دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 فروردين 1400 - 14:22
یک چهره اصول‌گرا در گفت‌وگو با آنا:

دولت بهانه‌جویی نکند/ مردم حتی عذرخواهی کل کابینه دولت را هم نمی‌پذیرند/ دولت جِرزنی می‌کند

یک چهره اصول‌گرا گفت: دولت‌ها در یک سال پایانی به دلیل ناتوانی در انجام برخی امور جِرزنی می‌کنند و به کم بودن اختیارات تأکید می‌کنند.
کد خبر : 570908
امیر واعظی آشتیانی

امیررضا واعظی آشتیانی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه احزاب گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری پیرامون وظایف و اختیارات  رئیس‌جمهور گفت: دولت یازدهم و دوازدهم همواره به دنبال بهانه‌جویی بوده و ناکارآمدی را به تحریم گره زده است و زمانی که فرصتی برای کار و فعالیت فراهم می‌شود، مدعی می‌شود که نمی‌گذارند دولت کار کند؛ اما هیچ‌وقت نمی‌گویند چه کسانی نمی‌گذارند دولت کار کند و چرا عواملی را که نمی‌شود کار کرد، نمی‌گویند و همواره به دنبال بهانه‌جویی هستند.


این چهره اصول‌گرا افزود: حضرت آقا فرمودند که موانع برطرف شود و مشکلات صنعت، تولید و موارد مرتبط با آن باید هر چه سریع‌تر رفع شود. تنها این موضوع به دولت مربوط نیست مجلس باید مشکلات را احصاء کند و هر دو قوه مقننه و مجریه قوانین را مورد بازنگری قرار دهند و اگر قوانین خوب بودند اما مجریان ناتوان بودند هم باید مشخص شود. علاوه بر این اگر جایی قانون کم دارد باید اصلاح شود، تکلیف سازمان‌های موازی در تولید باید مشخص شود. مقام معظم رهبری به جوان‌گرایی در دولت آینده اشاره کردند و اینکه به نسل بعدی اعتماد کنیم نه اینکه یک نسل از دهه 60 تا به امروز سر کار هستند و مدعی اداره کشور باشند و ساختارسازی نیروی انسانی و مدیرپروری نکنند. همه این موارد چالش‌های مربوط به موضوع مدیریت جزء و کلان کشور محسوب می‌شود.


دچار خودتحریمی هستیم


واعظی آشتیانی خودتحریمی را بزرگترین چالش کشور دانست و تصریح کرد: نکته حائز اهمیت این است که دولت باید بپذیرد که به دلیل سوءمدیریت از درون خود را تحریم کردیم و دچار خودتحریمی شدیم و دلیل این خودتحریمی این است که به‌درستی از ظرفیت‌های داخلی، منابع انسانی و سرمایه‌های اجتماعی و نقدینگی که امروز بالغ  بر بیش از 3 هزار تریلیون شده، استفاده نمی‌کنیم و دولت این هنر را ندارد که این سرمایه‌ها را در مسیر تولید و رونق کشور به کار بگیرد. همه این این موارد دال بر خودتحریمی است. در مقایسه میزان تأثیر خودتحریمی‌ها با تحریم‌های خارجی که بر کشور تحمیل شده، اثر تحریم‌های خارجی بسیار ناچیز است. ضمن آنکه تحریم به نوعی فرصت برای کشور محسوب می‌شود. همانطور که تاریخ نشان داده کشورهایی که دچار تحریم شدند، به سمت خودکفایی حرکت کردند به عنوان مثال آلمان طی دو جنگ جهانی دو دفعه خودسازی کرد.


این چهره اصول‌گرا ادامه داد: لذا ایران هم باید از تحریم فرصت بسازد نه اینکه منتظر برداشته شدن تحریم‌ها باشیم. در حقیقت تا زمانی که در جغرافیای سیاسی ایران موردی به نام جمهوری اسلامی وجود داشته باشد و استقلال را یکی از ملاک‌های هویتی خود قلمداد می‌کند، تحریم‌ها و این قبیل دشمنی‌ها ادامه دارد. بنابراین باید تحریم‌ها را نادیده بگیریم. ایران یکی از کشورهای بسیار باظرفیت است و تنها هنر مدیریتی است که می‌تواند این ظرفیت‌ها را در کنار یکدیگر قرار دهد تا در بخش تولید، صنعت و سرمایه‌گذاری موفق شویم.


دولت‌ها نیاموختند که نقاط ضعف دولت قبل را تقویت کنند


واعظی آشتیانی با اشاره به تبعات مدیریت اقتصادی دولت اظهار کرد: دولت بیش از این بهانه‌جویی نکند. هر چند عمر این دولت رو به پایان است و حدود 4 ماه دیگر مهمان ملت است و اطمینان دارم که اگر همه کابینه دولت از مردم عذرخواهی کنند، آنها اتفاقی را که طی دولت یازدهم و دوازدهم در بخش اقتصادی افتاد، نخواهند بخشید. به عبارت دیگر در تاریخ جمهوری اسلامی ایران از منظر اقتصادی چنین دولتی نمونه خواهد بود. البته در این دولت اقداماتی صورت گرفت اما این اقدامات کافی نیست؛ چراکه ظرفیت کشور بیش از این بوده است. البته دولت‌های قبل هم بهتر از این دولت نبودند از دوران دفاع مقدس تا امروز هر دولتی که بر سرکار بوده نقطه ضعف و قوتی به جای گذاشتند اما دولت‌ها نیاموختند که نقاط ضعف دولت قبل را تقویت کنند و قوام دهند و نقاط قوت را استمرار دهند.


وی با تأکید بر اینکه دیدگاه مقام معظم رهبری در مورد مشخصات و ویژگی‌های دولت آینده فراجناحی است، یادآور شد: نکته حضرت آقا در مورد ورود افراد توانمند به صحنه کاملاً بجا است. در حقیقت بهتر است افرادی که کاندیدای ریاست جمهوری می‌شوند، قبل از هر چیزی وظایف رئیس جمهور را مطالعه کنند و حتی در فرمی که به عنوان کاندید ریاست‌جمهوری پر می‌کنند، بنویسند و امضا کنند که هم قانون اساسی و هم وظایف رئیس‌جمهور و همه قوا را مطالعه کردیم. به این ترتیب در یک سال پایانی مواردی از قبیل محدودیت اختیارات را دستاویز قرار ندهند. چرا که دولت‌ها در یک سال پایانی به دلیل ناتوانی در انجام برخی امور جِرزنی می‌کنند و به کم بودن اختیارات تأکید می‌کنند و کسانی که جرزنی می‌کنند به وظایف و اختیارات خود آگاهی دارند اما به عمد برای رها کردن توپ ناکارآمدی در زمین دیگری ادعاهای واهی دارند.


‌انتهای پیام/4158/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب