دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 بهمن 1399 - 13:00

روشی نوین برای درمان سرطان‌های تومور جامد کشف شد

محققان با استفاده از ویرایش ژنتیکی موفق به کشف روش جدیدی برای مبارزه با سرطان‌های تومور جامد شدند.
کد خبر : 558613
cffd.PNG

به گزارش خبرنگار گروه علم و  فناوری خبرگزاری آنا از نیواطلس، ایمونوتراپی سلول‌های تی کایمریک گیرنده آنتی‌ژن یکی از روش‌های نوین و نویدبخش در درمان سرطان به شمار می‌رود. در این روش سلول‌های ایمنی بدن بیمار برای مبارزه با تومورها به شدت شارژ می‌شوند. حال محققان روش جدیدی برای توانمندسازی و احیای سلول‌های تی خسته پیدا کرده‌اند که باعث می‌شود این سلول‌های مبارز به سرعت آماده مبارزه دوباره در برابر سلول‌های سرطانی شوند.


نخستین خط دفاعی طبیعی بدن در برابر بیماری‌ها، سیستم ایمنی بدن است، سلول‌های تی به طور دائم در بدن گشت می‌زنند و به دنبال پروتئین‌هایی مرتبط با عوامل بیماری‌زایی مانند باکتری‌ها یا سلول‌های تومور می‌روند. باوجود کارامدی بالا، سیستم ایمنی بدن گاهی به کمک نیاز دارد. در ایمونوتراپی سلول‌های تی کایمریک گیرنده آنتی‌ژن سلول‌های تی بدن استخراج شده، با مولکول‌های مطابق با سرطان مهندسی ژنتیک شده و سپس به بدن فرد بازگردانده می‌شوند. 


وقتی سلول‌های تی به بدن برمی‌گردند قادر به شکار سلول‌های سرطانی و توموری با دقت بهتری می‌شوند. این روش نتایج بسیار موثری داشته است اما تنها در  بیماران مبتلا به سرطان‌ خون قابل استفاده است. مبارزه با سرطان‌های که شامل تومورهای جامد می‌شوند برای سیستم ایمنی بدن دشوارتر است چراکه سلول‌های تی در این محیط زودتر خسته می‌شوند. حال محققان دانشگاه تگزاس جنوب غربی موفق به کشف روش نوینی برای احیای سلول‌های تی شده‌اند که می‌تواند در درمان سرطان‌های تومور جامد موثر واقع شود.


گروه تحقیقاتی ژنی به نام «Cbl-b» شناسایی کرده‌اند که نقش کلیدی در میزان فعالیت سلول تی دارد. براساس یافته‌های جدید، وقتی سطح ژن Cbl-b در سلول تی افزایش می‌یابد، میزان خستگی این سلول‌ها نیز بیشتر می‌شود. گروه تحقیقاتی این ژن را به روش ویرایش ژنی کریسپر حذف کردند. این امر باعث شد که سلول‌های تی به طور موثرتری به سلول‌های سرطانی حمله کنند.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب