بررسی وضعیت بورس و چشم انداز آینده بازار سرمایه
به گزارش خبرنگار حوزه بورس، بانک و بیمه گروه اقتصادی خبرگزاری آنا،
ادامه نوسان و کاهش بورس باعث شد، شاخص کل روز شنبه برای بار دوم طی شش ماه گذشته تا کانال یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد کاهش یابد.
البته این شاخص روز یکشنبه مجددا به کانال یکمیلیون و ۳۰۰ هزار واحد بازگشت و باعث شد نگاهها دوباره به این بازار بازگردد. در این راستا یک تحلیلگر بازار سرمایه ضمن بررسی وضعیت سیاسی و اقتصادی شروط صعود دوباره بورس را تشریح کرد.
بهزاد صمدی با تاکید بر اینکه حاشیه بازار و اتفاقاتی از جمله نفتکش کره جنوبی، تصمیم فولادی وزارت صمت، اقدامات انتخابی ترامپ و... باعث ایجاد ترس در سهامداران شد، اظهار کرد: این حواشی باعث شد شاخص کل اصلاحی را تا نواحی یک میلیون و ۲۸۰ واحد تجربه کند. شاخص کل از نظر تکنیکالی تقریبا داخل الگوی هارمونیک از نوع ساده درحال تکمیل بود و تا حوالی ۷۸ درصد را اصلاح کرد و اندیکاتور شاخص قدرت نسبی به محدوده ۲۸ رسیده بود. از نظر تکنیکال هر زمانی اندیکاتور شاخص کل به محدوده ۲۵ تا ۳۰ میرسد، شاهد بازگشت آن هستیم و این بار هم شاهد واکنش تکنیکالی به این محدوده بودیم.
وی ادامه داد: انتظار میرود شاخص کل با توجه به در پیش بودن گزارشهای فصل پاییز و گزارشهای ماهانه دی ماه، رشد داشته باشد و در گام نخست می تواند تا حوالی یک میلیون و ۴۵۰ واحد برسد. در آنجا باید دید عرضه و تقاضا می تواند از قله قبلی عبور کند یا خیر. اگر شاخص کل این توان را داشته باشد و از محدوده یک میلیون و ۵۳۰ هزار واحد عبور کند، انتظار می رود به تارگتهای خوبی تا حوالی قلهای که در مردادماه شکل گرفت برسیم اما اگر محدوده یک میلیون و ۵۳۰ هزار واحد شکسته نشود، دوباره موج ریزشی دیگری را خواهیم داشت که ممکن است تا عید نوروز طول بکشد.
این تحلیلگر بازار سرمایه با تاکید بر اینکه شرایط سیاسی بهتر شده است، گفت: ترامپ فقط حدود هشت روز کاری دیگر رئیس جمهور آمریکا خواهد بود و استرس بازار در مورد احتمال وقوع جنگ و تحریمها کاهش خواهد یافت. همچنین گزارش شرکتها بسیار خوب است و قیمتهای جهانی روندی صعودی دارد. در میانمدت و بلندمدت به رشد بازار خوشبین هستیم.
صمدی با بیان اینکه در بازار ایران دید اهالی بورس کوتاهمدت است، ابراز کرد: زمانی که یک فشار فروش ایجاد میشود، سهامداران به صف فروش و زمانی که جو خوبی ایجاد میشود به صف خرید میروند. از آنجایی که قیمت های جهانی و نرخ دلار نیمایی همچنان رو به رشد است و موضوع قیمتگذاری دستوری در بورس کالا منتفی شده است، به نظر من اگر سهامداران روی سهمهای بنیادی سرمایهگذاری کنند، نه تنها زیان نمیبینند بلکه در میانمدت میتوانند سود خوبی هم کسب کنند.
انتهای پیام/4133
انتهای پیام/