حضور دانشجویان بینالمللی در کشور رشد 4.5 درصدی دارد/ بازگشت 1560 نخبه ایرانی به کشور
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، پرویز کرمی در برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان بینالمللی که پیش از ظهر امروز در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، بیان کرد: از سال 94 معاونت علمی با همکاری مرکز تعاملات علم و فناوری برنامهای با هدف جلب و جذب ایرانیان متخصص مقیم در کشورهای خارجی اجرایی کرده که با موفقیتهای بسیاری همراه بوده است. تاکنون بیش از یک هزار و 560 نفر از نخبگان ایرانی به کشور بازگشتهاند. این افراد در حال حاضر به عنوان هیئت علمی، صاحبان استارتآپها و موسسان شرکتهای دانشبنیان فعالیت میکنند و کشور از توانمندیهای آنها بهره میبرد.
وی افزود: حال معاونت علمی با همکاری مرکز تعاملات علم و فناوری و وزارت کشور برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان بینالمللی را به مرحله اجرایی رسانده است. مهاجرت پدیده جهان شمولی است و تمام کشورهای جهان رفت و آمد نیروی انسانی به کشورهای دیگر را تجربه میکنند. سه درصد از جمعیت جهان را مهاجران تشکیل میدهند و کشوری موفق است که بتواند از این نیروی انسانی مهاجر استفاده کند.
دبیر ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق با اشاره به این که ایران کشور مهاجرپذیری است، گفت: پیش از این اکثر مهاجران به ایران را نیروی انسانی غیرماهر تشکیل میداند اما در حال حاضر ایرانی یکی از مقصدهای مهاجرت برای نیروی متخصص از کشورهای همسایه به شمار میرود. جمعیت دانشجویان بینالمللی از سال 90-91 تا 97-98 رشد 4.5 برابری داشته و از 4 هزار و 512 نفر در سال 90 به 21 هزار و 601 نفر در سال 98 رسیده است. 45 درصد از دانشجویان بینالمللی زن و 55 درصد نیز مرد هستند.
کرمی بیان کرد: دانشجویان بینالمللی در ایران عمدتاً در رشتههای علوم انسانی تحصیل میکنند. براساس آمار در سال تحصیلی 97-98، 47 درصد از دانشجویان بینالمللی در رشتههای علوم انسانی، 23 درصد در رشتههای مهندسی و فنی و 16 درصد در پزشکی مشغول به تحصیل هستند. بخش عمدهای از دانشجویان بینالمللی در مقطع کارشناسی تحصیل میکنند. گزارشها نشان میدهد که 64 درصد دانشجویان بینالمللی در مقطع کارشناسی، 18 درصد در مقطع کارشناسی ارشد، 9 درصد دکتری عمومی، 6 درصد دکتری تخصصی و سه درصد در مقطع کاردانی مشغول به تحصیل هستند.
وی با بیان این که عمده دانشجویان بینالمللی در کشور از کشورهای آسیایی هستند، افزود: افغانستان 13 هزار و 851 دانشجو، عراق 2 هزار و 810 دانشجو، لبنان یک هزار و 368 دانشجو در کشور دارندو همچنین دانشجویان از کشورهای چین، سوریه و پاکستان نیز در ایران مشغول به تحصیل هستند. تغییر مهاجرپذیری با برنامههایی مانند همکاری با متخصصان و کارآفرینان بینالمللی انجام میشود. بدینترتیب متخصصان بینالمللی به جای کارگران ساده به کشور مهاجرت میکنند.
دبیر ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانشبنیان و توسعه صنایع نرم و خلاق گفت: تعامل با متخصصان و نخبگان بینالمللی میتواند باعث رفاه و آبادانی کشور شود در برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان بینالمللی برای مهاجران اقامت سه ساله، پنج ساله و 10 ساله در نظر گرفته شده تا امتیازات و تسهیلات بهتر و بیشتری برای مهاجران فراهم شود.
انتهای پیام/4021/
انتهای پیام/