تولید انرژی الکتریکی از عرق بدن انسان
به گزارش خبرنگار گروه فناوری خبرگزاری آنا، گروهی از محققان دانشگاه توکیو بهتازگی نوعی سلول سوختی اختراع کردند که از عرق بدن انسان انرژی الکتریکی تولید و برق مورد نیاز برای گجتهای پوشیدنی را تأمین میکند. سازندگان این سلولهای سوخت زیستی مدعی هستند با استفاده از این اختراع میتوان انرژی الکتریکی انواع گجتهای پوشیدنی را برای مدت طولانی تأمین کرد.
گجتهای پوشیدنی از جمله پرطرفدارترین دستگاههای الکترونیکی در سراسر دنیا هستند و گروههای زیادی از مردم به منظور بررسی وضعیت سلامتی خود از این دستگاههای کوچک استفاده میکنند. اما تقریباً همه انواع گجتهای پوشیدنی باتری ضعیفی دارند و تنها برای مدت محدودی کار میکنند. در موارد متعددی پزشکان پس از بررسی اطلاعات ثبت شده در گجتهای پوشیدنی توانستهاند شرح حال تقریباً کاملی از بیماران بهدست آورده و اقدامات لازم برای بهبود وضعیت جسمانی آنها را انجام دهند.
اگرچه در سالهای اخیر شرکتهای صاحب نام فناوری گجتهای پوشیدنی بسیار پیشرفتهای تولید کردهاند ولی هنوز تأمین انرژی الکتریکی این دستگاهها برای طولانی مدت چالشی پیش روی مهندسان است. ایسائو شیتاندا محقق ارشد پروژه ساخت سلولهای سوخت زیستی در دانشگاه توکیو گفت: «این سلولها به شکل باتریهای بسیار کوچک به طور مستقیم با بدن تماس پیدا میکنند و زمانی که کاربر عرق میکند حسگرهای سلول مواد شیمیایی موجود در عرق را تبدیل به برق کرده و نیروی مورد نیاز گجت از این طریق تأمین میشود.»
سلولهای سوخت زیستی به شکل نوارهایی باریک طراحی شده که کاربر میتواند هنگام ورزش کردن آن را به قسمتهای مختلف بدن بچسباند. هنگامی که قطرههای عرق با سطح این نوارها برخورد میکند به سرعت واکنش شیمیایی درون نوار رخ داده و برق تولید میشود. پس از انتشار خبر ساخت این سلولهای سوخت زیستی تعدادی از شرکتهای فناوری برای تولید انبوه این نوارهای کاربردی ابراز تمایل کردند و به نظر میرسد کاربران در آیندهای نزدیک دیگر نگرانی بابت تأمین برق ساعت یا مچبند هوشمند خود نخواهند داشت.
انتهای پیام/۴۱۴۴/پ
انتهای پیام/