استفاده از نور خورشید برای تولید آب آشامیدنی
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، هالوآن ژو متخصص انرژیهای نو در دانشگاه استرالیای جنوبی به تازگی روشی مقرون به صرفه و کارآمد برای تولید آب از نور خورشید را ابداغ کرده است. این محقق و همکارانش برای تولید آب آشامیدنی سالم از مواد پایدار کننده استفاده میکنند.
بیشتر بخوانید:
تولید آب آشامیدنی از هوا با دستگاه ایرانی/ مایه حیات در دستان نانو
نحوه تولید آب آشامیدنی در این روش به صورتی است که محققان نیروگاههای کوچکی را در دریا طراحی کرده و زمانی که تجهیزات لازم روی سطح آب قرار گرفت فرایند تولید آب آشامیدنی آغاز میشود. در این فرایند تجهیزات مخصوصی بخار آب به وجود آمده بر اثر تابش نور خورشید را جمعآوری کرده و آب آشامیدنی تولید میکند. در واقع با این کار بهجای هزینه میلیونها دلار برای انتقال آب دریا به دستگاههای آب شیرینکن به سرعت و با کیفیت بالایی میتوان از نور خورشید و تبخیر آب دریا آب آشامیدنی تولید کرد.
بررسیهای نشان داده است در این روش تا 170 درصد نسبت به سایر شیوههای تولید آب آشامیدنی از اتلاف انرژی خورشید جلوگیری شده و هیچ گونه آلودگی نیز وارد محیط زیست نمیشود. کارشناسان فناوری معتقدند اگر این روش تولید آب آشامیدنی به طور گستردهای در سراسر جهان بهکارگیری شود آب سالم برای مصرف روزانه میلیونها نفر فراهم میگردد. طبق آمارهای منتشر شده از سوی سازمان جهانی غذا حدود 1 میلیارد نفر در جهان به آب سالم دسترسی ندارند و 2.7 میلیارد نفر نیز تنها برای مصرف 1 ماه خود آب در اختیار دارند.
گفتنی است محققان ایرانی از چند سال پیش تاکنون دستگاهی برای تولید آب از رطوبت هوا اختراع و سازندگان این دستگاه جوایز بینالمللی متعددی را کسب کردهاند. این اختراع ایرانی میتواند در رطوبت کمتر از 12 درصد روزانه 240 لیتر آب آشامیدنی تولید و نیاز بسیاری از مردم کشور در مناطق خشک و درگیر با بحران بیآبی را رفع کند.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/