دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 بهمن 1399 - 00:03
آنا گزارش می‌دهد؛

پوشاک هوشمند؛ آینده صنعت مُد/ لباس‌های هوشمند زندگی بشر را دگرگون می‌کنند

لباس‌های هوشمند به فناوری مجهز‌ شده‌ و بهبود یافته‌اند تا قابلیتی فراتر از استفاده معمول را ارائه دهند.
کد خبر : 562744
Top-5-smart-clothes-1.png

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، هوش مصنوعی که در حوزه‌های مختلف نقشی اساسی دارد، صنعت مُد را نیز متحول می‌کند. نقش اصلی در تحول صنعت مد بر عهده هوش مصنوعی است؛ از طراحی گرفته تا تولید، زنجیره تأمین لجستیک و بازاریابی.


تولیدکنندگان طی سال‌های اخیر روش‌های گنجاندن فناوری‌های جدید اینترنت اشیاء را در طراحی پوشاک خود کشف کرده‌اند. اگرچه لباس‌های پیشرفته پیش‌ازاین به شکلی دیگر وجود داشته‌اند، اما تا همین اواخر نتوانسته بودند توجه مردم را جلب کنند و به ویترین بازارها در سراسر جهان راه پیدا کنند.


لباس‌های هوشمند، که به‌طورکلی به‌عنوان لباس‌های پیشرفته، پوشیدنی‌های هوشمند، پارچه‌های الکترونیکی یا پارچه‌های هوشمند نیز شناخته می‌شوند، لباس‌هایی هستند که با استفاده از فناوری بهبود یافته‌اند و قابلیت‌هایی فراتر از یک لباس ساده دارند.



برخی از لباس‌های هوشمند از پارچه‌های نوآور به‌هم‌پیوسته استفاده می‌کنند، درحالی‌که برخی دیگر از سنسورها و سخت‌افزار خارجی برای ارائه عملکرد هوشمند استفاده می‌کنند. با استفاده از بلوتوث یا وای‌فای، بسیاری از لباس‌های هوشمند را می‌توان به یک برنامه در دستگاه ثانویه متصل کرد. برای مثال؛ «هدوکو» (Heddoko) اولین سازمانی است که لباس هوشمندی ارائه کرده که برای نظارت بر حرکات بدن حسگرهایی در آن تعبیه شده است. این حسگرها درواقع امکان کنترل لحظه‌ای حرکات بدن را فراهم می‌کنند، سپس اطلاعات به‌صورت بی‌سیم برای تلفن‌های هوشمند ارسال شده و از طریق نرم‌افزار مخصوص این لباس پردازش می‌شود.



سنسورهای اندازه‌گیری در قسمت‌های بالا و پایین بازو، بالا و پایین پاها ، قفسه سینه، کمر و معده قرار گرفته‌اند. پارچه آن نازک بوده و ممکن است سایر لباس‌های ورزشی در زیر آن پوشیده شود. این لباس احتمالاً بازار دستگاه‌های پوشیدنی را تحت تأثیر قرار می‌دهد و با توجه به عملکرد آن می‌تواند تأثیر عمده‌ای در پیشرفت ورزشکاران داشته باشد.


کاربردهای لباس هوشمند


لباس ورزشی


مدت‌هاست که ورزشکاران برای ردیابی تناسب‌اندام و سایر جنبه‌های سلامتی از لوازم جانبی مبتنی بر اینترنت اشیاء در اطراف ساق پا یا بازوهای خود استفاده می‌کنند. اما لباس‌های هوشمند با توجه به اینکه سنسورها در داخل آنها تعبیه شده، نیاز به پوشیدن یا نصب وسایل هوشمند اضافی روی بدن ندارند. درنتیجه از این طریق ورزشکاران راحتی بیشتری خواهند داشت.



دفاعی و نظامی


لباس‌های هوشمند مجهز به حسگرهای اینترنت اشیاء می‌توانند وجود و غلظت گازهای سمی را در جو ارزیابی کنند و ارتش را قادر می‌سازد تا آسیب‌های ناشی از بخارات سمی را به حداقل برساند. لباس هوشمند همچنین می‌تواند نشانه‌ها و میزان از دست دادن خون سربازان به دلیل زخم‌های جزئی را تشخیص دهد و جزئیات را به پزشکان ارائه دهد تا آنها بتوانند اقدامات قابل‌توجهی انجام دهند.



مراقبت‌های بهداشت و درمان


لباس هوشمند می‌تواند به شما کمک کند تا فعالیت‌های بدنی فرد را کنترل کرده و سطح حیاتی آن را معادل سایر دستگاه‌های اینترنت اشیاء کنترل کنید. با پوشیدن لباس هوشمند، افراد می‌توانند خودشان به‌طور فعال سلامتی خود را ردیابی و مراقبت کنند، درنتیجه این امر می‌تواند نیاز به مراجعه منظم به پزشکان را کاهش دهد. همچنین در دوران بارداری، حسگرهای ردیابی می‌توانند برای مادران سودمند باشند.



با وجود مزایای بسیار، چالش‌هایی نیز در این زمینه وجود دارد. مشکلات فناوری لباس هوشمند شامل نگرانی‌های مشتری مانند هزینه و کیفیت لباس هوشمند و مشکلات فناوری مانند حجم و پیچیدگی داده‌های ساختاربندی‌نشده است. اما انتظار می‌رود مصرف‌کنندگان نگرانی‌ها را کنار بگذارند تا این نوع پوشاک به‌طور گسترده در بازارها جای خود را پیدا کنند.


«ایوان پوپیرف»، یکی از مهندسان گوگل معتقد است که روند استفاده از فناوری لباس هوشمند باعث می‌شود متصل بودن در همه‌جا، ویژگی جذابی برای مصرف‌کنندگان باشد، که ممکن است این لباس‌ها را به‌عنوان یک سرمایه‌گذاری عملی ببینند. همچنین «داگلاس کلینتون»، مدیر شرکت «لوپ» معتقد است که یک دهه دیگر محصولات پوشاک هوشمند به مدلی استاندارد تبدیل خواهند شد. طی چند سال آینده این نوع پوشاک بیشتر مورد آزمایش قرار خواهد گرفت و خیال مصرف‌کنندگان برای داشتن لباس هوشمند، راحت‌تر می‌شود. فکر می‌کنم وقتی مردم مزایای این لباس را ببینند، تقاضا برای آنها بسیار چشمگیر خواهد بود.


انتهای پیام/4112/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب