علامه مصباح به معنای حقیقی کلمه «عالم ربانی» بود/ کار کارشناسی و خالصانه برای خدا و توسل به اهل بیت (ع)؛ از توصیههای اخلاقی ایشان
به گزارش خبرنگار حوزه تشکلهای دانشگاهی گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، آیتالله محمود رجبی در مراسم گرامیداشت دانشآموختگان طرح ولایت از حکیم مجاهد علامه مصباح یزدی که صبح امروز در سازمان بسیج دانشجویی برگزار شد، گفت: علامه مصباح در علوم مختلف اسلامی و انسانی شامل فقه، فلسفه، کلام، فقه، روانشناسی، مدیریت، علوم سیاسی و... صاحبنظر بود. آنچه که ایشان را ممتاز میسازد جامعیت او در علوم نیست بلکه ورود و خروج ایشان به علوم بوده که اعجابآمیز است.
دانشمند علوم انسانی زیاد است ولی نظریه پرداز کم
وی افزود: آیتالله مصباح در دوران تحصیل، تدریس و آثار خود بر اساس وظایف الهی عمل کردند. او نظریهپرداز بود، دانشمندان بسیاری در حوزه علوم انسانی ورود پیدا کردهاند اما نظریهپرداز کم است. نظریه مبادی اقتداری ایشان یکی از نظریههای قوی است.
قائم مقام موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) بیان کرد: رویکرد نقادانه با نهایت تواضع، ادب و متانت علمی و دینی از ویژگیهای آیتالله مصباح بود. در این زمینه صاحبنظران کمی داریم که در همه عرصهها نوآوری داشته باشند. ایشان اندیشهها و تفکرهای اسلامی و علمی را نظاممند و ساماندهی کردند. مجموعه معارف قرآن و رئوس آن بسیار گسترده است و اولویتبندی مباحث و موضوعها راحت نیست که آیتالله مصباح این کار را کردند.
آیتالله رجبی ادامه داد: آیتالله مصباح نگرش جهانی به مباحث علمی داشت. ایشان خلاهای دینی در سطح جامعه را شناسایی و برای رفع آنها تلاش و تمرکز میکرد. آیتالله مصباح در عرصه تحصیل از اساتید برجسته فقه، فلسفه و عرفان بهره گرفت و شخصیتی کمنظیر علمی از ایشان ساخته شد. خدای متعال الهاماتی به این مرد بزرگ داده است و از علم نوری برخوردار بود. علم او مصداق حدیث "العلم نور و ضیا یقذفه الله فی قلوب اولیائه" بود.
طرح ولایت حاصل ۵۰ سال تفکر علامه مصباح است
وی خاطرنشان کرد: طرح ولایت حاصل ۵۰ سال تفکر علامه مصباح است. شاگردان ایشان میگویند آیتالله مصباح حق حیات بر ما دارند. او یک عالم ربانی بود، یعنی همه اشتغال وجودی او به خدا بود. او دعوت به خود نمیکند، بلکه دعوت به خدا میکند. بنده نزدیک به ۵۰ سال با ایشان آشنا بودم و فقط دعوت به خدا را از او دیدم، دعوت به خود نمیکرد.
قائم مقام موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: روزی آقای حداد عادل به همراه جمعی به قم آمدند و میخواستند درباره نوآوریهای فلسفی آیتالله مصباح با ایشان مصاحبه کنند و از نظرات ایشان بهرهمند شوند. اما ایشان وقتی این موضوع را متوجه شدند، در آن جلسه اصلاً از نظرات خود نگفتند و تبلیغ از خود نکردند و جالب بود که فقط به ارائه نظرات بزرگان فلاسفه پرداختند.
آیتالله رجبی با اشاره به اینکه رهبر انقلاب در پیام تسلیت خود در پی رحلت ایشان چه زیبا فرمودند که آیتالله مصباح عالم ربانی بود، خاطرنشان کرد: یکی از توصیههای اخلاقی آیتالله مصباح به همه این بود که هر کاری میخواهید انجام دهید، کار کارشناسی کنید و با تفکر به دنبال آن بروید. ایشان توجهی به تهمتها، اهانتها و تخریبها نداشتند و کار را برای خدا انجام میدادند. دو توصیه دیگر ایشان کار خالصانه برای خدا انجام دادن و توسل به اهلبیت (ع) بود. هیچ سخنرانی از ایشان نبود که با دعای امام زمان (عج) شروع نشود و همیشه به اهلبیت (ع) متوسل میشدند.
انتهای پیام/۴۱۱۸/
انتهای پیام/