دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 اسفند 1399 - 16:21

آشنایی با مهمترین و کاربردی ترین نکات در رابطه با تنظیم قرارداد اجاره نامه

به سند نوشتاری قرارداد اجاره که بین مستأجر و صاحب ملک باید تنظیم شود اجاره نامه گفته می شود.
کد خبر : 567977
2.png

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، همانگونه که می دانید معاملات املاک مسکونی مثل اجاره آپارتمان با املاک صنعتی مثل سوله اجاره ای با یکدیگرتفاوت دارند. البته این تفاوت یک اختلاف ساختاری نیست. مثلا اگر قصد اجاره سوله ( Rent a shed ) دارید به املاک معاملاتی سر خیابان محل زندگی خود مراجعه نمی کنید زیرا اکثر قریب به اتفاق دفاتر املاک صنعتی در شهرک های صنعتی و یا مناطق صنعتی مستقر هستند.



در هنگام اجرای قرارداد اجاره نامه چه نکاتی باید مورد نظر قرار گیرند؟



  • یکی از نکات کاربردی هنگام تنظیم قرارداد اجاره نامه آگاه بودن از قوانین مربوط به اجاره می باشد. یکی از قوانین مربوط به اجاره نامه این است که در صورتی که اجاره بها برای چندین ماه پرداخت نشود صاحب ملک جهت تخلیه ملک مورد نظر مجوز لازم را به دست خواهد آورد.

  • اجاره ملک مثل اجاره سوله به عنوان یک عقد لازم شناخته می شود به این منظور که بدون توافق طرفین برهم زدن قرارداد تا حدودی غیر ممکن خواهد بود.

  • در مدت زمان قرارداد اجاره نامه در صورتی که در ملک مورد نظر انجام مجموعه ای از تعمیرات ضروری باشد و در شرایطی که ایجاد تأخیر در انجام تعمیرات برای صاحب ملک ضرر و زیان داشته باشد، مستأجر قادر نخواهد بود تا مانع انجام تعمیرات شود.

  • در رابطه با قرارداد اجاره نامه املاک تجاری، صاحب ملک وظیفه دارد تا به طور مشخص وضعیت سر قفلی مغازه را در قرارداد تعیین کند. قانون مربوط به سرقفلی و قوانین مربوط به رابطه بین صاحب ملک و مستأجر در سال ۱۳۶۵ به تصویب رسیده است.

  • ملک مورد نظر جهت اجاره کردن باید قابل استفاده و یا بهره برداری باشد.

  • قرارداد اجاره نامه در شرایط فوت یکی از طرفین باطل نخواهد شد؛ اما در صورتی که صاحب ملک مالک منافع ملک مورد نظر در طول عمر خود باشد، پس از فوت صاحب ملک قرارداد اجاره نامه باطل اعلام خواهد شد.

  • در صورتی که مکانی را جهت راه اندازی کسب و کار مشخص اجاره کرده باشید و در قرارداد اجاره نامه نام شغل و کسب شما تعیین شده باشد نمی توانید بدون کسب رضایت صاحب ملک شغل خود را تغییر دهید. تنها در شرایطی قادر به تغییر شغل بدون اجازه صاحب ملک خواهید بود که شغل جدید از لحاظ عرف به شغل قبلی شما شباهت زیادی داشته باشد.



پاراگراف تبلیغی : ( همانگونه که می دانید اجاره سوله یکی از مهم ترین برنامه های اصلی یک تولیدکننده ، بازرگان و یا صنعتگر می باشد.


متاسفانه با توجه به شرایط اقتصادی حاکم در کشور که هزینه ها افزایش یافته و قیمت دلار نیز بالاست اجاره سوله به دغدغه تبدیل شده است.


معاملات اجاره سوله در تهران بیشتر در محدوده هایی همچون جاده مخصوص تهران کرج ، جاده قدیم تهران کرج و شهرک های صنعتی اطراف تهران انجام می شود.


یکی از مزایای معاملات املاک صنعتی مثل اجاره سوله در سوله تاپ این است که تمامی مراحل این فرایند از شروع جلسات مذاکره تا انعقاد قرارداد زیر نظر مستقیم کارشناسان حقوقی و وکلای دادگستری انجام می گردد.


کاربر محترم ، در صورتی که فایل مورد نظرتان را در فایلینگ سایت پیدا نکردید بلافاصله با شماره 48200-021 یا 09122488969 تماس بگیرید ، مشاوران و کارشناسان ما در خدمت شما هستند. منبع : سوله تاپ )


دیگر نکات مهم کاربردی و مهم اجاره نامه


هنگام تنظیم قرارداد اجاره نامه املاک مسکونی، قرارداد مورد نظر باید توسط دو شاهد امضا شود. تنها در این صورت است که صاحب ملک می تواند جهت اجرای حکم تخلیه ملک از قانون تصویب شده در سال ۱۳۶۷ در این رابطه استفاده کند.


دادخواست تعدیل اجاره بها ممکن است توسط مستأجر و یا صاحب ملک جهت کاهش و یا افزایش اجاره بها ارائه شود. در رابطه با املاک تجاری پس از اینکه از تاریخ آخرین توافق بین مستأجر و صاحب ملک گذشت می توان این دادخواست را ارائه داد. در صورتی که طرفین به توافق دیگر در این رابطه دست یافته باشند ارائه این دادخواست از طرف هیچ یک از آنها امکان پذیر نخواهد بود.


در صورتی که صاحب ملک، ملک خود را در طول مدت قرارداد اجاره نامه به شخص دیگری بفروشد قرارداد فسخ نخواهد شد و اعتبار خود را حفظ خواهد کرد؛ اما در شرایطی که صاحب ملک در صورت انتقال حق فسخ را در قرارداد اجاره نامه شرط کرده باشد پس از فروش ملک به فرد دیگر اجاره نامه نیز فسخ خواهد شد.


در قرارداد اجاره نامه حتما باید مشخصات کامل و نشانی اقامتگاه طرفین معامله در قرارداد ذکر شود.


یکی از نکات کاربردی دیگر در رابطه با قرارداد اجاره نامه این است که در این قرارداد باید مدت زمان شروع و پایان قرارداد ذکر شود. بهتر است همواره مدت زمان تعیین شده جهت اجاره ملک را برای یک سال در نظر بگیرید.


در صورتی که پس از عقد قرارداد اجاره نامه صاحب ملک راضی به انتقال سرقفلی به نام شخص دیگر نباشد، مستأجر قادر خواهد بود به دادگاه مراجعه کرده و مجوز انتقال سرقفلی را به صورت قانونی دریافت نماید.


در صورتی که اتباع بیگانه بخواهند مغازه ای را اجاره کنند قبل از انجام هرگونه عملی باید مجوز قانونی را جهت اجاره ملک مورد نظر دریافت نمایند.


مستأجر همواره باید از ارائه یک برگه چک سفید بدون امضا جهت اینکه تخلیه به موقع خود را تضمین نماید اکیداً خودداری کند. در صورت ارائه چک بدون امضا صاحب ملک می تواند هر مبلغی که بخواهد را در چک درج کند، در صورت گم شدن چک سفید بدون امضا نیز ممکن است مشکلات مختلف بسیار زیادی برای صاحب چک ایجاد گردد.



آشنایی با نکات مهم در رابطه با مدت قرارداد اجاره نامه


یکی از اوامر مهم و ضروری در تمامی قراردادهای اجاره نامه تعیین کردن مدت زمان اجاره ملک می باشد. این امر از چنان اهمیتی برخوردار است که با توجه به قانون مدنی در رابطه با اجاره نامه در صورتی که مدت زمان اعلام نشود قرارداد باطل خواهد شد.


در رابطه با تعیین مدت زمان برای اجاره نامه محدودیت خاصی وجود ندارد. بر اساس قانون مدنی هر دو طرف معامله آزاد خواهند بود تا هر مدت زمانی را که می خواهند مثل ساعت، هفته، روز، ماه و یا سال را به عنوان مدت زمان قرارداد اجاره نامه تعیین نماید.


همچنین طرفین می توانند در اجاره نامه شرط تمدید شدن مدت قرارداد را پس از به پایان رسیدن مدت زمان مورد نظر دقیقا برای همان مدت به صورت خودکار اعلام کنند. تمدید مدت زمان اجاره نامه نیز ممکن است با توجه به توافق طرفین تعیین شود. البته در اکثر مواقع روش دوم نسبت به روش اول ارجحیت دارد زیرا ممکن است صاحب ملک بخواهد از ملک خود استفاده نماید و یا با توجه به افزایش قیمت ها میزان اجاره بها را افزایش دهد. در صورتی که قرارداد اجاره نامه به صورت خودکار تمدید شود امکان افزایش اجاره بها وجود نخواهد داشت. البته می توان در قراردادی که می خواهید به صورت خودکار تمدید شود ذکر کنید که سالانه چند درصد به میزان اجاره بها اضافه شود.


همانطور که گفتیم اجاره نامه باید دارای تاریخ آغاز و پایان باشد. شروع اجاره نامه ممکن است با امضای قرارداد آغاز شود و برای مدت زمان مشخص پس از امضای قرارداد تعیین شود که این مدت زمان به عنوان تاریخ پایان در نظر گرفته شود.


عدم سکونت مستأجر در ملک اجاره ای در طول مدت زمان قرارداد بر حق صاحب ملک جهت دریافت اجاره بها تاثیر قابل توجهی نخواهد داشت. در صورتی که مستأجر ملک اجاره ای را زودتر از مدت زمان تعیین شده تخلیه کند باز هم موظف به پرداخت اجاره بها به صورت ماهانه تا پایان مدت قرارداد اجاره نامه خواهد بود.


وظایف مستاجر در رابطه با اجاره نامه


حال که با نکات مهم و کاربردی در رابطه با عقد قرارداد اجاره نامه آشنا شدید بهتر است با وظایف مستأجر و صاحب ملک نیز آشنا شوید تا پس از اجاره ملک با مشکل خاصی مواجه نشوید. سعی کرده ایم در ادامه برخی از سوالات مستأجر و صاحب ملک را در رابطه با وظایف خود پاسخ دهیم.


وظایف صاحب ملک در مدت زمان قرارداد اجاره نامه


یکی از وظایف صاحب ملک پس از عقد قرارداد اجاره نامه تحویل دادن ملک مورد نظر به مستأجر می باشد.


هنگام تخلیه ملک مورد اجاره توسط مستأجر صاحب ملک موظف است تا تمام پول پیش مستأجر را به وی بازگرداند.


در صورتی که در ملک مورد نظر جهت اجاره هر گونه تعمیراتی مورد نظر باشد از جمله تعمیر آسانسور، موتورخانه، ایزوگام پشت بام و دیگر موارد صاحب ملک موظف است این تعمیرات را خود انجام دهد.


وظایف مستأجر در طول مدت زمان قرارداد اجاره نامه


کرایه معمولا به صورت ماهانه تعیین خواهد شد و مستأجر موظف به پرداخت اجاره بها به صورت ماهانه خواهد بود. در صورتی که در قرارداد اجاره نامه حق فسخ قرارداد در صورت عدم پرداخت اجاره بها به صورت منظم قید شده باشد، مستأجر موظف به پرداخت اجاره بها به صورت منظم و ماهانه خواهد بود در غیر این صورت باید ملک اجاره ای مورد نظر را تخلیه کند.


یکی دیگر از وظایف مهم مستأجر تخلیه ملک اجاره ای در پایان قرارداد اجاره نامه می باشد.


وظایف صاحب ملک در رابطه با اجاره نامه


همچنین مستأجر در صورتی که بخواهد تعمیرات غیر اساسی را در ملک اجاره ای انجام دهد موظف است خود این تعمیرات را انجام دهد. این تعمیرات غیر اساسی شامل تعویض لامپ، پریز و کلید برق، قفل در و رنگ آمیزی هستند.


مستأجر همچنین موظف است تا هزینه برق، آب، گاز، تلفن و حق شارژ را به صورت ماهانه پرداخت کند.


بر اساس اجاره نامه مستأجر حق ندارد تا مانع انجام تعمیرات اساسی ملک مورد نظر اجاره ای توسط صاحب ملک شود.


مستأجر موظف است به نحوی از ملک اجاره ای استفاده کند تا از وارد آمدن خسارت به آن جلوگیری کند. در صورت وارد آمدن خسارت به ملک اجاره ای توسط مستأجر، مستأجر خود موظف به جبران خسارت وارد آمده خواهد بود.


منبع : https://saman724.org/


انتهای پیام/ر


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب