دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 فروردين 1400 - 14:21

تکمیلی ربیعی

تکمیلی ربیعی
کد خبر : 576208
دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک از دریچه دوربین

وی درباره آخرین وضعیت مذاکرات  وین و چگونگی رفع تحریم‌ها و اجرای تعهدات گفت: دکتر عراقچی در هفدهم فروردین در مصاحبه‌ای اعلام کرد که «ما علاقه ای به احیای برجام از طریق طرح گام به گام نداریم» و سیاست قطعی ابلاغ شده از سوی رهبری سرمشق مذاکراتی ماست.


دولت در احیای برجام هیچ انگیزه ای جز رفع تحریم و بهبود وضعیت معیشت مردم ندارد


ربیعی افزود: در حال حاضر دو کارگروه تشکیل شده که این کارگروه‌ها سرگرم بررسی و ارائه لیست اقداماتی هستند که طرفین برای انجام کامل تعهدات خود باید انجام بدهند و مذاکرات با ۱+۴ بطور فشرده در همین زمینه ادامه دارد.  


دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهور تاکید کرد: دولت در راه احیای برجام هیچ انگیزه انتخاباتی جز رفع تحریم‌ها و مشاهده اثر مثبت آن بر زندگی مردم که می‌تواند پیش درآمدی برای مشارکت حداکثری در انتخابات و تحقق خواست مقام معظم رهبری باشد، ندارد.


وی گفت: کسانی که غیر از این زاویه، شائبه‌ انگیزه انتخاباتی دولت در مذاکرات احیای برجام را به میان می‌کشند، همان هایی هستند که سال‌هاست در انتظار نابودی برجام و به بهای مشقت زندگی مردم کوشیده اند که از این نمد، کلاهی سیاسی نصیب خود کنند و حالا که مذاکرات احیای برجام آغاز شده، قیاس به خود می‌گیرند و تصور می‌کنند که لابد دولت هم باید مثل آنها نیت سیاسی و انتخاباتی از این مذاکرات داشته باشد.  


سخنگوی دولت اضافه کرد: از نظر دولت، مسئله احیای برجام یک مسئله ملی است و نباید ابزار انتخاباتی قرار بگیرد. دولت برخلاف عده‌ای، هیچ وقت از جیب مردم و منافع ملی برای منافع جناحی و انتخاباتی هزینه نکرده و نخواهد کرد.


برجام موجب تقویت اعتماد به نفس ملی شد/ اختلافات داخلی باعث شد نتوانیم از برجام استفاده کنیم


ربیعی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا سرنوشت برجام عبرتی هم برای دولت داشت، گفت: برجام نه تنها برای ما بلکه برای تاریخ ایران و همه جهانیان هم عبرت آموزی زیادی دارد. از اتفاقات مهمی که در کشور می افتد همه باید عبرت بگیریم.


 دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهور تصریح کرد: برجام باعث تقویت اعتماد به نفس ملی و اعتقاد به توانایی داخلی در احقاق حقوق مردم و مشخص شدن این واقعیت شد که هم می‌توان احقاق حقوق از جامعه جهانی کرد و هم حق خود را برای برخورداری از فعالیت‌های هسته ای صلح آمیز داشت.


 وی اضافه کرد: سرنوشت برجام به ما یاد داد که هرچند در امنیت زدایی ایران موفق شدیم و افق از امکانات تازه به رویمان گشوده شد اما بخاطر اختلافات داخلی نتوانستیم چنان که شایسته بود از آن استفاده کنیم.


سخنگوی دولت در ادامه اظهار کرد: برجام به تنهایی برای بهبود چشمگیر اقتصاد ملی کافی نبود چون با وجود رفع کردن یک مانع بزرگ خارجی، نارسایی‌های دیگر از جمله در نظام مالی و بانکی و مقررات دست و پاگیر و مهمتر از اینها اختلاف های سیاسی که مانع از شکل گیری اجماع ملی حول برنامه توسعه کشور بود، سد راه بهره مندی از شرایط مطلوب شد.  


تصور نمی کردیم یک جناح سیاسی رقابتی سالم را تا مرز عداوتی مسموم پیش ببرد


ربیعی در عین حال گفت: البته ما در دولت هیچ وقت برای احقاق حقوق ملت از هیچ طعنه، فشار، ترور حیثیتی داخلی و ترور فیزیکی خارجی ترسی نداشته و نداریم، اما بیشتر از قبل به این باور رسیدیم که برای گرفتن حق مردم نباید تسلیم فشارها و طعنه‌ها شد و نباید به خاطر فشارهای مختلف سیاسی از تلاش برای بازگردان حقوق ملت دست کشید.


وی با تاکید براینکه برجام درس های زیادی به ما یاد داد، مهمترین عبرتی که از سرنوشت برجام گرفتیم را این موضوع عنوان کرد که تصور نمی‌کردیم یک جناح خاص، رقابتی سالم را تا مرز عداوتی مسموم پیش ببرد و گاهی همصدا با بدخواهان ایران کند.


 دستیار ارتباطات اجتماعی دولت اضافه کرد: اینها یک روز دولت را متهم به نابودکردن دستاوردهای هسته‌ای، یک روز متهم به عدم توجه به توانمندی داخلی و یک روز هم متهم به وادادگی کردند و علیه کسانی که در راه دفاع از منافع ملی و آسایش مردم، در حال مصاف دیپلماتیک با قدرت‌های جهانی بودند، تهمت و قلم زدند.


سخنگوی دولت افزود: حتی زمانی که دولت زورگو و قانون شکن ترامپ از برجام خارج شد و سخت ترین تحریم‌های تاریخ را علیه ملت ما وضع کرد، این افراد دست از تخریب و افترا علیه دولت در خط مقدم آن جنگ اقتصادی دست برنداشتند.  


ربیعی گفت: در دولت، هم باید تولید و اقتصاد را پیش می‌بردیم  و خوشبختانه سال ۹۹ را با رشد ۲ درصد تمام کردیم؛ هم باید مراقب روان جامعه می‌بودیم و در عین حال،  با عقب راندن تحریم‌ها، حق جامعه مردم ایران را از نظام ظالمانه جهان می‌ستاندیم. در این شرایط، ‌ باید منتظر هجمه‌های داخلی هم می‌بودیم.


وی اضافه کرد: با وجود این، دولت هیچ گاه از آنچه که به آن اعتقاد داشته، عقب ننشسته و تا آخرین لحظه که مسئولیت داریم، در عقب راندن تحریم، رفع آثار و تبعات آن بر معیشت مردم، پیش‌ بردن تولید ملی و توسعه زیرساخت‌ها و همچنین حفظ جان مردم با خرید و تولید واکسن کرونا، اهتمام ویژه خواهیم داشت. این مشی و تعهد دولت به مرم است و تا روز آخر به آن وفادار خواهد ماند.


تحت فشار قرار دادن دولت برای نخریدن واکسن خارجی نادرست است


سخنگوی دولت درباره آخرین وضعیت تولید واکسن ایرانی، دفاع و حفاظت از جان شهروندان را اصلی بنیادین برای دولت دانست و گفت: اینکه گفته می‌شود شرکت های تولید واکسن دولت را تحت فشار گذاشتند تا واکسن خارجی خریداری نکند امری کاملا نادرست است. هیچ شرکت تولید کننده واکسن داخلی دولت را تحت فشار قرار نداده و اگر چنین هم بود دولت هرگز تبعیت نمی‌کرد.


وی افزود: مجموعه دولت، ستاد ملی کرونا و شخص رئیس جمهور از ابتدا به خرید واکسن خارجی آن هم بطور انبوه معتقد بود. از زمانی که هنوز ستاد ملی تشکیل نشده بود و از جلسه سی‌ام بهمن ۹۸ که در همه جلسات حضور داشتم، تاکنون دغدغه این بود آیا واکسنی برای این ویروس وجود دارد یا نه.  


ربیعی اظهار داشت:  ما جزو اولین کشورهایی بودیم که برای خرید واکسن از کواکس، ثبت‌نام کردیم، منابع ارزی‌اش هم تهیه شد اما در مرحله انتقال پول، بخاطر محدودیت‌ها و تحریم‌های بانکی، با مشکل مواجه شدیم و نوبت‌مان را از دست دادیم وگرنه امروز ۱۶ میلیون دوز واکسن از طریق کواکس وارد کشور شده بود.


وی افزود: البته با رایرنی‌های فراوان و تلاش وزارت خارجه مان، این مشکل بالاخره رفع شد و تحویل واکسن ها آغاز شده است و به زودی همه آن واکسن‌ها وارد می‌شود.


سه شرکت خصوصی مجوز دریافت واکسن خارجی دریافت کردند 


دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهور با اشاره به اهمیت خرید واکسن برای دولت و دستور رئیس جمهور برای استفاده از همه ظرفیت‌های ملی برای واردکردن واکسن، تصریح کرد: ضمن آنکه بخشی از وزارت خارجه، به طور مشخص در راستای دیپلماسی سلامت فعال شده است، اعلام شد که بخش خصوصی هم می‌تواند با ارز نیمایی واکسن وارد کند.


وی یادآورشد: امروز هم برخی در بخش خصوصی موفق شده‌اند و اقدامات خوبی انجام شده است. در همین زمینه طبق اعلام مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو تا کنون سه شرکت از بخش خصوصی مجوز واردات واکسن کرونا را از سازمان غذا و دارو دریافت کردند و قرار شده واکسن وارد کنند.


سخنگوی دولت ادامه داد: علاوه بر این بخشی از پولهای‌مان در عراق به خرید واکسن اختصاص یافته و انتظار داریم دولت عراق اهتمام بیشتری برای انتقال بقیه پول ایران داشته باشد. امیدواریم که بهانه مجوز اُفک هم برداشته شده باشد. این روزها سفرای ما در کشورهای روسیه، هند، سوئیس، چین و کره جنوبی فعال هستند.


 واردات واکسن را معطل تولید داخل نکردیم


ربیعی گفت: ما در این زمینه با نابرابری مضاعف روبرو بوده‌ایم؛ یکی نابرابری جهانی در توزیع واکسن میان کشورها و دیگری نابرابری ناشی از تحریم‌ها. با این حال مطمئنم تلاش‌های انجام شده، به زودی به ثمر می‌نشیند.


دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهور ادامه داد: علاوه بر آن، سفیرمان در روسیه خبر داده قرارداد خرید ۶۰ میلیون دوز واکسن اسپوتنیک_وی نهایی شده و  از خرداد وارد کشور می‌شود.  تولید واکسن مشترک با کوبا هم شروع شده و به زودی فاز سوم آزمایش انجام می شود.


وی افزود: البته از آنجا که دولت معنا و ماهیت تحریم را به خوبی می‌داند و به مشکلات و تبعات آن واقف است، تولید واکسن داخلی را هم مورد اهتمام جدی قرار داده است و خبرهای خوبی هم در این‌ خصوص منتشر شده و ما لحظه‌ای واردات واکسن را معطل تولید داخلی نکردیم.


سخنگوی دولت درباره برنامه دولت برای واردات صحیح واکسن کرونا گفت: وقتی به بخش خصوصی اعلام کردیم که برای وارد کردن واکسن کرونا اقدام کنند، این یک استراتژی درست بود. واکسن هم مثل سایر کالاهای دیگر باید به لحاظ کیفیت و سلامت توسط یک مرجع دولتی مورد تایید قرار بگیرد. معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت هم مرجع تعیین کننده استاندارد واکسن وارد شده است.


ربیعی در پاسخ به سوالی درباره اختلاف نظر رئیس جمهور و وزیر بهداشت در زمینه کرونا گفت:جنس ویروس کرونا و این بیماری، آنچنان پیچیده است که به طور طبیعی در مسیر مبارزه با آن، نظرهای علمی و اجرایی متفاوتی مطرح می شود. با توجه به اینکه کرونا، بعد بهداشتی و سلامت است در آنجا دیدگاه‌های مختلف مطرح می شود. برای همین یک مشکل کلان و در سطح ملی است، و ابعاد اجتماعی آن هنوز از عمق جامعه بیرون نیامده و مورد بحث و بررسی قرار نگرفته است.


وی افزود: دولت ستادی برای کنترل و مقابله با کرونا تعریف و تعیین کرد تا همه تصمیمات نهایی در ‌آن ستاد اتخاذ شود و با توجه به نظر رهبری  فرمانده این ستاد رئیس جمهور است.


دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهور با اشاره به نشست اخیر خود با وزیر بهداشت گفت: هفته قبل نشستی با دکتر نمکی داشتم و بیش از یک ساعت هم طول کشید برای همین می‌توانم به شما بگویم که بسیاری از خوانش‌ها از آن صحبت ها نادرست است.


سخنگوی دولت گفت: روز یکشنبه این هفته در جلسه ستاد اقتصادی دولت تصمیم گرفته شد ۶۰۰ میلیارد تومان برای خانه‌های بهداشت سراسر کشور، تخصیص یابد. همچنین چهار هزارمیلیارد تومان در مرحله اول موردنیاز وزارت بهداشت تصویب شد.


 وی یادآورشد: در قسط اول، ۵۰ میلیون دلار برای تجهیز تخت‌های بیمارستانی در نظر گرفته شد. تصمیمات در ستاد ملی گرفته می شود و با اعتماد به ستاد ملی از این شرایط عبور می‌کنیم؛ تحریم‌ها را هم پشت سر می گذاریم و امیدواریم در سه ماه باقیمانده شرایط خوبی داشته باشیم و از این پیک‌ها هم بگذریم.


۴۲ هزار بیمار کرونایی قرنطینه را شکستند


ربیعی در پاسخ به اینکه چرا تصمیمات سختگیرانه‌تری در زمینه کرونا مانند قرنطینه اتخاذ نمی‌شود و در ستاد اختلاف نظر وجود دارد،گفت: حدود ۱۴ ماه از ورود ویروس کرونا به کشور می‌گذرد و دولت از زمان اعلام ورود این ویروس تا به امروز به طور کاملا جدی پای سلامت هموطنان ایستاده است. ضمن اینکه باید مفهوم قرنطینه مشخص شود تا بتوان پاسخ روشنی به آن داد.


وی با تقسیم بندی قرنطینه به دو نوع قرنطینه فردی و قرنطینه جمعی ادامه داد: قرنطینه مفهوم وسیعی دارد و در دنیا هم با الگوهای متفاوت اجرا می‌شود. با این وصف و با هر نوع الگو این اپیدمی با توجه به موتاسیون ویروس موج‌های جدیدی در جهان ایجادکرده است که حتی بدتر از ایران است.


دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهور با اشاره به اینکه قرنطینه فردی بیشتر مورد تاکید ما بوده و کارآمدی آن در قطع زنجیره ابتلا هم به اثبات رسید، اظهار کرد: قرنطینه شدن فردی که نشانه‌ها و علائم بیماری در او تایید شده و یا گمان می‌رود که در معرض ویروس قرار گرفته است اصولی است، اماقرنطینه جمعی اگر منظور تعطیلی همه جا می‌باشد، باید همه شرایط اجتماعی و اقتصادی در نظر گرفته شود.


سخنگوی دولت افزود: در حال حاضر و با شرایط فعلی، راهکار موثرتر، استفاده از قرنطینه فردی در موارد ابتلا و یا مشکوک به ابتلا  است به این منظور همزمان محدودیت‌هایی که ما در سه حالت رنگ بندی در نظر گرفتیم با رعایت پروتکل های بهداشتی توسط همگان است. 


 ربیعی همچنین با تشریح فرایند تصمیم گیری در ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا گفت: همه موضوعات ابتدا در کمیته‌های تخصصی ستاد مطرح و پس از رای اکثریت در جلسه مشترک کمیته‌ها بررسی و پس از تصویب در ستاد ملی کرونا به عنوان دستور قابل طرح است.


 تصمیم گیری در ستاد ملی مقابله با کرونا اجماعی است نه رای گیری


وی ادامه داد: تصمیم گیری در ستاد ملی کرونا را اجماعی است و نه بر اساس رای گیری.یعنی اگر موضوعی یک مخالف هم داشته باشد، رئیس جمهور تصمیم‌گیری در خصوص آن موضوع را به جلسه دیگر و پس از انجام کار تخصصی بیشتر ارجاع می‌دهد.


دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهور با تاکید بر اینکه هیچ موضوعی به صورت غیرکارشناسی و یک دفعه وارد دستور ستاد ملی کرونا نمی‌شود، گفت: اگر مساله ای هم در جلسه به صورت آنی بیان شود، رییس جمهور آن را به کمیته‌ها ارجاع می‌دهد تا بعد از کار کارشناسی در ستاد ملی کرونا درمورد آن تصمیم گیری شود.


سخنگوی دولت تاکید کرد: همه دستگاه‌های عضو ستاد ملی کرونا اگر بر مساله‌ای اصرار دارند باید توان اقناعی کارشناسی خود را در کمیته های تخصصی بالا ببرند و تاکنون اگر هم ستاد ملی کرونا تصمیمی گرفته بدون مجادله و با موافقت همه دستگاه‌ها و اعضا بوده است.


 ربیعی با بیان اینکه سیاستگذاری‌های دولتی جنبه حمایتی و تکمیلی نسبت به رعایت فردی واجتماعی دارد، گفت: نمی‌توان وقتی بخش قابل توجهی از جامعه مقررات و پروتکل ها را مراعات نمی‌کنند، انتظار اثربخشی و تاثیر بالا ازسیاستگذاری های دولتی داشت.


 وی اظهار کرد: ما اعتقاد نداریم که استفاده از زور می‌تواند نتیجه بهتری در رعایت پروتکل‌ها بدهد و باور داریم که پایه موفقیت در مقابله با کرونا اعتماد متقابل دولت به مردم در رعایت و اجرای پروتکل‌ها و قوانین مصوب از یک طرف و اعتماد مردم به دولت نسبت به سیاستگذاری‌های عملی و همه جانبه از طرف دیگر است.


سخنگوی دولت یادآورشد: بر اساس اعلان وزارت بهداشت، ۴۲ هزار و ۵۰۰ نفر از بیماران کرونایی قرنطینه را شکستند.


دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره مواضع اخیر رئیس جمهور آمریکا درباره غنی سازی ۶۰ درصدی گفت: در واقع این ما هستیم که از تصمیم دولت ایالات متحده آمریکا برای مذاکره با ۴+۱ به هدف بازگشت به برجام و ازسرگیری تعهدات آمریکا استقبال می‌کنیم. 


وی افزود: آنچه ما به عنوان عضو برجام در حال انجام آن هستیم، مذاکره در چارچوب کمیسیون مشترک با گروه ۱+۴ است تا اطمینان پیدا کنیم که اراده آمریکا برای بازگشت به توافق و لغو همه تحریم‌های ناقض برجام که لازمه اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ملل متحد است، واقعی بوده و از قابلیت راستی‌آزمایی برخوردار است. 


ربیعی یادآور شد: آغاز غنی‌سازی ۶۰ درصدی در نطنز، نمایش توانایی فنی ما در پاسخ به خرابکاری تروریستی در این تاسیسات و اثبات این واقعیت بود که چنین اقدامات شرورانه‌ای نمی‌تواند سرعت پیشرفت‌های علمی ایران در صنعت صلح آمیز هسته‌ای ما را متوقف کند. 


سخنگوی دولت گفت: آغاز غنی سازی ۶۰ درصدی می توانست اتفاق نیفتد اگر آمریکا به‌جای سکوت و پرهیز از محکوم کردن این حمله تروریستی توسط شرورترین متحدش، بازگشتی سریع به برجام و انجام کامل تعهداتش می‌داشت قطعا به سمت غنی سازی ۶۰ درصد نمی رفتیم. 
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهور افزود: این اقدام ما با استناد به بند ۳۶ برجام و در ادامه گام پنجم مطابق با سیاست گذاری‌های کاهش تعهدات انجام می گیرد و مانند سایر گام‌های پیشین در صورت التزام دیگر طرف‌ها به تعهداتشان به سرعت قابل بازگشت به سطح غنی سازی توافق شده مطابق با برجام است. 


ربیعی ادامه داد: ما استراتژی درستی اتخاذ کردیم این اقدام خرابکارانه می خواست علامت بدهد که توانایی ایران محدود شده شما نیازی نیست که با ایران برسر توانایی های آن مذاکره کنیم و با این کار نشان دادیم که ما این توانایی را داریم و دانشمندان ما نشان دادن که بدون هیچ رعبی مانند یک سرباز انجام وظیفه می کنند.  


وی گفت: ما همچنان فضای گفت و گوها را در وین مثبت ارزیابی می کنیم و محتاطانه نسبت به تفاهم درباره احیای برجام امیدواریم. اما هنوز زود است که به نتیجه نهایی رایزنی‌ها ابراز خوشبینی یا بدبینی کنیم اما مسیر درستی را انتخاب کردیم و حرکت می کنیم. 


سخنگوی دولت اظهار کرد: ما در این مرحله مصمم هستیم که از اجرا شدن دستورات رهبری در قالب سیاست قطعی یعنی لغو همه تحریم‌های ناقض برجام، راستی آزمایی آن و سپس اجرای کامل و سریع تعهدات خودمان در برجام اطمینان‌های لازم را بدست بیاوریم.


ربیعی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که برخی معتقدند برنامه همکاری ایران و چین موجب بی ‌نیازی از پیوستن به FATF و اجرای برجام است، گفت: در مورد سند همکاری ایران و چین سه نوع برداشت شد. افرادی خارج از کشور سر و صدای بیهوده‌ای راه انداختند و گفتند جزایر ایرانی را واگذار کردند که بعدا همه این ادعاها پوچ از آب درآمد. این‌ها از هر نوع حضور ایران در آینده جهان و تصمیم درست ایران در ژئوپلتیک آینده جهان نگران هستند و می‌خواهند چیزی پیدا کرده و روی آن عملیات روانی کنند.دسته دیگر صادقانه نگران بودند که ما به آنها توضیح دادیم. برداشت سومی هم بود که حالا که با چین تفاهم کردیم، نیازی به برجام نداریم.


 وی با بیان اینکه تردیدی در اشتباه بودن این تحلیل‌ها نیست، گفت: افرادی که چنین عقیده ای دارند ، این سوال را از خودشان بپرسند که اگر امکان امضای سند همکاری جامع ایران و چین منهای برجام وجود داشت، چرا این اتفاق قبل از انعقاد برجام رخ نداد.


دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهور  ادامه داد:‌ ما از سال ۹۲ این سند را دنبال می‌کردیم، چرا زمانی به مراحل نهایی رسید که برجام در آستانه احیای مجدد قرار گرفته است. اگر برجام نبود هیچ کس حاضر به همکاری اقتصادی با کشوری که ذیل فصل هفتم شورای امنیت سازمان ملل متحد است، نمی شود. کشوری نشان دهید که ذیل هفتم رفته باشد و به سلامت برگشته باشد که ما به هر حال به سلامت بیرون آمدیم. 


وی با بیان اینکه برجام به لحاظ حقوقی موانع را برطرف کرد، گفت: البته تجربه نشان داده تحریم‌های غیرقانونی آمریکا همچنان مانع سیاسی برای تعمیق همکاری‌های اقتصادی کشورها با ماست و امیدواریم طی هفته‌های آینده با احیای کامل برجام، این موانع برطرف شود.


سخنگوی دولت یادآور شد: عده‌ای اگر فکر می‌کنند شرکای تجاری ما با وجود رفع تحریم‌ها دیگر به مقررات FATF بی‌اعتنا خواهند بود، اشتباه می‌کنند. امروز ۱۹۸ کشور جهان این مقررات را اجرا می‌کنند و رعایت این استانداردها را پیش شرط روابط اقتصادی و مالی در نظر گرفتند.


 دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهور اضافه کرد: حتی با احیای کامل برجام، بدون تصویب لوایح پالرمو و سی اف تی که گام بلندی در اجرای استانداردهای  FATF است ما باز هم  در تبادلات مالی خود دچار مشکل خواهیم بود. بعضی‌ها بسیار ساده انگارانه این موضوعات را تحلیل می کنند.


وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه دادستان دیوان محاسبات اخیرا در گفت‌وگویی تائید کردند ۵۰۰ میلیون دلار از آن یک میلیارد دلاری که با موافقت رهبر معظم انقلاب از صندوق توسعه ملی برای مقابله با کرونا برداشت شده بود برای این امر هزینه نشده است؟ ۵۰۰ میلیون دیگری که رقم بزرگی هم است کجا هزینه شده است؟گفت: دوستانی که در این زمینه صحبت می‌کنند، باید به صورت جزئی‌تر موارد را بیان کنند. این ۵۰۰ میلیون دلار به قول شما عدد بزرگی است و باز ابهام روی ابهام ایجاد می‌کند.


سخنگوی دولت با تاکید بر لزوم دقت بر روی اعداد و ارقام رقم اصلی را یک میلیارد یورو عنوان کرد و گفت: همه مبلغ یک میلیارد یورو تاکنون اختصاص پیدا نکرده است، به لحاظ اینکه مبالغ، خرد خرد تزریق شده است. موارد تخصیص یافته نیز هیچ گونه انحرافی نداشته است. از مجموع یک میلیارد یورو صندوق توسعه ملی تاکنون ۸۳۰ میلیون یورو معادل ۱۹ هزار میلیارد تومان مصرف شده است.


ربیعی افزود: مبلغ ۱۶ هزار میلیارد تومان یا ۸۵ درصد آن مستقیم به وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی داده شده است و ۲ هزار میلیارد تومان آن برای بیمه بیکاری ناشی از کرونا بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا هزینه شده است، چراکه رسیدگی به مشاغل آسیب دیده از کرونا مورد تاکید رهبری بوده است.


دستیار ارتبا طات اجتماعی رئیس جمهور ادامه داد: یکهزار میلیارد تومان از این مبلغ به تامین وسایل و تجهیزات پزشکی اختصاص یافت و مقداری هم از این هزار میلیارد تومان در اختیار انستیتو پاستور و طرح‌های بیمارستانی که این‌ها هم مربوط به کرونا هستند، قرار گرفت.


وی یادآور شد: مقداری هم در اختیار برخی دستگاه‌ها مانند کمک به سازمان زندان‌ها قرار گرفت و دستگاه‌هایی شبیه به این سازمان هم هست که دیگر از آن‌ها نام نمی‌برم. عدد این‌ها در مجموع شاید عدد زیادی نباشد یک ۶۰ میلیارد دلار و ۳۰ میلیارد دلار و ۵۰ میلیارد دلار به همین نمونه‌ای که گفتم اختصاص یافته است.


سخنگوی دولت ادامه داد: از ابتدای شیوع بیماری کرونا بیش از ۴۳ هزار میلیارد تومان برای مقابله با این بیماری اختصاص دادیم و برخی از صندوق توسعه ملی بوده است. مبلغ ۱۴.۳ هزار میلیارد تومان پرداختی کمک معیشتی بلاعوض داشتیم و ۷۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات بانکی را یارانه تسهیلات بانکی و تسهیلات‌های مختلف بانکی دیگر دادیم که مجموع این اعداد را بعدا منتشر می‌کنم.


سخنگوی دولت گفت: ممکن است نظر همکاران دیوان محاسبات معطوف به فعالیتی در وزارت بهداشت باشد که آیا مربوط به کرونا هست و یا خیر؟ که تشخیص آن با وزیر بهداشت است و قطعا مجموعه فعالیتهای وزارت بهداشت، از معوقه پرستاران تا استخدام‌های جدیدی که صورت می‌گیرد، درگیر کرونا است. البته این موارد به‌علاوه بودجه دولتی است که در اختیارشان قرار می‌گیرد.


انتهای پیام/۴۱۵۸/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب