دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
حجت‌الاسلام والمسلمین شریفانی مطرح کرد؛

لزوم یادگیری ادب حاجت‌خواهی از پروردگار/ چگونه از خدا حاجت بخواهیم؟

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی به شرح دعای افتتاح در هفتمین روز ماه مبارک رمضان پرداخت.
کد خبر : 576178
شریفانی

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمد شریفانی، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی به شرح دعای افتتاح در هفتمین روز ماه مبارک رمضان پرداخت.


وی عنوان کرد: در فرازی از دعای افتتاح می‌خوانیم «اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ قَلِیلا مِنْ کَثِیرٍ،  مَعَ حَاجَه بِی إِلَیْهِ عَظِیمَه»، خدایا اندک از تو درخواست می‌کنم، با توجه به نیاز شدیدی که مرا به آن است. این عبارت نشان‌دهنده ادب حاجت‌خواهی از خداوند است و باید بدانیم که چگونه باید از خدا حاجت بخواهیم.


مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: باید به کثرت نیازمندی‌های بشر و فقر و نیاز گسترده خود توجه داشته باشیم. در واقع تمام نعمت‌هایی که خداوند متعال خلق کرده برای انسان بوده و مستقیم یا غیرمستقیم و با واسطه یا بی‌واسطه، عالم در خدمت بشر است. «خَلقَ لکُم ما فی السّماواتِ و ما فی الأرض». وقتی همه نعمت‌ها برای من است، پس به این‌ها با واسطه یا بی‌واسطه محتاجم.


لزوم یادگیری ادب حاجت‌خواهی از پروردگار


شریفانی ادامه داد: باید قبل از هر چیزی به فقر خودمان درک داشته باشیم. «أنتمُ الفقراء الی الله». همچنین در دعای کمیل می‌خوانیم «أَنَا عَبْدُکَ الضَّعِیفُ الذَّلِیلُ الْحَقِیرُ الْمِسْکِینُ الْمُسْتَکِینُ». خدای متعال به راحتی می‌تواند حاجت ما را بدهد، فقط کافی است که ادب حاجت‌خواهی را بلد باشیم. در قرآن کریم آمده است «کَلَمْحِ الْبَصَرِ أَوْ هُوَ أَقْرَبُ» کارهای خداوند مانند چشم بر هم زدن یا نزدیک‌تر است. در قرآن می‌خوانیم «إِنَّما أَمْرُهُ إِذا أَرادَ شَیْئاً أَنْ یَقُولَ لَهُ کُنْ فَیَکُونُ»، فرمان نافذ او چون اراده خلقت چیزی کند به محض اینکه گوید: «موجود باش» بلافاصله موجود خواهد شد.


وی خاطرنشان کرد: وقتی که حضرت زکریا از خداوند حضرت یحیی را خواست و پاسخ مثبت شنید، خود حضرت زکریا نیز تعجب کرد و گفت «


قَالَ رَبِّ أَنَّی یَکُونُ لِی غُلَامٌ و قَدْ بَلَغَنِیَ الْکِبَرُ وَ امْرَأَتِی عاقِرٌ قالَ کَذلِکَ اللَّهُ یَفْعَلُ ما یَشاءُ». زکریا عرض کرد: پروردگارا، چگونه مرا پسری تواند بود در حالی که مرا سن پیری رسیده و عیالم عجوزی نازاست؟ گفت: چنین است، خدا هر آنچه بخواهد می‌کند. همچنین وقتی که حضرت مریم از خداوند، فرزند خواست و جواب مثبت شنید، گفت چگونه بناست که من بچه‌دار شوم؟ من که شوهر و همسری نداشتم و پاسخ خود را گرفت که خدا اگر بخواهد خلق کند، می‌تواند.


ضرورت ایمان به نیازمندی خود و توانمندی خدا


مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ادب حاجت‌خواهی به دو چیز است؛ نخست اینکه فقر و گدایی خودم را باور کنم و پیش خدای متعال اظهار کنم. دوم اینکه باور کنم که کار برای خدا آسان است. فکر نکنم که موانع زیاد است و چه موقع حاجت من روا می‌شود!؟ باید به خدا ایمان داشت. اگر ایمان به نیازمندی خود و ایمان به توانمندی خدا داشته باشیم، حاجتمان از طرف او برآورده می‌شود. لذا در دعای افتتاح می‌گوییم که خدایا حاجت‌های من بسیار است و کمی از آن حاجت‌ها را می‌خواهم.


شریفانی افزود: در ادامه دعای افتتاح می‌خوانیم «وَ غِنَاکَ عَنْهُ قَدِیمٌ، وَ هُوَ عِنْدِی کَثِیرٌ، وَ هُوَ عَلَیْکَ سَهْلٌ یَسِیرٌ» بی‌نیازی تو از آن دیرینه است و آن اندک نزد من بسیار است و برای تو هموار و آسان. خداوندا تو از قدیم بی‌نیاز بودی. این حاجت‌ها برای تو آسان است، اما برای من سخت است و محتاجم، ولی گره کار دست تو است. کم و زیادی و سود و ضرر من دست خدا بوده و کار برای او آسان است. در واقع با همین ایمان می‌توانیم از خدای متعال حاجات خود را بخواهیم.


انتهای پیام/۴۱۱۸/

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب