لخته شدن خون پس از تزریق واکسن آسترازنکا تأیید شد/ وقتی زاکربرگ به پیامرسان شرکت خود اعتماد ندارد
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تغییرات در جهان فناوری بهسرعت در حال وقوع است و هر لحظه خبری تازه از محصولات پیشرفته و اتفاقات مختلف منتشر میشود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارشهای گوناگونی در حوزه فناوری به اطلاع خوانندگان رسیده است که در ادامه به تعدادی از آنها اشاره میکنیم:
دستیابی دانشمندان به روشی نوین برای ذخیره تابش نور خورشید در باتری
انرژی خورشیدی یکی از جایگزینهای اصلی سوختهای فسیلی به حساب میآید. با این حال، این انرژی پایدار هنوز به طور کامل جا نیفتاده است. یکی از این چالشها عدم توانایی در ذخیرهسازی طولانی مدت انرژی خورشیدی است. روزها نور خورشید زیاد است اما شب خبری از آن نیست. به همین علت ذخیره آن بسیار اهمیت دارد.
از اوایل سال جاری پروژهای توسط اتحادیه اروپا به رهبری تیمی از دانشگاه چالمرز شروع به کار کرده است که در پی تسهیل ذخیرهسازی و ترویج استفاده از انرژی خورشیدی است. در حال حاضر تیم دانشگاه چالمرز در حال تولید مایعی است که میتواند به مدت چند سال انرژی نهفته در نور خورشید را حفظ کند. با توجه به موفقیت نمونههای اولیه این فناوری، اتحادیه اروپا ۴.۳ میلیون یورو برای این تحقیقات در نظر گرفته است که رقم قابل توجهی برای انجام تحقیقات علمی است.
هیچ جای کره زمین از آلودگی نوری ماهوارهها در امان نخواهد بود
بر اساس تحقیقات جدید به نظر میرسد جایی در زمین باقی نمانده است که منجمان بتوانند ستارهها را بدون آلودگی نوری از زبالههای فضایی و ماهوارهها مشاهده کنند. این مطالعه دهها هزار شیء موجود در مدار را تا سال ۲۰۲۰ در نظر گرفته است (یعنی هزاران ماهواره استارلینک و سایر شرکتها که قرار است طی دهه آتی به فضا پرتاپ شود، لحاظ نشدهاند.) با این وجود اثرگذاری اشیای به دور زمین غیرقابل چشمپوشی است.
جان بارانتین(John Barentine)، مدیر سیاست عمومی انجمن بینالمللی «آسمان تاریک» که به نویسنده این تحقیق کمک کرده است میگوید: «باید حواسمان را جمع کنیم. وضع به این طریق نمیتواند ادامه یابد. هرچه فضا شلوغتر شود، میزان تأثیر این ماهوارهها فقط بیشتر خواهد شد، نه کمتر. پس از همین الان باید به فکر راه چاره بود.»
کشف روشی جدید برای دریافت انرژی از امواج رادیویی
مهندسان در دانشگاه ایالتی پن روشی جدید برای دریافت انرژی الکتریکی از امواج رادیویی موجود در محیط کشف کردند. این انرژی برای تأمین برق گجتهای پوشیدنی بهکارگیری میشود.
یکی از محققان حاضر در این پروژه علمی گفت: «هر لحظه انرژی زیادی در محیط اطراف انسانها به هدر میرود. دریافت و ذخیرهسازی انرژی الکترومغناطیسی علاوه بر صرفهجویی در مصرف انرژی سبب میشود که کاربران دیگر نگرانی برای تأمین انرژی گجتهای پوشیدنی خود نظیر ساعتهای هوشمند نداشته باشند.» بررسیها نشان داده است هر زمان که با کسی تماس میگیریم حجم زیادی از امواج الکترومغناطیسی در فضا منتشر میشود و با توجه به اینکه در هر ثانیه میلیاردها تماس در جهان برقرار میشود منبع عظیمی از انرژی در دسترس انسانها قرار دارد.
استفاده مکرر از یک ماسک، آسیب جبرانناپذیری به بدن میزند
گروهی از محققان آلمانی بهتازگی اعلام کردند استفاده طولانیمدت از ماسکهای بیکیفیت و نامرغوب آسیب جدی به ریهها و دستگاه تنفسی انسان وارد میکند. در بررسیهای متخصصان مشخص شد برخی از ماسکها از مواد شیمیایی تولید شده که پس از گذشت مدتی ذرات ریز پلاستیکی را وارد بدن میکنند.
مایکل برانگارت، مدیر انستیتوی محیطی هامبورگ گفت: «ویروس کرونا تغییرات زیادی در زندگی مردم جهان ایجاد کرد و باعث شد مردم از وسایلی استفاده کنند که در گذشته هرگز سابقه استفاده از آنها را برای چنین مدت طولانی نداشتند. در حال حاضر همه مردم باید هنگام خروج از خانه ماسک بهداشتی روی صورت خود قرار بدهند ولی باید دقت کرد این ماسکها همانطور که وسایلی ضروری برای جلوگیری از ابتلا و شیوع بیماری هستند میتوانند سلامتی انسان را به خطر انداخته و ریهها را درگیر مشکلات جدی کند.»
دیانای جانداران از هوا جمعآوری میشود
گروهی از دانشمندان در تلاش هستند تا برای اولین بار دیانای حیوانات را از میان ذرات معلق در هوا شناسایی کنند. به اعتقاد متخصصان نتیجه این تحقیقات میتواند تحولی در علم پزشکی ایجاد و حتی به شناحت نحوه انتقال بیماریهای ویروسی مانند کرونا کمک کند.
محققان برای انجام مراحل تشخیص دیانای از ذرات معلق در فضا، هوای موجود در اتاقی که موشهای آزمایشگاهی در آن قرار داشتند را بررسی کرده و متوجه شدند این ذرات حاوی نشانههایی از دیانای این جانداران هستند. در ابتدا دانشمندان تصور میکردند این ذرات ناشی از مواد آلاینده موجود در فضای کره زمین هستند ولی پس از بررسیهای بیشتر مشخص شد موادی که از بدن جانداران جدا شده و در هوا پخش میشود میتواند هویت ژنتیکی آنها را نشان دهد.
تلاش محققان ایرانی برای رفع مشکلات ناباروری در زنان
یکی از زیرمجموعههای پژوهشکده تولیدمثل پژوهشگاه رویان گروه اندوکرینولوژی و ناباروری زنان است که کاربردی کردن نتایج حاصل از طرحهای تحقیقاتی حوزه ناباروری از وظایف اصلی آن به شمار میرود. این گروه تاکنون موفقیتهای بسیاری کسب کرده که شناخت عوامل موثر در ناهنجاریهای جنین پیش از انتقال جنین یا اوایل بارداری، بهینهسازی پروتکلهای درمانی و بالا بردن درصد موفقیت در درمان نازایی و نتایج باروری تنها گوشهای از این موفقیتهاست. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
کارگروههای تخصصی با هدف ارتقای خدمات بهتر و بیشتر به بیماران در گروه ناباروری زنان ایجاد میشوند. هر کدام از این کارگروهها روی موضوع خاص متمرکز هستند تا روشهای مناسب و موثری برای درمان بیماریهای مرتبط به ناباروری زنان پیدا کنند. در ادامه با کارگروههای مختلف گروه ناباروری زنان پژوهشکده تولیدمثل پژوهشگاه رویان و فعالیتهای آنها آشنا میشویم.
ساخت دارویی که رشد مجدد دندانها را امکانپذیر میسازد
گروهی از محققان در دانشگاه کیوتو و فوکوی کشور ژاپن به تازگی موفق به کشف نوعی ژن شدند که مصرف داروی تولید شده از آن میتواند امکان رشد مجدد دندان را فراهم کند.
ریختن دندانها یکی از بزرگترین مشکلات انسانها و بسیاری دیگر از جانوران است. در حقیقت این عضو با اهمیت بدن نقش مهمی در نوع تغذیه هر نوع جانداری دارد و نبود آن باعث میشود تغییرات زیادی در رژیم غذایی ایجاد شده و حتی در مواردی جانداران به خاطر ریختن دندانها جانشان را از دست میدهند. انسانها در طول عمر خود تنها یکبار فرصت رویش مجدد دندانها را تجربه میکنند و آن زمانی است که دندانهای شیری از لثه جدا شده و جای خود را به دندانهای اصلی میدهند.
طوفانهای خورشیدی، عامل نابودی مأموریتهای فضایی
خورشید مهمترین منبع انرژی برای کره زمین است. این ستاره غولپیکر فواید زیادی برای ساکنان کره زمین دارد و درک بهتر ماهیت آن میتواند بشر را برای همیشه از احتیاج به هرگونه انرژی دیگری بینیاز سازد. پیشرفت در علم هواشناسی به انسانها کمک میکند تا خورشید را بیشتر شناخته و اطلاعات دقیقتری از تغییر شیمیایی درون آن به دست آورند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:
بیشتر بخوانید:
دانشمندان پیشگوی وضعیت کیهان میشوند
انفجارهای هستهای روی سطح خورشید و زبانههای آتش که تا کیلومترها در فضا پخش میشوند، سبب ایجاد طوفانهای خورشیدی شده و مقادیر زیادی ذرات باردار را در کیهان پخش میکند. اگر شدت طوفانهای خورشیدی از حد معینی بیشتر شود، آسیبهای جبرانناپذیری به زیرساختهای ارتباطی زمین وارد شده و حتی جریان برق روی کره زمین به طور کامل قطع میشود. ماهوارهها، ایستگاههای فضایی، هواپیماها، سیستم موقعیتیابی جهانی(GPS) و شبکه انتقال انرژی الکتریکی بهشدت تحت تأثیر آبوهوای خورشید قرار دارد و در صورت تغییر شرایط عادی همه موارد گفته شده دچار اختلال میشوند.
وقتی زاکربرگ به پیامرسان شرکت خود اعتماد ندارد
در نقض دادههای اخیر فیسبوک، حتی اطلاعات مدیرعامل این شرکت یعنی مارک زاکربرگ هم به بیرون درز کرد. طی این نقض داده، اطلاعات شخصی ۵۳۳ میلیون کاربر فیسبوک فاش شد. این اطلاعات شامل اطلاعات شخصی ازجمله شماره تلفن، آدرس و شناسه شخصی بود. در مورد مارک زاکربرگ هم همینطور بود. نام، شماره تلفن، محل سکونت، مشخصات ازدواج، تاریخ تولد و شناسه کاربر فیسبوک او درز کرده است. اما یک محقق امنیتی از طریق شماره تلفن وی افشا کرد که خود مارک زاکربرگ هم از پیامرسان «سیگنال» (Signal) استفاده میکند.
سیگنال اپلیکیشنی است که پس از اعلام واتساپ مبنی بر اعمال قانون حریم خصوصی جدید، بسیاری از کاربران به سمت استفاده از آن رفتند و بهدلیل امنیت بالا یکی از رقیبان واتساپ محسوب میشود. به گفته این محقق امنیتی، مارک زاکربرگ برای محافظت از حریم شخصی خود از سیگنال استفاده میکند. واتساپ در صورت عدمتأیید سیاست حفظ حریم خصوصی جدید از سوی کاربران پس از تاریخ ۱۵ می، به آنها اجازه ارسال پیام نمیدهد.
لخته شدن خون پس از تزریق واکسن آسترازنکا تأیید شد
برای اولین بار نماینده عالی آژانس دارویی اروپا لخته شدن خون در بدن افراد واکسینه شدن در برابر بیماری کرونا را مرتبط با واکسن آسترازنکا دانست. مارکو کاوالری، رئیس مرکز سیاستگذاری راهبردی آژانس دارویی اروپا لخته شدن خون پس از تزریق واکسن آسترازنکا را تأیید کرد.
این مقام مسئول همچنین بیان کرد: «با استفاده از اطلاعاتی که بهتازگی به دست آمده، دقیقتر از گذشته میتوانیم در مورد واکسن آسترازنکا تحقیق کنیم و با توجه به نتایجی حاصل شده است باید سلامت همه افرادی که این واکسن را تزریق کرده و یا قصد تزریق آن را دارند در اولویت قرار گیرد.»
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/