کرونا ضربه مهلکی به محیط زیست زد/ آلودگی بیش از حد طبیعت با ماسک بهداشتی
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، در اواسط سال 2020 و در حالی که چند ماه از شیوع بیماری کرونا در جهان گذشته بود انتشار تصاویر ماهوارهای از کم شدن حجم گازهای گلخانهای در بخشهای مختلفی از دنیا مردم را خوشحال کرد ولی انگار کره زمین هرگز مجالی برای نفش کشیدن نخواهد یافت.
با اینکه کمتر از یک هفته از سال نو میلادی میگذرد و در شرایطی که مردم تصور میکردند زمین در سال 2020 از لحاظ آلودگیهای زیست محیطی وضعیت خوبی داشته است گزارشی ناراحت کننده نشان داد در سال گذشته میلادی بیش از 52 میلیارد ماسک بهداشتی در دریاها و اقیانوسها رها شده و جان میلیونها جاندار دریایی را به خطر انداخته است. طبق بررسیهای اولیه برای جمعآوری این تعداد ماسک به بیش از 1.56 میلیارد دلار سرمایه نیاز است.
در تولید ماسکهای سه لایه که بیشترین استفاده در بین مردم را دنیا دارد از مواد پلاستیکی استفاده میشود. از همین رو وقتی این ماسکها در طبیعت رها میشوند تجزیه آنها حدقل به 200 سال زمان نیاز دارد. کارشناسان محیط زیست معتقدند رفتار مردم در دوران کرونا جهان را چنان آلوده کرده که برای رفع همه این آلودگیها 450 سال زمان نیاز است.
گزارشهای ارسالی از سوی سازمانهای حفاظت از محیط زیست نشان میدهد سالانه بیش از 100 هزار لاکپشت دریایی و سایر انواع آبزیان به دلیل آلودگی آبها در سراسر کره زمین جان خود را از دست میدهند. اکنون دانشمندان به این نتیجه رسیدهاند که اگرچه کرونا میتوانست فرصتی برای دوستی مجدد انسانها با طبیعت باشد و در سال 2020 رفتار میلیونها مرد و زن در کشورهای مختلف موجب شد آلودگی ناشی از مواد پلاستیکی سر به فلک بکشد و اقیانوسها در زمین بیش از گذشته آلوده شوند.
انتهای پیام/4144/
انتهای پیام/