دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 دی 1399 - 12:51
هزار سال پس از وقوع حادثه؛

رمزگشایی از یک راز باستانی/ علت گم شدن ماه مشخص شد

دانشمندان توانستند با تحقیقات گسترده علمی راز باستانی گم شدن ماه را رمزگشایی کنند.
کد خبر : 552301
ماه 1.jpg

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تقریباً  هزار سال پیش ابرهای غول‌‌پیکری از گرد و غبار مناطق زیادی از جو کره زمین را پوشاند و تاریکی عجیبی برای چند ماه در سیاره خاکی حاکم بود. در این شرایط ماه از نظر همه مردم پنهان شد و عده‌ای گفتند ماه برای همیشه گم شده است.


اکنون محققان با انجام آزمایش‌های گسترده در پی رمزگشایی از غیبت چند ماهه قمر زمین هستند. یکی از آزمایش‌های محققان حفاری لایه‌های عظیم یخ در مناطق مختلف کره زمین است. کارشناسان معتقدند لایه‌های عمیق یخ که در طول هزاران سال تشکیل شده‌اند، اطلاعات ارزشمندی از پدیده‌های باستانی در خود دارند. به عنوان مثال، می‌توان با بررسی یخ‌ها دریافت صدها سال پیش آتش‌فشانی مشخص چه مدتی فوران کرده و ذرات و گردو‌غبار آن تا چه مساحتی پخش شدند؟



در منطقه هکلا از کشور ایسلند آتش‌فشانی وجود دارد که به دروازه جهنم معروف است. این قله آتش‌فشانی در سال 1110 میلادی فوران کرد و شدت و حجم ذرات آن تا حدی بود که آسمان منطقه پوشیده از غبار شد. پس از فوران آتش‌فشان هکلا علاوه بر اینکه مواد مذاب تا مدت طولانی در مناطق اطراف در حرکت بودند، دود حاوی گوگرد نیز آسمان را تیره کرده و ماه دیده نمی‌شد. طولانی شدن این شرایط سبب شد در آن زمان مردم بگویند ماه گم شده است. این شایعه که ماه در آن سال گم شد تا هزار سال بعد همچنان به قوت خود باقی بود و سرانجام دانشمندان با بررسی لایه‌های یخ در ایسلند این راز را رمزگشایی کردند.


نکته جالب در مورد راز گم شدن ماه در ایسلند این است که شواهدی از وقوع حوادث مشابه در دیگر نقاط زمین نیز وجود دارد یعنی هزاران سال پیش فوران آتش‌فشان‌ها در نقاط مختلف کره زمین سبب می‌شد مردم تصور کنند ماه برای همیشه ناپدید شده است. یکی از کارشناسان حاضر در پروژه رمزگشایی از آتش‌فشان گفت: «قطعاً دانش بشر در سال 1110 به مراتب از آگاهی‌هایی که اکنون داریم کمتر بوده و همین موضوع سبب می‌شده شایعات به‌سرعت پخش شود.»


انتهای پیام/4144/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب