دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 ارديبهشت 1400 - 12:36
با برگزیدگان هشتمین جشنواره فرهیختگان/۲ در گفت‌وگو با آنا تشریح شد؛

۵ عامل برتری هیئت‌ اندیشه‌ورز آذربایجان شرقی در جشنواره فرهیختگان

رئیس هیئت اندیشه‌ورز تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی موفقیت و برتری این هیئت در جشنواره هشتم فرهیختگان را سند افتخاری برای مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد.
کد خبر : 577405
مهران صمدی

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ هشتمین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری فرهیختگان با برگزاری مراسم تجلیل از برگزیدگان این جشنواره با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، اعضای هیئت رئیسه و مدیران دانشگاه عصر روز گذشته ۷ اردیبهشت به‌صورت مجازی در سالن شهید مطهری سازمان مرکزی دانشگاه به کار خود پایان داد.


از تفاوت‌های این جشنواره با دوره‌های قبل اضافه‌شدن هیئت‌های اندیشه‌ورز استانی و مجلات به برگزیدگان دوره هشتم جشنواره به پیشنهاد معاونت موضوعی علوم انسانی و هنر بود که در این بخش هیئت اندیشه‌ورز تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی رتبه برتر را کسب کرد.


خبرنگار خبرگزاری آنا به همین مناسبت با مهران صمدی رئیس هیئت اندیشه‌ورز تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی که اکنون مسئولیت ریاست دبیرخانه هیئت امنای این استان، ریاست شورای طرح بینش مطهر و مدیرگروه مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری علوم اجتماعی و علوم ارتباطات واحد تبریز را نیز بر عهده دارد، درباره مأموریت‌ها، اهداف، برنامه‌ها و دلایل موفقیت این هیئت در جشنواره فرهیختگان گفت‌وگو کرده است.


صمدی با بیان اینکه هیئت‌های اندیشه‌ورز با تدبیر حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه، معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی در نیمه اول سال ۱۳۹۸ ساماندهی شدند و فعالیت خود را آغاز کردند، گفت: مأموریت‌های کلان هیئت‌های استانی شامل بازنگری نظام آموزشی و پژوهشی، بازنگری برنامه‌های درسی، تدوین نظام مسائل بومی استان، ساماندهی محتوایی پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها، ساماندهی نشریات علمی، ساماندهی کتب درسی، ارائه طرح‌های پیشنهادی به معاونت علوم انسانی برای توانمندسازی مدرسان علوم انسانی، شناسایی و پیشنهاد اجرایی برای راه‌اندازی دانشکده‌ها، شناسایی و پیشنهاد اجرایی برای راه‌اندازی رشته‌های ایرانی-اسلامی، میان‌رشته‌ای علوم انسانی و هنر و جایگزینی آنها با رشته‌های کم‌طرفدار و برگزاری کرسی‌های نظریه‌پردازی و ترویجی است.


وی موفقیت هیئت اندیشه‌ورز تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی و کسب رتبه برتر در جشنواره فرهیختگان را یادآور شد و بیان کرد: همان‌گونه که از عنوان مشخص است، موفقیت یک هیئت و نه توفیق یک نفر به‌عنوان رئیس این هیئت است؛ بنابراین تبیین نقش تک‌تک افرادی که در این موفقیت نقش داشتند، ضروری است.


معاونت علوم انسانی و هنر بین اعضای هیئت علمی اشتیاق و اعتماد ایجاد کرد


رئیس دبیرخانه هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی مورد نخست موفقیت هیئت اندیشه‌ورز این استان را نقش ستادی سازمان مرکزی دانشگاه دانست و افزود: معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی توانست اعتماد اعضای هیئت علمی گروه علوم انسانی و هنر را به برنامه‌های معاونت جلب و بین آنها اشتیاق ایجاد کند.


صمدی اظهار کرد: مدیران معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی برای نهادینه‌کردن جایگاه هیئت‌ها در ساختار دانشگاه تلاش‌های زیادی انجام دادند، تبیین دقیق مأموریت‌ها، مطالعه دقیق صورتجلسه‌ها و ارائه بازخوردهای هدایتگرانه و از همه مهم‌تر روحیه مشارکت‌طلبی نقش عمده‌ای در موفقیت هیئت‌های استانی داشته است.


رئیس هیئت اندیشه‌ورز تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان، نقش هیئت رئیسه این دانشگاه را در موفقیت‌ها یادآور شد و ادامه داد: با راه‌اندازی این هیئت در استان در مدت کوتاهی اتاق، تجهیزات و یک کارشناس در اختیار هیئت قرار گرفت و نهاد نمایندگی رهبری و معاونت‌های تخصصی استان و واحد تبریز، تمام‌قد وارد میدان شدند و برای کمک به این نهاد تازه راه‌اندازی‌شده حمایت‌های لازم را انجام دادند و این حمایت‌ها کماکان ادامه دارد.


همکاری اعضای هیئت اندیشه‌ورز آذربایجان شرقی مثال‌زدنی است


وی عامل سوم موفقیت و برتری هیئت اندیشه‌ورز تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی در جشنواره فرهیختگان را نقش اعضای هیئت دانست و به آنا گفت: مشارکت فعال اعضای هیئت علمی برای عضویت و همکاری با هیئت بدون هیچ چشمداشتی بود. همکاری بی‌قید و شرط اعضای هیئت به‌ویژه دبیر و کارشناس هیئت اندیشه‌ورز استان مثال‌زدنی است. در برهه‌ای برای تقویت هیئت، افرادی را حذف و نفرات جدیدی را جایگزین کردیم؛ اما افراد قبلی کماکان همکاری خود را با هیئت ادامه می‌دهند و این موضوع بسیار حائز اهمیت است که نشان از روحیه فداکاری و تعالی‌طلبی این همکاران دارد.


صمدی نقش و مشارکت اعضای هیئت علمی گروه‌های علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی در این موفقیت را مؤثر عنوان و بیان کرد: بدیهی است بدون مشارکت گروه‌ها امکان برگزاری کرسی‌های ترویجی، آسیب‌شناسی بخشنامه‌ها، هدایت پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها به سمت حل مسائل بومی و منطقه‌ای نبود.


رئیس هیئت اندیشه‌ورز دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان شرقی پنجمین مورد مؤثر در برتری این هیئت را نقش مشورتی و حمایتی محمدعلی نادی رئیس هیئت اندیشه‌ورز استان اصفهان دانست و افزود: در حقیقت یکی از عوامل مهمی که در توفیقات هیئت نقش داشت، اشتراک‌گذاری دانش و تجربه رؤسای هیئت‌های اندیشه‌ورز تعالی علوم انسانی و هنر سایر استان‌ها به‌ویژه اصفهان بود که در تدوین طرح توجیهی راه‌اندازی دانشکده آسیب‌شناسی، تجربیات و دستاوردهای استان اصفهان را سخاوتمندانه در اختیار آذربایجان شرقی گذاشتند.


وی اظهار کرد: عوامل ذکرشده برای موفقیت، نشان می‌دهد که برگزیده‌شدن هیئت اندیشه‌ورز استان آذربایجان شرقی در جشنواره هشتم فرهیختگان نه به‌عنوان یک موفقیت فردی؛ بلکه باید به‌عنوان سند افتخاری برای تمام مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی در نظر گرفته شود و به همین دلیل در استان آذربایجان شرقی آمادگی داریم که در سال ۱۴۰۰ از یک‌سو نواقص و کم‌کاری‌های خود را جبران کنیم و از سوی دیگر تمام تجربیات خود را در اختیار سایر استان‌ها قرار دهیم تا در جشنواره بعدی، نام هیئت اندیشه‌ورز تعالی علوم انسانی و هنر استان دیگری در فهرست برگزیدگان ثبت شود.


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب