دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 آذر 1394 - 13:01

رقابت در تولید کامپیوترهای کوانتومی شدت می‌گیرد

کامپیوترهای کوانتومی قدرت بسیار بیشتری نسبت به کامپیوترهای امروزی دارند و احتمالا آینده دنیای فناوری به این تکنولوژی تعلق دارد. ولی مشکلات بسیار جدی‌ای در راه تولید این سیستم‌ها وجود دارد که با رقابتی شدن فضای تولید کامپیوترهای کوانتومی، غول‌های بزرگ حوزه فناوری در پی برطرف کردن این مشکلات هستند.
کد خبر : 55326

به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از NewScientist، رقابت تولید کامپیوتر کوانتومی در حال شدت گرفتن است. غول فناوری، IBM در حال کار کردن روی تکنیک‌های اصلاح خطا برای سخت‌افزارهای کوانتومی است و اکنون توانسته است سرمایه‌گذاری برای این کار را از طرف آژانس پروژه‌های تحقیقات هوشمند پیشرفته (IARPA) تامین کند و کار خود را به مرحله بعدی ببرد.


کامپیوترهای کوانتومی وعده انجام کارهایی بسیار فراتر از کامپیوترهای شخصی را داده‌اند. ولی تلاش برای ساخت این کامپیوترها به دلیل شکنندگی بیت‌های کوانتومی یا «کوبیت»‌ها به مشکل برخورده است.


در ذخیره‌سازی کوبیت‌ها، تشعشعات مغناطیسی و گرما تاثیرگذاری بالایی دارند و ذخیره‌سازی بدون خطای آنها را سخت می‌کند. IBM از معدود شرکت‌هایی است که در حال توسعه تکنیک‌های اصلاح خطا، برای رفع این موانع است.


فناوری‌های قدیمی‌تر اکنون به صورت گسترده‌ای از تکنیک‌های اصلاح خطا استفاده می‌کنند. برای مثال در ذخیره‌سازی اطلاعات در DVD از الگوهای مشخصی برای نشانه‌گذاری استفاده می‌کنند تا در صورت خراش برداشتن سطحی، خطاها را کاهش دهند.


IBM درحال کار روی تکنیکی مشابه برای کامپیوترهای کوانتومی است تا با منعکس کردن طرح کلی کوبیت‌ها بر یک شبکه مدرج، به تعدادی از کوبیت‌های مستعد خطا این اجازه را بدهد که به عنوان یک کوبیت واحد در نظر گرفته شوند.


جری چو از اعضای مرکز تحقیق و توسعه IBM می‌گوید: «کاری که ما تاکنون انجام داده‌ایم، اثبات عملی بعضی مفاهیم تشخیص و اصلاح بوده است. حالا هدف این برنامه اجازه دادن به سیستم‌های بزرگتر برای برای کدبندی کوبیت‌های منطقی است».


وی ادامه می‌دهد: «این زمینه اکنون وارد فضای رقابتی‌تر شدیدتری شده است و همین فضای رقابتی سالم می‌تواند این موضوع را به جلو ببرد».


شرکت IBM و آژانس IARPA هنوز اعلام نکرده‌اند که چه میزان سرمایه برای این برنامه تحقیقاتی 5 ساله درنظر گرفته‌اند ولی سرمایه مورد نظر در حال حاضر در حجم زیادی صرف این کار شده است.


بریتانیا به تازگی اعلام کرد برای به بازار آوردن کامپیوترهای کوانتومی تا سال 2020 میلادی 270 میلیون پوند سرمایه‌گذاری کرده است و گوگل هم محققان جدیدی استخدام کرده است تا کامپیوتر کوانتومی خود را بسازد.


مترجم: مسلم تقوی


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب