دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 ارديبهشت 1400 - 16:18
صبح امروز؛

سازمان سمت و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند

تفاهم‌نامه همکاری بین سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه‌ها (سمت)، مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام امضا شد.
کد خبر : 578992
تفاهم نامه

 به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، تفاهم‌نامه همکاری‌های علمی، پژوهشی و فناوری بین مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (رایسست) و ISC با سازمان مطالعه و تدوین کتب علوم انسانی دانشگاه‌ها (سمت) در نشست مشترک مسئولان این دو نهاد به صورت وبینار امروز دوشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ به امضاء رسید.


در این وبینار محمدجواد دهقانی رئیس مرکز منطقه‌ای و ISC و محمد ذبیحی رئیس سازمان سمت به همراه معاونان و مدیران مربوطه حضور داشتند.


در آغاز این نشست که در راستای سیاست‌های کلان مرکز منطقه‌ای و پایگاه استنادی و با هدف برقراری و نیز گسترش تعاملات علمی، پژوهشی و فناوری ترتیب داده شده بود، ابتدا محمدجواد دهقانی برخی زیرساخت ها، فعالیت ها، و دستاوردهای مرکز منطقه‌ای و پایگاه استنادی را در عرصه‌های ملی و بین‌المللی معرفی کرد.


دهقانی با برشمردن اهداف و ماموریت‌های کلان دو سازمان، بر اهمیت تبدیل مرکز منطقه‌ای به پایگاه تامین منابع اطلاعاتی مورد نیاز کشور به منظور نظام‌مند کردن هزینه‌های کشور در رابطه با تامین و خرید پایگاه‌های اطلاعاتی بین المللی تاکید کرد و آن را یکی از اهداف مهم این سازمان دانست.


وی ادامه داد: یکی دیگر از اهداف رایسست و ISC ثبت نشریات علمی و ارزش گذاری نشریات، دانشگاه‌ها و دانشمندان در سطح منطقه و جهان اسلام است.


رئیس مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری گفت: ارزیابی و رتبه‌بندی نشریات علمی وزارت علوم به این مرکز واگذار شده و هدف از این ارزیابی که هر سال بر اساس اطلاعات کمی و کیفی نشریات علمی انجام می‌شود، ارتقای کیفیت نشریات بر اساس استاندارهای مطرح در سطح ملی و بین‌المللی است.


وی گفت: در این راستا، ارزیابی و رتبه‌بندی مطابق با شیوه‌نامه مصوب کمسیون بررسی نشریات علمی وزارت علوم تحت ۶ معیار کلی و بیش از ۵۰ شاخص زیر مجموعه انجام می‌گیرد. پایگاه استنادی شیوه جدیدی برای سطح بندی و نمایه سازی نشریات طراحی کرده است. در این شیوه از نمایه‌سازی و سطح‌بندی، نشریات نمایه شده در ISC بر اساس معیارهای ارزیابی ساختاری، محتوایی و مبتنی بر داده‌های علم‌سنجی در سه مجموعه متفاوت شامل «نشریات اولیه»، «نشریات لیست انتظار» و «نشریات هسته» نمایه خواهند شد.


دهقانی افزود: یکی از محصولات جدید ISC سامانه Digital Object Recognizer (DOR) است. DOR یک کد منحصر به فرد است که برای هر چیزی شبیه اثر انگشت است. DOR به صورت بین‌المللی برای هر مقاله‌ای که در یک ژورنال یا یک کنفرانس، کتاب، پایان نامه، نرم افزار و ... نمایش داده می‌شود، تعیین می‌شود تا کمک کند مانند بارکد تشخیص آنها را تسهیل کند.


هم‌افزایی که می‌تواند رسالت علمی ایران را به گوش جهان برساند


در ادامه، محمد ذبیحی، رئیس سازمان سمت با اشاره به تاریخچه تاسیس سمت گفت: این دو مجموعه با هم‌افزایی و تعاملات علمی می‌توانند رسالت علمی ایران را به گوش جهان برسانند.


زهرا ابوالحسنی رئیس پژوهشکده تحقیق و توسعه علوم انسانی سازمان سمت با اشاره به ساختار پژوهشی سمت گفت: اهم وظایف و اختیارات سازمان شامل چاپ، نشر و فروش کتب، منابع، مجلات و سایر تولیدات علمی و پژوهشی در داخل و خارج از کشور است.


وی افزود: پژوهشکده تحقیق و توسعه علوم انسانی با هدف پژوهش و تحقیق در شاخه‌های علوم انسانی با سه رویکرد بنیادی، توسعه‌ای و کاربردی و همچنین اجرای طرح‌های پژوهشی و تحقیقاتی با هدف دستیابی به منابع علمی دانشگاهی در همه حوزه‌های علوم انسانی تاسیس شده است.


در ادامه این جلسه بندهای تفاهم نامه مورد بحث و بررسی قرار گرفت و پس از توافق طرفین، به امضا رسید.



انتهای پیام/۴۱۰۷/

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب