دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 فروردين 1400 - 13:07
تکمیلی روحانی

تکمیلی روحانی

تکمیلی روحانی
کد خبر : 573507
شطرنج

رئیس جمهور گفت: امروز بسیار خوشحالیم که در زمینه واکسن آنفلوانزا قدم به قدم در حال رسیدن به خودکفایی کامل هستیم و امیدوارم در زمینه کرونا هم در ماه های پیش رو به نقطه‌ای برسیم که بتوانیم به توان داخلی خود تکیه کنیم.


وی با اشاره به مطالب برخی رسانه های ضد ملت ایران، ادامه داد: امروز رسانه های ضد ایران مداوم حرف می زنند و ادعا می کنند که ایران نتوانست به موقع واکسن را به مردم برساند، این درحالی است که کشورهایی که توانستند به نسبت واکسن های قابل قبولی ارائه کنند به تعداد انگشتان دو دست هم نمی رسد.


روحانی اظهار کرد: همه کشورها در حال حاضر گرفتار واکسن هستند، چون تولید واکسن در دنیا کم است و به اندازه نیاز نیست. به اندازه یک جمعیت چند میلیاردی در دنیا، نیاز به واکسن وجود دارد. از سویی دیگر واکسن های کرونا هم دو مرحله ای است پس دو برابر دز های تولیدی، واکسن مورد نیاز است.


رئیس دولت دوازدهم با بیان اینکه برای خرید واکسن سفارش دادیم و در کنار آن برای تولید هم اقدام کرده‌ایم، گفت: جزو کشورهای سرآمدی هستیم که به موقع سفارش خرید دادیم این که آمریکا مانع شده است و انتقال پول ما را یکی دو ماه معطل کرده است به همین دلیل در مجموعه کواکس نوبت ما کمی عقب افتاده است، مقصر آن آمریکا است و باید فحش آن را به ترامپ بدهند.


وی افزود: به جای این که شهامت داشته باشند در برابر آمریکا بایستند و حرف خود را بزنند،به ملت و بخش بهداشت و درمان ما یا به بخش سیاسی دولت و بانک مرکزی حمله می کنند که همه اینها دروغ و فریب و تحریف این رسانه های ضدایرانی و ضد ملت ایرانی است و ربطی هم به جمهوری اسلامی، مسئولان و رهبری ندارد.


رئیس جمهور تصریح کرد: اینها ضد کشور و ضد ملت ایران هستند که رسوا و شکست خورده هستند و همیشه هم شکست خورده خواهند بود.


آمریکا مانع دستیابی ایران به ۱۰ میلیون دوز واکسن کرونا شد


روحانی گفت: با کشوری قرار داد واکسن بستیم، آمریکایی‌ها مانع شده‌اند یعنی آمدند و به شرکت‌هایی که بخش‌هایی از واکسن را از بیرون تامین می کنند، فشار آوردند و ۱۰ میلیون دز واکسنی که قرار بود وارد کشور کنیم را قفل کردند.


وی اضافه کرد: ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دز واکسنی که از کواکس خریداری کرده بودیم به تدریج بخش کوچکی از آن وارد شده است و بقیه هم وارد کشور می‌شود. 


رئیس دولت تدبیر و امید ادامه داد: ما اقدامات خود را انجام داده ایم از هند واکسن خریده و پول آن را هم پرداخت کرده‌ایم اما می گویند که قوه قضاییه ما مانع شده است و نمی توانیم واکسن را به شما بدهیم. بنابراین می‌خواهم بگویم این مسئله ساده‌ای نیست؛ دولت، وزارت بهداشت و درمان و بانک مرکزی همه اقدامات لازم را انجام دادند و من از روز نخست تاکید کرده‌ام و دستور داده ام و الان هم تاکید می کنم چیزی برای ما مقدم بر مسئله واکسن نیست. هر جا واکسن باشد ما بلافاصله پول آن را تامین و خریداری می‌کنیم تا وارد کشور شود.


وی با بیان اینکه مدافعان سلامت در خط مقدم، امروز از واکسن استفاده می‌کنند، افزود: اینها مهم و در اولویت دریافت واکسن هستند. در مرحله بعد هم آنانی که در سن بالاتر هستند و بیماری زمینه ای دارند از واکسن استفاده خواهند کرد.


روحانی گفت: تلاش خواهد شد واکسن داخلی هم به ثمر بنشیند و وارد بازار شود و روسیاهی برای زغال خواهد ماند. دو ماه دیگر وقتی به اندازه کافی واکسن آمد و واکسن داخلی ما هم وارد شد آنها شرمنده ملت ایران می شوند.


رئیس جمهور یک قدم بسیار مهم امروز را مسئله واکسن عنوان و اظهار کرد: از واکسن انسانی آنفلوآنزا تا واکسن آبزیان و دام که آنها هم بسیار مهم بود، از اقدامی که برای استارتر لبنی انجام گرفته تا آنچه که در زمینه صنعت صورت گرفته بسیار مهم است. توانستیم یک موتور سبک سه سیلندر با مصرف بسیار کم پنج لیتری را تولید کنیم و موتور آن موتور قدرتمند یورو ۶ است یعنی از حیث محیط زیستی کاملاً برای ما مهم است و یکی از اقدام مهم زیست محیطی این دولت به شمار می رود.


شتاب‌دهنده‌ها باید دانشگاه را به تولید و سپس به بازار فروش متصل کنند


روحانی ادامه داد: بخش دیگری از افتتاحیه امروز به تولید یک رام با هفت واگن مترو اختصاص داشت که جزو نیاز فوری ما در کلان شهرها است. به لطف خدا امروز این قدرت را یافته ایم تا بتوانیم واگن های مورد نیاز را تولید کنیم و به تدریج روی پای خود بایستیم و خودکفا شویم.


وی اضافه کرد: در زمینه فناوری دانشگاه شریف افتتاحیه ای داشتیم که بسیار اهمیت دارد. در کنار دانشگاه های بزرگ ما به ویژه دانشگاه هایی که در زمینه علوم تجربی، ریاضی، انسانی و پزشکی دارند کار می‌کنند، یک مرکز فناوری و نوآوری هم در نظر گرفته شود تا شتاب دهنده ها در آنجا فعال باشند.


رئیس جمهور گفت: این شتاب دهنده ها هستند که باید دانشگاه را به تولید وصل کنند و این اتصال را به بازار فروش برسانند تا شاهد یک تحول بزرگ باشیم. از همه بخش علمی و فناوری ریاست جمهوری بابت تلاش بسیار خوب در این ۷ سال و نیم تشکر می کنم و در ۴ ماه پیش رو این تلاش ها ادامه خواهد یافت.


انتهای پیام/۴۱۵۸/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب