظیمی از تسلیحات به آن‌ها می‌فروشد. احتمالاً انگلیس فضای مجاز سرمایه‌گذاری برای رژیم‌ها دیکتاتور را در مقابل ارائه تسلیحات و تجهیزات موردنیاز آن‌ها ایجاد کرده باشد. لازم به ذکر است ه خانواده سلطنتی انگلیس نقش اساسی در تحکیم ارتباطات تجاری و سیاسی با این دیکتاتورهای ایفا می‌کند.


گزارش اخیر کمیته پارلمانی بریتانیا در خصوص روسیه نشان می‌دهد که بریتانیا مقصد موردعلاقه ثروتمندان روسیه برای سرمایه‌گذاری است اما این میزان تابه‌حال بیش از ۲۵.۵ میلیارد پوند نبوده است که از نصف سرمایه‌گذاری عربستان هم کمتر است.


چین که در حال حاضر دومین اقتصاد برتر جهان است سهمی ۵۱ میلیارد پوندی از سرمایه‌گذاری در انگلیس را به خود اختصاص داده است.


پروفسور مداوی الرشید تحلیلگر سعودی در دانشگاه اقتصاد لندن می‌گوید: با دادن فرصت سرمایه‌گذاری به کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس بدون توجه به سوابق نقض حقوق بشر آن‌ها بریتانیا بیشتر به این کشورها وابسته می‌شود و کمتر خواهد توانست از مخالفان دیکتاتوری و سرکوب در این کشورها حمایت کند.


وی ادامه می‌دهد: بریتانیا نه‌تنها به این کشورها تسلیحات و تجهیزات نظامی صادر می‌کند بلکه از آن‌ها در مقابل انتقادات سازمان‌های بین‌المللی دفاع می‌کند. همه ما به خاطر داریم که چگونه بریتانیا از جایگاه خود در سازمان ملل استفاده کرد و از درخواست عربستان سعودی برای برخورداری از یک کرسی در شورای حقوق بشر سازمان ملل حمایت کرد.


عربستان سعودی که نیروهای امنیت داخلی‌اش را لندن آموزش داده است حدود ۶۰ میلیارد پوند در انگلیس سرمایه‌گذاری کرده است. بیشتر این سرمایه‌گذاری از صندوق سرمایه‌گذاری عمومی این کشور نفت‌خیز برداشته‌شده است. ریاست این صندوق را محمد بن سلمان به‌ظاهر ولیعهد اما درواقع حاکم عربستان  بر عهده دارد. وی متهم به صدور دستور قتل جمال خاشفجی روزنامه‌نگار عربستانی- آمریکایی است.


سال گذشته عربستان ۵۹۸ میلیون پوند از سهام شرکت بریتیش پترولیوم را خریداری کرد. سعودی‌ها همچنین بخش عمده‌ای از سهام غول نفتی انگلیسی َشل و روزنامه‌های ایندیپندنت و استاندارد عصر را در اختیار دارند.



لندن که بسیاری از کشورهای جهان را به اتهامات متفاوتی ازجمله نقض حقوق بشر تخطئه می‌کند با این روابط صمیمی که با حکام جابر کشورهای منطقه دارد دیگر حتی نمی‌تواند به‌ظاهر هم که شده ژست دفاع از حقوق بشر، آزادی و دموکراسی بگیرد



در سال ۲۰۱۸ زمانی که بوریس جانسون وزیر خارجه بود از تمایل عربستان برای سرمایه‌گذاری ۶۵ میلیارد پوندی در مدت ۱۰ سال در انگلیس حمایت کرد. سیاست قدرت نرم عربستان در انگلیس همچنین به دانشگاه‌های معتبر انگلیس ازجمله آکسفورد و کمبریج رسیده است و ریاض با اعطای بورسی تحصیلی به این دانشگاه‌ها درصدد افزایش نفوذ خود میان نخبگان این کشور است. عربستان در اپلیکیشن های مورداستفاده در انگلیس ازجمله توییتر، استپ چت و غیره حضور فعال دارد.



افشای اصرار انگلیس بر صادرات قطعات یدکی جنگنده‌ها به عربستان/ ماجرای دستخوش انگلیس به بن سلمان پس از قتل خاشقجی چه بود؟

مخالفت با صادرات تسلیحات تولید انگلیس به عربستان و امارات


لندن تأمین‌کننده ماشین جنگی شیخ‌نشین‌های سرکوبگر و متجاوز


در این میان قطر با ۴۰ میلیارد پوند سرمایه‌گذاری در انگلیس به یکی از هم‌پیمانان اصلی لندن نه‌تنها از بابت اقتصادی بلکه در زمینه‌های امنیتی هم بدل شده است. در جریان جنگ لیبی این دو کشور اسکادران مشترک برای انجام حملات هوایی در اختیار داشتند. قطر دراملاک لوکس، رستوران‌های زنجیره‌ای، سوپرمارکت‌ها و هایپرمارکت ها، بازار سهام و بانک‌های انگلیس سهام‌دار اصلی هستند. به‌عنوان‌مثال شیخ حمد آل ثانی امیر قطر هتل رز لندن را به قیمت ۷۰۰ میلیون پوند خریداری کرد.


کویت یک کشور کوچک عربی دیگر در حاشیه خلیج‌فارس ۱۷ میلیارد پوند در انگلیس سرمایه‌گذاری کرده است و سهام زیادی در غول نفتی بریتیش پترولیوم در اختیار دارد.


شیوخ امارات عربی متحده هم با ۲۵ میلیارد پوند سرمایه‌گذاری در انگلیس سهم خوبی از اقتصادی این کشور را در اختیار دارند. شیخ خلیفه بن زاید حاکم ثروتمند امارات و امیر ابوظبی با سرمایه‌گذاری ۵.۵ میلیارد پوندی در املاک لندن بخش قابل‌توجهی از املاک را به خود اختصاص داده است.


بحرین با ۲.۵ میلیارد پوند سرمایه‌گذاری نیز از هم‌پیمانان اصلی انگلیس در منطقه محسوب می‌شود. در فوریه شیخ حمد بن عیسی آل خلیفه امیر بحرین گلیمپتون پارک در بخش جنوبی انگلیس را به قیمت ۱۲۰ میلیون پوند از بندر بن سلطان شاهزاده سعود خریداری کرد.


البته انگلیس هم در کشورهای عربی ذکرشده سرمایه‌گذاری‌های کلانی انجام داده و پروژه‌های بسیاری در بخش‌های انرژی، حمل‌ونقل، ساختمانی و غیره را بر عهده گرفته است.


لندن که بسیاری از کشورهای جهان را به اتهامات متفاوتی ازجمله نقض حقوق بشر تخطئه می‌کند با این روابط صمیمی که با حکام جابر کشورهای منطقه دارند دیگر حتی نمی‌تواند به‌ظاهر هم که شده ژست دفاع از حقوق بشر، آزادی و دموکراسی بگیرد.


انتهای پیام/۴۱۵۵/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب