ما تئاتریها غمگینیم چون پشتمان گرم نیست/ کرونا اگر بگذارد شرایط اجرای «پسر جنگل» را فراهم میکنم
به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، سالنهای تئاتری کشور به رغم محدودیتهای ناشی از کرونا بازهم با تلاش دوچندان پذیرای اهالی تئاتر است تا حتی با ظرفیت کمتر و شرایط حساستر بتواند چراغ این عرصه از هنر را زنده نگه دارد.
در این چند ماه اخیر اهالی تئاتر مجبور به خانهنشینی شده و عملا با بیکاری ناخواسته مواجه شدند. جشنوارههای تئاتری نیز یا به شکل محدود و یا حتی مجازی برپا شد. براین اساس هم به رغم اجرای برخی گروهها، بسیاری منتظر بهبود و افت کرونا هستند تا به امید رونق دوباره هنر نمایش به صحنه بروند.
صبر کردم تا پیش از «پسر جنگل»، کار جدیدی را تولید نکنم
رامین کهن، کارگردان تئاتر که از مدتها پیش درصدد اجرای نمایش «پسر جنگل» است، در گفتوگو با خبرنگار آنا گفت: من هم منتظرم بلکه بتوانم نمایش عروسکی «پسر جنگل» را به صحنه ببرم؛ نمایشی که در دوره اخیر جشنواره عروسکی اجرا شد اما به خاطر شرایط کرونایی نتوانست به اجرای عمومی برود.
وی افزود: طی این مدت صبر کردم کار جدیدی را تولید نکنم بلکه بتوانم ابتدا این نمایش عروسکی را به اجرا درآورم. «پسر جنگل» جز تئاترهای بزرگ و با قابلیت جذب مخلاطب بالاست که برای اجرایش سالن اصلی مجموعه تئاترشهر را رزرو کرده بودم، ولی خب در شرایط کرونایی نمیتوان ریسک کار را پذیرفت.
خود من هم ناراحتم که چرا اینقدر عقب افتاده است
این برگزیده جشنوارههای تئاتری توضیح داد: وضعیت اقتصادی حال حاضر خصوصا در حوزه تئاتر اجازه نمیدهد که دست به تولید نمایش جدیدی ببرم. ماجرای اجرای عمومی «پسر جنگ» هم پروسه طولانیمدتی شده و خود من هم ناراحتم که چرا اینقدر عقب افتاده است.
کسی نمیدانست قرار است دنیا به این سمت عجیب برود. ما اهالی تئاتر به اندازه کافی غمگین هستیم چون نه فقط بخاطر اجرا و فعالیت در صحنه بلکه به لحاظ اقتصادی نیز تئاتریها در شرایط بدی هستند.
کهن اشاره داشت: همین الان هم میتوانم نمایش جدیدی را به صحنه ببرم اما نمیتوان این نمایش را با حجم و دکوری عظیم، عروسکهای بزرگ و حدود 20 بازیگر در یک سالن کوچک اجرا کرد. منتظرم وضعیت تئاتر در شرایط کرونا بهتر شود و دوباره با تئاترشهر رایزنی کنم.
پشت تئاتر گرم نیست
این کارگردان در عین حال به برگشت سرمایه این نمایشها نیز اشاره داشت و گفت: بحث اقتصادی در تئاتر مهم است. وقتی کاری با هزینه بالا تولید شد، ما تئاتریها چارهای نداریم جز اینکه در زمانی آثارمان را اجرا کنیم که مخاطب هم آن را ببیند.
وی افزود: تئاتر درحالت عادی به خودی خود ضعیف است و پشتش گرم نیست چه برسد به دوره کرونا که فشار بیشتری هم بر هنرمندان وارد کرد. دولت هم حمایت ویژهای نمیکند؛ در این وضعیت آمادگی لازم برای کار تئاتریها فراهم نمیشود.
نمیتوان «پسر جنگل» را با حجم و دکوری عظیم، عروسکهای بزرگ و حدود 20 بازیگر در یک سالن کوچک اجرا کرد. منتظرم وضعیت تئاتر در شرایط کرونا بهتر شود و دوباره با تئاترشهر رایزنی کنم.
این کارگردان تئاتر با تأکید بر اینکه از یک سال و نیم اخیر خیلی از تئاتریها بیکار هستند یادآور شد: کسی نمیدانست قرار است دنیا به این سمت عجیب برود. در همین اوضاع ما اهالی تئاتر به اندازه کافی غمگین هستیم چون نه فقط بخاطر اجرا و فعالیت در صحنه بلکه به لحاظ اقتصادی نیز تئاتریها در شرایط بدی هستند.
انتهای پیام /4143/
انتهای پیام/