صداوسیما از نامزدهای مجلس پول بگیرد و به آنها آنتن بدهد/ ضرورت کنترل هزینههای انتخاباتی
ابوذر ندیمی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری آنا، درباره وضعیت کنونی برگزاری انتخابات در کشور و نوع فعالیت کاندیداها، اظهار کرد: تا زمانیکه انتخابات به صورت حزبی یا انتخابات مجلس به صورت استانی نشود، از این دست مسائل وجود خواهد داشت و همچنان درباره تأمین هزینه انتخاباتی کاندیداها شبهه ایجاد میشود.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، با تأکید بر اینکه «برای برگزاری انتخابات صحیح و رقابتی، چارهای جز برگزاری انتخابات به صورت حزبی یا استانی نداریم»، گفت: در حال حاضر اگر کاندیدایی به صورت مستقل وارد عرصه انتخابات شود، برای تبلیغات به پول نیاز دارد و هرچه افراد به او پول و امکانات بدهند، قبول میکند.
وی افزود: در شرایط فعلی انتخابات، کاندیداها باید هزینه تبلیغات و ستادهای انتخاباتی را خودشان تأمین کنند، اما این به معنای آن نیست که کاندیداهایی که چه در انتخابات مجلس و شوراها و چه در انتخابات ریاست جمهوری و خبرگان پول دریافت کردهاند، با آن مرتکب فساد شدهاند.
این نماینده مردم در مجلس، با اشاره به انگیزه برخی از کاندیداها از دریافت پول و تبلیغات، گفت: برخی کاندیداها فقط میخواهند که اسمشان در انتخابات باشد تا نگویند که مشکل صلاحیتی داشته یا اینکه انصراف داده است، اگر پوستر این فرد در سطح شهر نباشد مردم میگویند که حتما انصراف داده است یا پوسترهایش را جمع کردهاند.
ندیمی: پیشنهاد بنده این است که برای جلوگیری از تبلیغات سنگین توسط برخی کاندیداها و سالمسازی فضای انتخاباتی، صدا و سیما با کسب هزینه از نامزدهای انتخابات مجلس، به جای بسیاری از برنامههای بیاهمیت به کاندیدا آنتن بدهد تا بتوانند از سوابق و برنامههای خود برای مردم بگویند. |
ندیمی خاطرنشان کرد: در هر صورت حضور در انتخابات هزینه دارد و صرف انجام هزینههای انتخاباتی و تبلیغاتی، نمیتوان کاندیداها را متهم به فساد کرد، اما اگر شواهدی دال بر تبانی کاندیدا با فرد یا جریان خاصی وجود داشته باشد، باید آن را پیگیری و منشأ فساد را کشف کرد.
نماینده لاهیجان در مجلس، با بیان اینکه "با کنترل وجوه و هزینههای انتخاباتی موافق هستم"، اظهار کرد: اما در حال حاضر روند انتخابات در کشور ما به گونهای است که تبلیغات و معرفی برای کاندیداها هزینهبر است، به عنوان نمونه در انتخابات ریاستجمهوری آنتن صدا وسیما در اختیار کاندیداها قرار میگیرد و از این طریق میتوانند مردم را با برنامهها و سوابق خود آشنا کنند. اما در انتخابات مجلس، چنین فرصتی در اختیار نمایندگان قرار نمیگیرد؛ لذا پیشنهاد بنده این است که برای جلوگیری از تبلیغات سنگین توسط برخی کاندیداها و سالمسازی فضای انتخاباتی، صدا و سیما با کسب هزینه از نامزدهای انتخابات مجلس، به جای بسیاری از برنامههای بیاهمیت به کاندیدا آنتن بدهد تا بتوانند از سوابق و برنامههای خود برای مردم بگویند.
عضو فراکسیون رهروان ولایت، با بیان اینکه «نمیشود تمام کسانیکه به کاندیداها کمک میکنند را متهم به فساد کرد»، گفت: در بسیاری از موارد مردم شهرها برای حمایت از کاندیدای مورد نظر خود بدون هیچ چشمداشتی به او کمک میکند تا صدای مردم آن منطقه در مجلس شنیده شود.
ندیمی، در ادامه بیان کرد: ارتباطات در کشور تعریف دارد و ارتباطات اگر مفسدهانگیز نباشد نمیتوان افراد را محکوم کرد؛ البته هرچه انتخابات شفافتر باشد، بهتر و سالمتر است و کاندیداها از شر بسیاری از اتهامها رها میشوند؛ اما اکنون با مسائلی که از سوی برخی افراد مطرح شده است، وضعیت به گونهای است که اگر در حال حاضر نمایندگان کتاب هم چاپ کنند پشت سر آنها حرف درمیآورند.
بنده سه دوره است که به عنوان نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی حضور دارم و این اعدادی که برای هزینه انتخابات کاندیداها میگویند نمیتوانم درک کنم یعنی اصلا از این خبرها نیست که یک کاندیدا 100 یا 200 میلیون تومان هزینه کند تا به مجلس راه یابد. |
این نماینده مردم در مجلس، در پاسخ به این سؤال که «هزینه تبلیغات برای یک نامزد نماینده مجلس چقدر است؟» اظهار کرد: بنده سه دوره است که به عنوان نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی حضور دارم و این اعدادی که برای هزینه انتخابات کاندیداها میگویند نمیتوانم درک کنم یعنی اصلا از این خبرها نیست که یک کاندیدا 100 یا 200 میلیون تومان هزینه کند تا به مجلس راه یابد.
وی افزود: در حوزههای انتخاباتی، کاندیدا باید برای 300 یا حدود 400 هزار نفر تبلیغات کنند تا مردم با آنها آشنا شوند و این حجم تبلیغات با توجه به کوچکی منطقه دور از ذهن است و مبالغ خیلی کمتر از این اعداد میلیونی است.
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، خاطرنشان کرد: در دریافت کمکهای مالی و امکانات کاندیداها، دو نوع میتوان موضوع را بررسی کرد، به این شکل که یا اصل اخذ و دریافت مالی را بررسی کنیم یا نتایج اخذ را، چراکه نتایج اخذ میتواند تبدیل به رشوه و لابیگری غیرقانونی شود.
انتهای پیام/