میزان رسیدگی میوه با لیزر و موج شوک پلاسما سنجیده میشود
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از نیواطلس، قضاوت درباره رسیده بودن یا نبوده یک میوه کاری دشوار برای کشاورزان و خریداران است. حال محققان موسسه شیبارا در ژاپن موفق به توسعه فناوری نوینی شدهاند که بدون تماس و آسیب رساندن به میوههای نرم مانند انبه، میزان رسیدگی آنها را میسنجد. این فناوری جدید با استفاده از امواج شوک پلاسما و لیزر رسیده بودن یا نبودن میوهها را مشخص میکند.
میزان سفتی میوه قابلاعتمادترین شاخصه برای اندازهگیری رسیده بودن میوه به شمار میرود اما این کار زمان زیادی میگیرد. علاوه بر این اگر میوههای نرم در معرض فشار مکرر قرار بگیرند، آسیب میبینند. سیستم جدید میتواند بدون تماس با میوهها میزان رسیدگی آنها را بسنجد. این فناوری مجهز به لیزری با شدت بالاست که میتواند حبابی از پلاسما را نزدیک به سطح انبه ایجاد کند.
با گسترش این حباب پلاسمایی، امواج شوک تولید میشود که این امر ارتعاشات خفیفی در سراسر میوه ایجاد میکند. دستگاه با استفاده از ابزاری به نام «ویبرومتر لیزری» این ارتعاشات را اندازه گرفته که درنتیجه میزان سفتی میوه به دست میآید. بدینترتیب میتوان سطح رسیدگی میوه را بدون تماس اندازه گرفت.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/