دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

مروری بر مهم‌ترین اخبار بورسی در هفته گذشته

مهم‌ترین اخبار بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت را در ادامه مرور کنید.
کد خبر : 556938
3.jpg

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، بررسی مهم‌ترین اخبار بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت را در ادامه بخوانید.


تصمیمات شورای عالی بورس برای دولت معتبر است


معاون اول رئیس‌جمهور گفت: دولت وظیفه دارد ضمن حمایت از بازار سرمایه همه تلاش خود را برای رفع نگرانی سهامداران و جلوگیری از آسیب دیدن آن‌ها به کار گیرد. اسحاق جهانگیری عصر روز شنبه، ۲۰ دی‌ماه، در دیدار با مدیران هلدینگ‌ها و شرکت‌های حقوقی فعال در بازار سرمایه با تأکید بر اینکه بورس نهادی کاملاً مستقل است، اظهار داشت: دولت نمی‌خواهد و نباید در قوانین، مقررات و سازوکارهای بورس دخالت داشته باشد، در عین حال مردم نیز برای حضور در بازار سرمایه باید به سازوکارهای اقتصادی آن توجه نمایند و از نظر و مشورت کارشناسان و صاحب‌نظران برای ورود به این بازار توجه کنند. مدیریت بازار سرمایه نیز باید سازوکاری تدوین کند تا اشخاص حقیقی با آگاهی در این زمینه اقدام نمایند.


در بازار سرمایه اصل بر شفافیت کامل است/EPS ها اعلام می‌شود


رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، از اعلام مجدد ﮔﺰارش پیش‌بینی ﺳﻮد ﻫﺮ ﺳﻬﻢ (EPS) در شرکت‌های بورسی خبر داد. دکتر حسن قالیباف اصل در پاسخ به سؤالی در خصوص نقش حقوقی‌ها در تعادل بخشی به بازار گفت: هم اکنون حدود ۸۰ درصد معاملات در دست حقیقی‌ها و حداکثر ۲۰ درصد در دست حقوقی‌هاست . با این حال، حقوقی‌ها از مهر ۹۹ حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان مازاد خرید داشته‌اند و البته همچنان باید حضور آن‌ها در تعادل بخشی به بازار پررنگ‌تر شود.


هیئت‌مدیره شرکت‌ها، فقط از راهکارهای بورسی پیروی کنند


رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه اخیراً، در بحث قیمت‌گذاری دستوری برخی از محصولات، مسائلی مطرح شد که نهایتاً، با مخالفت نهادهای ناظر و اجرایی بورس مواجه شد، تأکید کرد: هیئت‌مدیره شرکت‌ها، قوی‌تر از همیشه، فقط قوانین بازار سرمایه را ملاک عمل قرار دهند و از راهکارهای بورسی پیروی کنند. دکتر حسن قالیباف‌اصل افزود: اخیراً نیز با تأکید مجدد ، ناشرین را ملزم کرده‌ایم، در قیمت‌گذاری عرضه محصولات، ضمن پایبندی به قانون، صرفه و صلاح سهامداران را مبنا قرار دهند و مطالبه جدی و همیشگی ما رعایت این اصل مهم است و پیگیری قضایی تخلفات را وظیفه ذاتی خود می‌دانیم.


رخدادهای اخیر، امید به رفع چالش‌های بورسی را ارتقا داد


رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ایران در پیامی ضمن قدردانی از حامیان کشف قیمت مبتنی بر رقابت آزاد در بورس کالا تأکید کرد: بورس، نهاد اصلی ایجاد و حفظ تعادل در اقتصاد ایران و به تعبیری، دماسنج اقتصاد کشور است که تحولات آن متأثر از متغیرهای متعدد برون و درون بورسی است و کارکرد بهینه آن به اراده ملی و هم‌افزایی و هماهنگی همه نهادها و دستگاه‌های ذینفع و مرتبط، بستگی دارد و رخدادهای اخیر، امیدها به تقویت چنین فضایی را ارتقا داده است.


تأمین مالی از بازار سرمایه مستلزم ثبات است


علی صحرایی در دیدار اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس از بورس تهران ضمن ارائه گزارشی آماری، ارزش فعلی بورس تهران را ۵۲ هزار هزار میلیارد تومان ذکر کرد و افزود: این رقم در مقایسه با سال قبل رشد قابل توجهی داشته است. مدیرعامل بورس تهران تاکید کرد: توجه به ارتقای دانش مالی در کشور امری ضروری در راستای توسعه بازارسرمایه و اصلاح نظام تأمین مالی در کشور است. از طرفی با توجه به وجود نهادها، سازمان ها و ارگان های متعدد و گوناگون درامر فرهنگ سازی، تدوین و تصویب قانون، مقررات یا اصول لازم الاجرا و نیز وجود نهادی مستقل که با بودجه و اختیارات کافی عهده دار افزایش سطح دانش مالی در کشور شود، ضروری است.


ایجاد خصوصی‌سازی واقعی در کشور با رقابتی شدن قیمت‌ها


به گفته مدیرعامل فرابورس، وجود سازمان‌هایی نظیر سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و نظام قیمت‌گذاری ‏شاید زمانی موضوعیت داشت که برای انتفاع و نفع عموم جامعه ایران که ۸۰ میلیون مصرف‌کننده بودند ‏برنامه‌ریزی کنیم، اما حال که بسیاری از این افراد در تولید نقش دارند شاید لازم است این سازمان را همانند ‏عنوانی که در گذشته داشت به سازمان حمایت از مصرف‌کننده و تولیدکننده تغییر دهیم.‏ هامونی با بیان اینکه مهم‌ترین و مستقیم‌ترین خاصیت بازار سرمایه و بورس رقابت‌پذیری و قیمت رقابتی در این ‏بازار است، خاطرنشان کرد: با رقابتی شدن قیمت‌ها قطعا خصوصی‌سازی واقعی در کشور شکل گرفته و اصلاح ‏الگوی مصرف رقم می‌خورد و در فاز بعدی می‌توان امیدوار بود که نیز هدفمندی یارانه‌ها نیز روند رو به ‏بهبودی را طی کند و در نهایت مدیریت بهینه کسری بودجه دولت محقق ‌شود.


بازار بی رقابت بورس نیست/ ذات بازار سرمایه معاملات آزاد است


مهماندار حقیقی با اشاره به اینکه هنوز بازار سرمایه مطلوبیت بالایی دارد، گفت: در آذرماه فروش برخی صنایع و سهام سه برابر بیشتر از مشابه سال گذشته بود. در شرایط امروز صنعت پتروشیمی گروه بسیار ارزنده‌ای است. صنعت فولاد شرایط بسیار خوبی دارد، در این بازار و با وجود چنین صنایع پرپتانسیلی چرا باید شاخص ریزش داشته باشد، به جرات مهمترین عامل آن عملکرد نسنجیده مشتری‌های جدید بازار سرمایه است. عضو پیشین شورای عالی بورس در خصوص قیمت‌گذاری دستوری فولاد از سوی وزیر صنعت و حواشی پیرامون این موضوع گفت: هفته گذشته این نامه از سوی وزیر صنعت صادر شد اما واکنش درست بورس کالا این بود که بر این بی‌قانونی تمکین نکرد، ذات بورس بر معاملات آزاد و بر اساس عرضه و تقاضاست. اگر چنین دخالت‌هایی اجرایی شود، ماهیت بازار سرمایه زیر سوال می رود.


تشکیل اندیشکده تخصصی بورس / آرایش حرفه ای در مدیریت فضای مجازی


رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، بر ضرورت تشکیل نهادی کارآمد و حرفه ای که عقبه نظام تصمیم گیری در بازار سرمایه و حمایتگر این بازار تخصصی باشد ، تاکید کرد. پورابراهیمی با بیان اینکه بازار سرمایه همچنان پربازده ترین بازار در مقایسه با بازارهای موازی است ، افزود: بازار سرمایه شتابان در حال حرکت است؛ لذا متناسب با آن باید تغییراتی در راستای تقویت مقررات نظارتی و توسعه زیرساخت ها و همچنین ارتقای همکاری سایر دستگاه ها با این نهاد ایجاد شود.


سهامداران باید نگاه یک ساله به سرمایه‌گذاری در بورس داشته باشند


یک عضو شورای عالی بورس با اشاره به وجه تمایز سرمایه گذاری در بورس با سپرده بانکی، گفت: بازار سرمایه دارای نوسان زیادی است و سرمایه‌گذاری در این بازار با نگاه کمتر از یک سال هیچ فایده‌ای ندارد. ماشاالله عظیمی با تاکید بر سرمایه‌گذاری بلندمدت در بورس بیان کرد: نگاه سهامداران برای سرمایه گذاری در بورس باید یک ساله باشد، سود بانکی که سرمایه‌گذاران از سپرده بانکی به مدت یک سال در نظر دارند را باید کف سرمایه گذاری در بورس قرار دهیم.


پرداخت سود سهام از طریق سجام و بی‌نیازی‌ سهامداران از مراجعه به بانک


حسین قشمی، مدیر سیستم‌های تسویه و پرداخت شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در خصوص اینکه چرا با وجود سامانه سجام بازهم سود سهام اکثر شرکت‌ها از طریق بانک‌ها انجام می‌شود، گفت: ناشران تا امروز به ‏صورت سنتی و از طریق جدول زمان‌بندی که منتشر می‌کنند با مراجعه به بانک‌ها، سود را پرداخت می‌کنند اما شرکت ‏سپرده‌گذاری مرکزی ازآنجایی‌که پرداخت سود و تسویه وجوه بر اساس قانون بازار سرمایه بر عهده این شرکت است، از سال ۹۷ ‏سامانه سجام را راه‌اندازی و از سال ۹۹ سامانه پرداخت سود را راه‌اندازی کرد. ‏


تعارض قیمت‌گذاری دستوری با سازوکار بورس‌هایِ کالایی


عضو هیئت‌مدیره کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار قیمت گذاری دستوری را با روح حاکم بر قوانین بازار سرمایه و ماهیت بورس‌­های کالایی در تضاد دانست و گفت: این موضوع امنیت اقتصادی و سرمایه‌گذاری را به خطر انداخته است و نتیجه‌­ای جز رانت و فساد در اقتصاد نخواهد داشت.به گفته مهدی حاجی غلام سریزدی، به طور خلاصه می‌توان گفت قیمت‌گذاری دستوری باعث توزیع رانت، بر هم خوردن توازن زنجیره فولاد، اثر منفی بر بازار سرمایه و کاهش تقاضا برای سرمایه‌گذاری در این بخش فولاد می‌شود.


بورس و تعادل نسبی در روزهای پایانی


مدیر عامل کارگزاری مدبر آسیا گفت: در حال حاضر بازار سرمایه از آرامش نسبی برخوردار است؛ به طوری که همانند فصل تابستان و پاییز شاهد صعودی یا نزولی شدن ارزش سهام در بازار سرمایه نیستیم بلکه میزان منفی و مثبت شدن سهامی که در این بازار عرضه می شوند با تعادل نسبی و همگام با هم حرکت می کنند. برای مثال ممکن است سهمی که در روزی مثبت است، روزی دیگر منفی باشد و شاهد نقدشوندگی سریع آن باشیم، در چنین شرایطی می توان گفت بازار دارای تعادل نسبی است. حسن رضایی پور در خصوص پیش بینی بازار سرمایه در ماه های پایانی زمستان عنوان کرد: احتمالا در ۲ ماه و نیم باقی مانده تا پایان سال شاهد آرامش در بازار سرمایه خواهیم بود که علت اصلی این امر را می توان کاهش جذابیت بازراهای موازی و میل سهام داران به سرمایه گذاری در شرکت‌های کوچک تر دانست.


راهکارهای بازگشت اعتماد به بازار سرمایه چیست؟


احمد اشتیاقی، کارشناس بازار سرمایه با حضور در برنامه به وقت تحلیل به بررسی موضوع تصمیم‌های غیرکارشناسی و تضییع حقوق سهامداران پرداخت. وی با اشاره به موضوع قیمت‌گذاری دستوری فولاد و آثار آن بر روند معاملات بورس گفت: در مدل مطرح‌شده وزارت صنعت برای قیمت پایه حدود ۳۰ درصد قیمت محصولات فولاد کاهش می‌یافت و محصولات شرکت‌های فولادی در بورس کالا با کاهش قیمت حداقل ۳۰ درصدی مواجه می شد که منجر به کاهش سودآوری و متضرر شدن سهامداران می‌شود و در بازار سهم نیز شاهد صف فروش هستیم.


نکات لازم برای داشتن یک پرتفوی مناسب


مدیرعامل شرکت سبدگردان پاداش سرمایه با ارائه نکاتی در خصوص سرمایه گذاری برای اشخاص حقیقی گفت: برای تعیین پرتفوی مناسب برای هر شخص باید یک سری موارد در نظر گرفته شوند که مهم ترین نکته، سن آن شخص است. کوروش شمس اظهار داشت: درجه ریسک پذیری در سنین مختلف متفاوت است و با در نظر گرفتن سن می توان متوجه درجه ریسک پذیری افراد شد.


انتظار سرمایه‌گذاران برای ثبات در قیمت دلار / محرک‌های بازار کدامند؟


به گفته حسن قاسمی، اگر چشم‌انداز کوتاه مدتی از قیمت دلار برای بازارسرمایه مشخص شود و همچنین موضوع بودجه دولت تعیین و تکلیف شود، محرک‌های لازم برای حرکت بازار فراهم خواهد شد؛ زیرا ممکن است دولت برای تأمین بودجه خود مجبور شود از بانک مرکزی استقراض کند، یا به فروش دارایی‌های خود مانند سهام بپردازد. بنابراین، برآوردی که از میزان بودجه دولت و روش تأمین آن خواهیم داشت بر روی بازار سهام تاثیر می گذارد. مدیرعامل «کارگزاری آینده‌نگر خوارزمی» ضمن جذاب بودن قیمت سهام به دلایل ریزش قیمت ها در روزهای فعلی بازار اشاره کرد و گفت: یکی از این دلایل مشخص نبودن نرخ برابری دلار است، زیرا اکثر صنایع بورسی محصولات خود را بر اساس دلار می‌فروشند؛ همچنین بسیاری از کالاهایی که در داخل فروخته می‌شود نیز با دلار به فروش می روند.


تزریق ۲۵۰۰ میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی به بورس


مدیرعامل صندوق توسعه ملی از تزریق ۲۵۰۰ میلیارد تومان، در مرحله دوم حمایت این صندوق از بورس تا پایان سال، خبر داد. مرتضی شهیدزاده گفت: در مرحله اول، هزار میلیارد تومان برای پشتیبانی از بازار سرمایه به صندوق تثبیت بازار سرمایه پرداخت شد. وی افزود: در اساسنامه صندوق توسعه ملی، برای جلوگیری از انحراف در مفاد اساسنامه، هیئت نظارتی متشکل از سازمان بازرسی، دیوان محاسبات کل کشور و سازمان حسابرسی تعریف شده است که برای تصمیمات گرفته شده، باید این هیئت را متقاعد کنیم تا این مبلغ در زمان نیاز صندوق تثبیت بازار سرمایه به آن تزریق شود. کمک و حمایت از بازار سرمایه باید در طول زمان و به تدریج انجام شود.


تصویب کلیات طرح توسعه و تولید پایدار زنجیره صنعت مهم بورسی


در جریان جلسه روز سه شنبه ۲۳ دی‌ماه ۱۳۹۹ مجلس، کلیات طرح توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد با رویکرد اصلاح سیاست‌های تنظیم بازار با ۱۸۶ رأی موافق، تصویب شد. محمدباقر قالیباف هم پس از تصویب این طرح گفت: با توجه به حساسیت ویژه این موضوع درخواست دو شوری بودن توسط کمیسیون صنایع و معادن، طبق ماده ۱۳۹ آئین نامه داخلی، طرح توسعه و تولید پایدار زنجیره ای فولاد با رویکرد اصلاح سیاست های تنظیم بازار برای بررسی بیشتر به کمیسیون ارجاع می‌شود.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب