دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
بذرپاش:

بودجه 1400 به صندوق توسعه به عنوان نقدترین منبع برای تأمین کسری حساب می‌کند

رئیس دیوان محاسبات گفت: در لایحه بودجه ۱۴۰۰ نقدترین منابع در نظر گرفته شده؛، فروش اوراق و صندوق توسعه ملی است در حالی که این صندوق منبع ثروت کشور است و حالا به عنوان نقدترین منبع برای تأمین بودجه در نظر گرفته شده است.
کد خبر : 552584
1.jpg

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، مهرداد بذرپاش، رئیس دیوان محاسبات گفت: گزارش تفریغ بودجه ۹۸ را زودتر به مجلس ارائه کردیم تا نمایندگان به هنگام تصویب احکام با نگاه به عملکرد سال قبل احکام تصمیم بگیرند.


وی در توصیف شاخص‌های گزارش تفریغ بودجه ۹۸ تصریح کرد: بیش از سه هزار دستگاهی که از بودجه و منابع عمومی استفاده می‌کنند، همه ساله و پس از ابلاغ قانون بودجه ما دستگاه به دستگاه بررسی می‌کنیم که آیا بر اساس قانون بودجه عمل کرده‌اند یا نه.


بذرپاش افزود: سال ۹۸ بودجه حدود ۲۷۴ بند و تبصره داشت که شامل منابع و مصارف کشور و همچنین احکام است که بررسی‌ها و تفریغ بودجه حاکی از آن است که حدود دوسوم از این احکام یا عملکرد ناقص داشتند یا فاقد عملکرد بوده‌اند و به عبارتی اجرا نشده‌اند.


رئیس دیوان محاسبات کشور ادامه داد: در سال ۹۷ بودجه شامل ۲۱۱ حکم بود که حدود ۶۰ درصد از این احکام اجرا نشد، این بدان معناست که در سال ۹۸ حدود سی درصد از احکام بودجه افزایش یافت و از طرفی نیز با بودجه بی‌نظم‌تری روبرو بودیم.


وی خاطرنشان کرد: در گذشته گزارش تفریغ دیرهنگام به مجلس ارائه می‌شد، اما امسال و با توجه به محدودیت‌های کرونایی با کمک خزانه‌داری، همکاران دیوان محاسبات و سایر دستگاه‌ها توانستیم گزارش تفریغ را یک ماه زودتر و قبل از بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۰ در کمیسیون تلفیق به مجلس ارائه کنیم.


بذرپاش اظهار کرد: ارائه به هنگام گزارش تفریغ به مجلس منجر می‌شود که تصویب احکام در کمیسیون تلفیق و مجلس با نگاه به عملکرد حکم مربوطه نسبت به سال قبل انجام می‌گیرد.


وی با اشاره به تکرار ۱۶۰ حکم از مجموع ۲۷۴ حکم در بودجه سال ۹۸ گفت: این بدان معناست که برای بودجه ۱۴۰۰ نیز بخش زیادی از این احکام تکرار خواهد شد لذا وقتی عملکرد احکام نسبت به سال قبل پیش روی نمایندگان باشد آن‌ها می‌توانند دلیل عدم اجرا و یا اجرای ناقص احکام را مشاهده کرده و نسبت به گنجاندن و یا تغییرحکم پیش رو تصمیم بگیرند.


رئیس دیوان محاسبات کشور همچنین در خصوص مشکلات ساختاری بودجه افزود: ساختار بودجه ایرادات جدی شکلی و ماهوی دارد، برای مثال در ردیف درآمد‌ها و محاسبه منابع کشور اصل منابع بر پایه نفت و مالیات‌ها بود، اما در چند سال اخیر سرفصلی به نام اوراق به ردیف منابع کشور اضافه شده است که بخش اعظمی از درآمد‌های کشور را تشکیل می‌دهد.


بذرپاش گفت: گزارش تفریغ بودجه ۹۸ نشان داد که با مجوز شورای عالی هماهنگی اقتصادی کشور نزدیک به ۷۰ درصد به این ارقام برای تأمین کسری بودجه اضافه شد.


وی خاطرنشان کرد: در لایحه بودجه ۱۴۰۰ نقدترین منابع در نظر گرفته شده؛ فروش اوراق و صندوق توسعه ملی است در حالی که این صندوق منبع ثروت کشور است و حالا به عنوان نقدترین منبع برای تأمین بودجه در نظر گرفته شده است.


بذرپاش ادامه داد: ما فقط به گزارش تفریغ بودجه اکتفا نکردیم بلکه پیشنهادهایمان را نیز برای اصلاح ساختار بودجه ارائه کردیم که برخی از این احکام تکلیفی و برخی دیگر تجویزی است.


انتهای پیام/4129/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب