قدرتنمایی ارتش جمهوری اسلامی در آبهای ایران/ دریا به تسخیر ایرانیها درآمده است
گروه سیاسی خبرگزاری آنا-امید فعال؛ نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران گامهای خود را از خلیجفارس و دریای عمان فراتر گذاشته است و در راستای کمرنگ نمودن حضور نامشروع قدرتهای استعماری در منطقه و ایفای نقش ویژه جمهوری اسلامی، با در اختیار داشتن شناورهای سنگین، ناوها و ناوشکنهای موشکانداز که برخی از آنها توانایی حمل بالگرد را نیز دارند، در منطقه دریای عمان و آبهای آزاد و بینالمللی به انجام مأموریت میپردازد.
ایران بهواسطه قرار گرفتن در شمال اقیانوس هند، مجاورت با خلیجفارس، تنگه هرمز، دریای عمان و دریای خزر از موقعیت ژئوپلیتیکی و دریایی ویژهای در منطقه و جهان برخوردار است و همواره صلح و عدم سلطهپذیری را سرلوحه خود قرار داده است.
از این رو، الحاق ناوبندر مکران و ناو موشکانداز زره به نیروی دریای ارتش به برد مأموریتی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در آبهای آزاد و پشتیبانی از کشتیهای تجاری و نفتکشها کمک بسیاری میکند که برای یادآوری مجدد، این دستاوردهای عظیم را مرور میکنیم.
ناوبندر مکران
در نخستین روز رزمایش دریایی اقتدار (۲۴ دی ۹۹) با حضور سرلشکر «محمد باقری»، رئیس ستادکل نیروهای مسلح، امیر «سید عبدالرحیم موسوی»، فرمانده کل ارتش و امیر دریادار «حسین خانزادی» فرمانده نیروی دریایی ارتش، ناوبندر «مکران» با بهرهبرداری عملیاتی در رزمایش دریایی اقتدار به ناوگان نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران پیوست.
ناوبندر مکران حاصل نوسازی و تجهیز یک نفتکش در مجتمع صنایع دریایی شهید درویشی وزارت دفاع در بندرعباس است. نیروی دریایی ارتش با تکیه بر توان مهندسان ایرانی موفق به ساخت و طراحی این ناوبندر شد.
ناوبندر مکران بزرگترین شناور نظامی کشور و از جمله برجستهترین محصولات دفاعی در بدنه صنعت دفاعی کشور است و قابلیت حمل ۵ فروند بالگرد سنگین، پهپاد عمودپرواز و پهپاد ریلپرواز مانند «کرار» و «سجیل» را دارد.
در مشخصات ارائه از این ناوبندر آمده است که این ناو توانایی حمل ۸۲ هزار تن انواع نیازمندیهای پشتیبانی یگانهای شناور رزمی را داشته و قادر است بدون ارتباط با ساحل یک هزار شبانهروز دریانوردی کند.
ناوبندر مکران با ۲۲۸ متر طول، ۲۱.۵ متر ارتفاع و ۴۲ متر عرض قادر است با سرعت ۱۵ گره دریایی دریانوردی کند.
مأموریت کلیدی این ناو، پشتیبانی تدارکاتی، سوخترسانی و تسلیحاتی به ناوگروههای رزمی است که به آبهای آزاد و بینالمللی اعزام میشوند و همچنین بهعنوان یک بندر شناور توانایی ارائه خدمات فنی و طبقات دهگانه آمادی شامل آب، سوخت، مهمات را دارد.
امیر دریادار حمزهعلی کاویانی، جانشین فرمانده نیروی دریایی ارتش دراینباره میگوید: «با ناوبندر مکران امروز قادریم مأموریتهای اطلاعاتی و عملیاتی را در پشتیبانی از ناوگان تجاری، نفتکش و شیلاتی جمهوری اسلامی ایران را انجام دهیم.»
ناو موشکانداز «زره»
ناو موشکانداز زره از رده پیکان محصول پروژه سینا و مجهز به موشک و توپخانه خودکار است؛ این ناو در کارخانههای منطقه یکم نیروی دریایی ارتش تولیدشده و زمان شروع ساخت شناور زره از سال ۹۱ تا سال ۹۹ به دلیل مشکلات بودجهای و نیز اولویت شناورهای بزرگتر در ناوگان جنوب به طول انجامید.
ناو موشک اندازه زره به یک توپ ۷۶ میلیمتری فجر ۲۷ در سینه ناو و یک توپ ضد هوایی ۴۰ میلیمتری در پاشنه ناو مجهز است که با استفاده از آنها میتواند علیه انواع اهداف سطحی و هوایی اجرای آتش کند.
این ناو همچنین به سامانه موشکی کروز سطح به سطح «قدیر» با برد ۳۰۰ کیلومتر مجهز شده که به آن امکان درگیری با اهداف در عمق دریا را میدهد.
امروزه وظیفه نیروی دریایی، جنبه بینالمللی دارد؛ ناوگان شمال مأموریت دارد تا در دریای کاسپین از منابع و منافع جمهوری اسلامی در مرزهای آبی دفاع کند و با کشورهای همسایه نیز رفتوآمد داشته باشد و برای برقراری امنیت دریایی تلاش کند. ناوگان جنوب نیز در دریاهای جنوب و خلیجفارس ضمن دفاع از منافع جمهوری اسلامی ایران نقش تنشزدایی در روابط بینالملل و ایجاد امنیت بینالمللی دارد.
«نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران با برخورداری از انواع شناورهای جنگی در ابعاد، تناژ و کارایی حضور مقتدرانه و ایمن خود را در آبهای سرزمینی و دریاهای آزاد نشان داده است. نیروی دریایی ارتش نیز با در اختیار داشتن شناورهای سنگین، ناوها، ناوهای موشکانداز و ناوشکنها که برخی از آنها توانایی حمل بالگرد را نیز دارند، در منطقه دریای عمان و آبهای آزاد و بینالمللی به انجام مأموریت میپردازد. نیروی دریایی با اتکا به خدا و حفظ و توجه به سه نکته مهم یعنی ایجاد پایگاهها و مناطق دریایی مهم، نیروی انسانی توانمند و آموزشدیده و بهکارگیری تجهیزات بهروز قادر است به هر تهدیدی در آبهای ایران که از طرف بیگانگان تحمیل شود، پاسخ کوبنده دهد.»
انتهای پیام/4107/پ
انتهای پیام/