دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 بهمن 1399 - 13:32
خیاطیان:

۱۱۰ خدمت به شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه می‌شود/ درآمد ۱۵۰ هزار میلیارد تومانی دانش‌بنیان‌ها در سال ۹۹

رئیس مرکز شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان گفت: ۱۱۰ خدمت مختلف به شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه می‌شود که شامل معافیت مالیاتی، معافیت گمرکی و معافیت حق بیمه تأمین اجتماعی می‌شود.
کد خبر : 562121
1211266_434.jpg

به گزارش خبرنگار علم و فناوری خبرگزاری آنا، محمدصادق خیاطیان در نشست خبری بررسی چالش‌ها و برنامه‌های آینده شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق که پیش از ظهر امروز در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، بیان کرد:  یک دهه از اجرای قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان می‌گذرد و حال زمان آن رسیده تا آنچه طی این ۱۰ سال در این حوزه رخ داده و برنامه‌های آتی آن بررسی شود.


وی با اشاره به این که جایگاه و نقش شرکت‌های دانش‌بنیان در جامعه اثبات شده و در دوره شیوع کرونا بیش‌ازپیش مشهود شده است، افزود: با حمایت‌های ویژه مقام معظم رهبری نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها در حوزه‌های مختلف رونق گرفت و اثربخشی آن در کشور دیده شد. در سال 1392، ۵۵ شرکت دانش‌بنیان در کشور وجود داشته و در حال حاضر بیش از ۵ هزار و ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان در کشور فعالیت می‌کنند.


رئیس مرکز شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان گفت: ازاین‌بین یک هزار و ۴۷۴ شرکت دانش‌بنیان در حوزه فناوری اطلاعات، ارتباطات و نرم‌افزار فعالیت می‌کنند. درآمد شرکت‌های دانش‌بنیان در سال ۹۸ حدود ۱۲۰ هزار میلیارد تومان و در سال ۹۹ حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان تخمین زده می‌شود. بااین‌حال ظرفیت دانش‌بنیان‌ها در درآمدزایی بیشتر از این اعداد است. تاکنون ۳۲ هزار پرونده برای شرکت دانش‌بنیان تشکیل شده که ۲۶ هزار مورد آن وارد روند پذیرش شده است که درنتیجه آن ۵ هزار و ۷۰۰ شرکت دانش‌بنیان در کشور فعالیت می‌کند.


خیاطیان با اشاره به این که در حال حاضر ۱۱۰ خدمت به شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه می‌شود، بیان کرد: معافیت مالیاتی، معافیت حقوق گمرکی، دریافت جواز تأسیس و پروانه بهره‌برداری، معافیت از حق بیمه تأمین اجتماعی و نظام‌وظیفه تخصصی ازجمله خدماتی است که به دانش‌بنیان‌ها ارائه می‌شود.


وی افزود: در حال حاضر  هزار و ۲۰۹ شرکت دانش‌بنیان از معافیت مالیاتی، ۲ هزار و ۶۰۰ مورد از نظام‌وظیفه تخصصی به عبارتی ۳ هزار و ۷۵۰ فرد، ۶۲۶ مورد از معافیت گمرکی، ۸۵۰ مورد از دریافت جواز تأسیس و پروانه بهره‌برداری و بیش از هزار ۶۰۰ شرکت از معافیت حق بیمه تأمین اجتماعی استفاده کرده‌اند.


رئیس مرکز شرکت‌ها و مؤسسات  دانش‌بنیان بیان کرد: دو سطح شرکت دانش‌بنیان وجود دارد که بر اساس سه معیار اصلی ارزیابی می‌شوند. این سه معیار شامل  تولید حداقل نمونه آزمایشگاهی، سطح فناوری کالا بالا یا متوسط به بالا باشد و انجام طراحی روی کالا (داشتن دانش فنی) یا خدمت بر اساس تحقیق و توسعه می‌شود.


خیاطیان گفت: بااین‌حال لازم بود که در بعضی حوزه‌ها تدبیر بیشتری اعمال شود چراکه ظرفیت و شرایط همه شرکت‌ها در مناطق مختلف یکسان نیست. بدین ترتیب  سطح سوم دانش‌بنیان ایجاد شد تا شرکت‌های فعال در حوزه‌ صنایع نرم، نوآفرین و خلاق از آنها استفاده کنند.


انتهای پیام/۴۰۲۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب