شاخص فلاکت به مرز ۵۰ رسید
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، کنترل نرخ بیکاری و نرخ تورم همواره از بزرگ ترین معضلات در اقتصاد ها بوده است، زمانی که نرخ تورم بالا باشد ثبات را از اقتصاد کلان گرفته و زمانی هم که نرخ بیکاری و جمعیت بیکاران زیاد باشد موجب در تنگنا قرار گرفتن افراد جامعه خواهد. به طوری کلی بالا بودن نرخ این دو شاخص نه تنها عواقب اقتصادی بدی به همراه دارد بلکه به صورت همه جانبه باعث کاهش رفاه یک جامعه خواهد شد.
به همین علت شاخصی در اقتصاد تحت عنوان شاخص فلاکت وجود دارد که از جمع دو نرخ بیکاری و تورم به دست می آید. از همین رو حل مسئله تورم و بیکاری دغدغه دولت مردان و اقتصاد دانان در تمامی کشور های جهان بوده تا بتوانند شاخص فلاکت را در کشور های خود به حداقل رسانده و باعث افزایش رفاه اجتماعی شوند.
شاخص فلاکت در سال های ابتدایی دهه ۹۰ در ارقام بالایی قرار داشت به طوری که در سال ۹۲ این شاخص به عدد ۴۳.۲ درصد رسید. از سال ۹۳ به یکباره این شاخص با کاهش قبل توجهی مواجه گردید و به حدود ۲۵ درصد رسید، این روند کاهشی در سال های بعدی نیز ادامه دار بوده تا اینکه در سال ۹۵ به عدد ۱۹.۳ رسید.
از سال ۹۷ روندی افزایشی در شاخص فلاکت ایران آغاز گردید و در سال ۹۸ بار دیگر به مانند ابتدای دهه ۹۰ به رقم ۴۵.۴ درصد رسید. آخرین آمار شاخص فلاکت که توسط مرکز آمار منتشر شده مربوط به سال ۹۸ است اما با توجه به افزایش نرخ تورم در سال ۹۹ نسبت سال ۹۸ و عدم تغییر محسوس در نرخ بیکاری سال ۹۹، انتظار می رود نرخ بیکاری در سال ۹۹ به مرز ۵۰ درصد رسیده باشد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/