ژاپنیها با «هایتک» به نبرد ضایعات مواد غذایی میروند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از رویترز، شرکتهای ژاپنی برای کاهش ضایعات مواد غذایی و کاهش هزینهها در میان همهگیری کرونا، در حال افزایش استفاده از هوش مصنوعی و سایر فناوریهای «هایتک» هستند.
آمارها نشان میدهد دفع بیش از 6 میلیون تن مواد زائد غذایی در ژاپن، سالانه 2 تریلیون ین (19 میلیارد دلار) برای اقتصاد شماره 3 جهان هزینه دارد. دولت ژاپن با سرانه بالاترین میزان هدر رفتن مواد غذایی در آسیا، قانونی جدید تصویب کرده که این میزان هزینهها را تا سال 2030 به نصف کاهش داده و شرکتها را به یافتن راهحلها سوق میدهد.
برای مثال یک فروشگاه زنجیرهای از فناوری هوش مصنوعی استفاده میکند که تخمین میزند چه مقدار محصول در قفسهها فروخته نشده یا تقاضای آن کم شده است. این فروشگاه قصد دارد 30 درصد از ذخایر اضافی را کاهش دهد و میخواهد ضایعات مواد غذایی را تا سال 2030 در تمام فروشگاههای خود به نصف کاهش دهد. برای مدیران این فروشگاه، دفع ضایعات مواد غذایی بیشترین هزینه را بعد از هزینههای کار تحمیل میکند.
همچنین شرکت NEC نیز از یک سیستم هوش مصنوعی استفاده میکند که میتواند دادههایی مانند آبوهوا، تقویم و روند مشتریان در تخمین تقاضا را تجزیهوتحلیل کند. این فناوری در برخی از خردهفروشان عمده و تولیدکنندگان مواد غذایی به کار گرفته شده و به آنها کمک کرده تا هزینهها را 15 تا 75 درصد کاهش دهند.
ژاپنیها امیدوارند این امر بتواند به حل سایر چالشهای تجاری مانند به حداقل رساندن هزینهها، رفع کمبود نیروی کار، سادهسازی موجودی کالا، سفارشها و تدارکات منجر شود.
انتهای پیام/4112/پ
انتهای پیام/