دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 اسفند 1399 - 11:08
با شناسائی سلول‌ «استئوکلاست»؛

درمان پوکی استخوان کشف شد/ مداخله در چرخه تخریب اسکلت میسر می‌شود

محققان موفق به کشف سلول استخوانی جدیدی شده‌اند که می‌تواند راهی برای درمان بیماری‌های اسکلتی باشد.
کد خبر : 567063
lmkjn.PNG

به گزارش خبرنگار گروه علم و  فناوری خبرگزاری آنا از نیواطلس، گروه تحقیقاتی دانشگاه نیو ساوث ولز در استرالیا در حال بررسی ساختار اسکلتی بدن انسان بودند که نوع جدیدی از سلول استخوانی را کشف کردند. دانشمندان بر این باورند این سلول جدید نقش مهمی در توسعه بیماری‌های مختلف استخوانی داشته باشد.


این سلول تازه‌ کشف‌شده توانایی فعال کردن چند ژن منحصربه‌فرد را دارد و محققان با بررسی آن می‌توانند اطلاعات زیادی در خصوص نحوه تخریب و اصلاح استخوان‌ها به دست آورند. این امر می‌تواند روش‌های نوینی را برای درمان بیماری‌های اسکلتی مانند پوکی استخوان به ارمغان آورد.


در بخشی از چرخه رشد طبیعی استخوان‌ها سلول‌های خاص روی سطح، بافت قدیمی استخوان را تجزیه کرده و سپس آن را دوباره می‌سازند. ایجاد تغییرات در این چرخه باعث برهم خوردن تعادل شده و منجر به بروز بیماری‌هایی چون شکنندگی استخوان و پوکی استخوان می‌شود. سلول‌های مختلفی درگیر این فرایند هستند که با استفاده از آنها می‌توان راهی برای مداخله (درمان بیماری) پیدا کرد.


یکی از این سلول‌ها «استئوکلاست» نام دارد که سلول‌های تخصصی تجزیه بافت استخوانی است. گروه تحقیقاتی دانشگاه نیو ساوث ولز در حال بررسی این استئوکلاست‌ها بودند که متوجه شدند این سلول‌ها به سلول‌های کوچک‌تری تقسیم می‌شوند.


محققان تاکنون بر این باور بودند که استئوکلاست‌ها پس از انجام کارشان دچار مرگ سلولی می‌شوند اما درواقع بازیافت شده و به یکدیگر ملحق می‌شوند. دانشمندان بر این باورند این فرایند باعث افزایش طول عمر استئوکلاست‌ها می‌شود. براساس یافته‌های جدید، این سلول‌ها در خون و مغز استخوان نیز وجود دارند، این امر نشان می‌دهد آنها می‌توانند به دیگر بخش‌های اسکلت سفر کنند.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب