دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 بهمن 1399 - 15:45
آیا ما در این جهان تنها هستیم؟

اصرار یک فیزیکدان بر شناسایی یک زندگی فرازمینی

عبور چیزی شبیه به یک ماشین فضایی از منظومه شمسی در سال ۲۰۱۷ میلادی، اخترشناسان را به‌طور جدی دچار آشفتگی کرد تا حدی که برخی آن را نشانۀ حیات فرازمینی دانستند.
کد خبر : 560116
1.jpg

به گزارش گروه علم، فناوری و دانش‌بنیان خبرگزاری آنا، عبور چیزی شبیه به یک ماشین فضایی از منظومه شمسی در سال ۲۰۱۷ میلادی، اخترشناسان را به‌طور جدی دچار آشفتگی کرد تا حدی که برخی آن را نشانۀ حیات فرازمینی دانستند.


یکی از این دانشمندان آوی لوئب، کیهان‌شناس و فیزیکدان که همچنان از نظریه وجود یک زندگی فرازمینی دفاع می‌کند.


او که در حال حاضر مدیر گروه نجوم در دانشگاه هاروارد است، در مقالۀ اخیر خود می‌نویسد: «اگر درست تشخیص داده باشم، این بزرگ‌ترین کشف تاریخ بشر خواهد بود.»


این متخصص سیاهچاله‌ها می‌گوید که در اکتبر ۲۰۱۷ میلادی «اولین نشانه از یک زندگی هوشمند فرازمینی» را زمانی دیده که شیئی شبیه به سیگار برگ، با تمام سرعت از منظومه شمسی عبور کرده است.


این شیء فضایی که «Oumuamua» به معنای «پیام‌رسان» نام گرفته، توسط تلسکوپ Pan-STARRS1 در هاوائی دیده شده است و گفته می‌شود که طولی آن ۴۰۰ متر و عرض آن ۴۰ متر بوده است.


لوئب معتقد است سرعت این شیء به قدری زیاد بوده که تنها می‌توانسته از ستاره‌ای در دوردست‌ها وارد منظومه شمسی شده باشد. بر این اساس به نظر او، این شیء، اولین جسمی بوده که از منظومه‌ای دیگر کشف شده است.


با این وجود بسیاری از اخترشناسان با نظریات او موافق نیستند؛ از جمله تیمی از آژانس فضایی اروپا که پس از بررسی اسناد جمع‌آوری شده اعلام کردند احتمالاً این شیء، یک دنباله‌دار بوده است.


اما و همچنان بر صحت نظریه خود تأکید دارد و می‌گوید که هنوز هیچ توضیحی برای سرعت بیش‌ازحد این شیء آسمانی پیدا نشده است. دیگر اینکه این شیء در زمان عبور، هیچ ردی (گاز یا غبار) از خود بر جای نگذاشته است و برای شکل غیرمعمول آن نیز هنوز هیچ توضیح روشنی وجود ندارد.


بر این اساس او و یکی دیگر از پژوهشگران هاروارد اعتقاد دارند که «Oumuamua» می‌تواند کاوشگری از تمدن بیگانه باشد.


بحث درباره نظریه ۲۷۲ صفحه‌ای او همچنان در میان دانشمندان ادامه دارد. او همچنان مشغول توسعه نظریه خود دربارۀ «این اولین بازدیدکننده بین ستاره‌ای شناسایی شده» است و به دنبال پاسخی برای این پرسش که آیا ما در این جهان تنها هستیم یا خیر.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب