دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تقدیر از «سید محمود رضوی» و «کلر ژوبرت» در یازدهمین جشنواره فیلم عمار/ پرسش کرونایی طالب‌زاده در یک نشست خبری

دبیر اجرایی یازدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار از برگزاری این دوره از جشنواره به صورت کاملاً آنلاین خبر داد.
کد خبر : 551824
photo_2020-12-27_18-17-16-768x512.jpg

به گزارش خبرنگار سینمایی گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری آنا، نشست خبری یازدهمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار، عصر امروز در حسینیه هنر برگزار شد.


در این نشست، نادر طالب‌زاده (دبیر جشنواره)، وحید جلیلی (مسئول شورای سیاست‌گذاری) و امین سردارآبادی(دبیر اجرایی جشنواره) حضور داشتند.


با توجه به شیوع بیماری کرونا، این نشست به صورت محدود و مجازی در قالب صفحه اینستاگرام و آپارات جشنواره برپاشد.


 آمار آثار ارسالی به جشنواره


در ابتدای این نشست، دبیر اجرایی جشنواره با اشاره به این که تا پایان مهلت ارسال اثر یعنی دهم آذر ماه بیش از 2 هزار 400 اثر دریافت کردیم افزود: این آثر شامل 393 اثر داستانی، 623 اثر مستند، 171 پویانمایی،  240 نماهنگ،330 برنامه تلویزیونی،152 اثر در بخش فیلم ماه،و 474 فیلمنامه می شود.ضمن این که در بخش نقد و مقالات پژوهشی هم 50 اثر در جشنواره حضور دارد.


امین سردارآبادی اظهار کرد: امسال به تبع شرایط کرونا و ضرورت رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی، هیچ ‌کدام از برنامه‌ها و اکران‌های جشنواره فیلم عماربه صورت حضوری و فیزیکی نخواهد بود.حتی اکران‌های مردمی هم به صورت مجازی خواهد بود و شرایطی را فراهم کرده‌ایم که اکران‌کنندگان مردمی این آثار را به صورت برخط نمایش دهند.


وی افزود:  سینما فلسطین به عنوان خانه جشنواره عمار را به سایت به عماریار منتقل کرده‌ایم. اکران‌های جشنواره، از ساعت 10 صبح  روز پنجشنبه 11 دی آغاز می‌شود و تا ساعت 10 شنبه بیستم دی ماه ادامه خواهد داشت.


امکان گفتگوی آنلاین پس از تماشای فیلم و خرید بلیت اختیاری


سردارآبادی در ادامه عنوان کرد: امسال با کمک اکران‌کنندگان و با بهره‌گیری از ظرفیت فضای مجازی، شرایطی را فراهم کرده‌ایم که افراد به صورت گروهی فیلم‌ها را ببینند و پس از دیدن فیلم امکان بحث و گفتگو با کارگردان و سازنده اثر را نیز داشته باشند.


وی افزود: ابتکار دیگر جشنواره امسال، بلیت‌های اختیاری است که هم در سامانه عماریار و هم در سامانه اکران‌های مردمی آن را طراحی کرده‌ایم. مخاطبان فیلم‌های جشنواره عمار می‌توانند پس از تماشای آثار، متناسب با میزان رضایت خود از آن اثر، با خرید بلیت اختیاری به فیلمسازان کمک کنند تا در سال‌های آینده با تولید آثار بیشتر و بهتر به غنای محتوایی جشنواره بیفزایند.



دبیر اجرایی یازدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار افزود: طبق روال هر سال که ما اکران‌های مردمی را پیش از آغاز رسمی جشنواره کلید می‌زدیم، روز گذشته مستند «ماح» را در شهر جهرم داشتیم که بیش از 500 مخاطب داشت. این نوید بخش ظرفیت فضای آنلاین برای اکران‌های مردمی است.


نکوداشت 2 چهره هنری در جشنواره یازدهم


رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره مردمی فیلم عمار هم در سخنان کوتاهی با اشاره به شرایط ویژه برگزاری جشنواره گفت: امسال هم مانند ادوار گذشته جشنواره برنامه نکوداشت چهره‌های تأثیرگذار عرصه فرهنگ و هنر را خواهیم داشت.


وحید جلیلی اظهار کرد: امسال تقدیر از خانم «کلر ژوبرت» نویسنده مسلمان و توانا در حوزه ادبیات کودک و نوجوان یکی از برنامه‌های اصلی جشنواره در این بخش است. آثار ایشان در این حوزه ممتاز و برجسته است و برخی از آثار ایشان ترجمه شده و امیدواریم با ظرفیت‌های هایی که جشنواره عمار دارد این شناخت بیشتر شود.این نکوداشت یک فرصت مغتنم برای همه پدران و مادرانی باشد که برای فرزندان خود دنبال آثاری می‌گردند که تلفیقی از جذابیت‌های معنوی و ارزش های محتوایی داشته باشند.



وی افزود: در کنار این نویسنده فرانسوی، از آقای سید محمود رضوی تهیه‌کننده جوان و موفق سینمای ایران هم تقدیر می‌کنیم. ایشان از تهیه‌کنندگان خوشفکر سینمای ایران در سال‌های اخیر هستند که  برخی آثار ایشان فیلم‌های خط شکن سینمای ایران هستند.


جلیلی عنوان کرد:  امسال، به دلیل رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی، سینمافلسطین را برای اکران‌ها نداریم؛ از همین رو صرفاً یک برنامه۹۰دقیقه‌ای   در شبکه تلویزیونی افق داریم که هرشب مجموعه فعالیت‌های جشنواره عمار را در کل کشور پوشش خواهد داد و جایگزین برنامه‌هایی خواهد بود که هرساله در سینمافلسطین انجام می‌شد


 زمینه‌سازی جشنواره عمار برای آزادی بیان


در ادامه، دبیر یازدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار نیز اظهار کرد: خوشحالم که یک مرحله جدید از برگزاری جشنواره عمار را تجربه می‌کنیم. موضوع آزادی بیان برای ما  موضوع مهمی است. یکی از کارهای جشنواره عمار زمینه‌سازی برای آزادی بیان بود.


 نادر طالب‌زاده افزود: خیلی از آثار سال های گذشته جشنواره عمار با این محوریت اصلاً قابل پخش در تلویزیون نیست. فیلم‌هایی هستند که یخ ممیزی‌های بیهوده را باز می‌کنند. خوشحالم که چند سالی است که جشنواره وارد رسانه و تلویزیون شده است.


این کارشناس سینما و رسانه عنوان کرد: خوشحالم که در تلویزیون فیلمسازان عمار درباره آثارشان صحبت می‌کنند. آزادی بیان یکی از خصوصیات عمار است. برخی کارها را دیدم که ساختار خوبی دارند، اما در محتوا ممکن است به ممیزی بخورند که  جشنواره عمار جای خوبی برای پخش آن‌هاست. این جشنواره یک قلعه‌ برای فیلم‌سازان متعهد به انقلاب اسلامی و آزادی بیان است.


ابهامات کرونا در ایران فیلمساز جراح می‌خواهد


وی گفت: برنامه‌سازان صداوسیما را تشویق می‌کنم که این آثار را ببینند. آثار درخشان جشنواره و سازندگان آن را شکار کنند و آن‌ها را به برنامه‌های تلویزیونی دعوت کنند. فراموش نکنیم که همین بیماری کرونا موضوع مجهولی است و باید برای شفاف‌سازی آن بیشتر صحبت کنیم.کرونا و پیامدهای آن در کشور یک فرصت برای فیلمسازان و مستندسازان است.


طالب زاده عنوان کرد: فیلم سازان ما باید دنبال این پرسش باشند که چه شد که آمار فویت هیا ما از 500 نفر به زیر 120 نفر رسید؟ چرا این قدر فوتی دادیم و اینقدر معطل شدیم؟ عملکرد وزات بهداشت در این زمینه چه بوده است. چون صرفاً  با ماسک و رعایت فاصله که نمی‌شود این آمار را کاهش داد.



 وی افزود: کرونا با جان مردم کار دارد. باید با پزشکانی که از همان ابتدای شیوع کرونا درباره عملکرد وزارت بهداشت  افشاگری کردند صحبت کنیم تا مشخص شود که وزارت بهداشت کجا کم‌کاری کرده است.وزارت بهداشت  چه چیزی را سانسور می‌کند. پاسخ به این پرسش‌ها فیلمساز جراح می‌خواهد و این کار جشنواره عمار است.  باید در این باره بحث شود.


«قصه ما»؛ گنجینه جشنواره عمار برای سینماگران


جلیلی در بخش دیگری از این نشست در سخنانی گفت: من از همین نکته آخری که آقای طالب‌زاده اشاره کردند ادامه می‌دهم که خوشبختانه امسال آثار زیادی در باره حماسه‌هایی که در مسئله کرونا، کادر پزشکی ما آفریدند، در اقصی نقاط کشور رونمایی شد.


وی افزود: همان‌طور که مقام معظم رهبری هم در صحبت‌هایشان فرمودند که آرزو دارند یک شهید آوینی بیاید و این فتوحات را روایت کند، خوشبختانه این صحبت و دعوت ایشان لبیک گفته شد و جوانان بسیاری از جوانب مختلفی به این قصه اشاره کردند، البته قاعدتا به سبب فراگیری کرونا جا برای آثار بیشتر هم مهیاست.


رئیس شورای سیاست‌گذاری جشنواره مردمی فیلم عمار ادامه داد: کاری که امسال در جشنواره عمار به طور رسمی کلید زده خواهد شد با مشارکت داوطلبانی که تاکنون در اکران‌های عمومی به ما کمک می‌کردند، یک فعالیت تازه‌ای تحت عنوان «قصه ما» داریم، قبلا در دوره‌های قبل و تریبون‌های دیگر گفتیم که تلویزیون ما به نقد نیاز دارد ولی این نباید صرفا به نقد آثار ساخته شده، منحصر شود.



جلیلی خاطرنشان کرد: متأسفانه نقد سینما به نقد فیلم تقلیل یافته شده است در حالی که نقد سینما بسیار فراتر از نقد فیلم است؛ یکی از ارکان نقد سینما در کنار دیدن کارهای خوب، در کنار تحلیل تک تک آثاری که ساخته می‌شود و در کنار نشان دادن نقاط ضعف و قوت آنها، توجه به سوژه‌هایی است که ساخته نشده و این بخش مهمی از نقد سینما است.


وی اضافه کرد: «قصه ما» قصدش این است که مردم و نخبگان را در هم‌اندیشی سینمای ایران شریک کند و بستری ایجاد کند تا هرکس که در زندگی اطراف خودش در سطوح محلی، شهری و ملی و بین‌المللی سوژه‌هایی را که می‌بیند که هنوز به قاب سینمای ایران راه پیدا نکرده‌اند، معرفی کند؛ البته این موضوع در روزهای آینده به تفضیل توضیح داده خواهد شد.


رئیس شورای سیاست‌گذاری جشنواره مردمی فیلم عمار یادآور شد: برای نمونه، حدود هزار عنوان، شخصیت و ماجرا در سایت «قصه ما» قرار داده شده که با گسترش این نهضت اتفاق ممتازی ان‌شالله خواهد افتاد و سینمای ایران از گنیجنه وسیعی از سوژه‌ها‌ برخوردار خواهد شد که توسط مخاطبان به سینماگران ما پیشکش خواهد شد که ان‌شالله در سال‌های آتی خبرهای خوبی را در این زمینه ارائه خواهیم کرد.



«سلول‌های بهاری»؛ روایتی از پیشرفت‌ها


جلیلی عنوان کرد: در دوره‌های گذشته ما از ظرفیت‌های رسانه‌ای جشنواره عمار برای معرفی آثار خوب استفاده کردیم برای مثال کتاب «زایو» را معرفی کردیم که خوشبختانه با استقبال خوبی هم مواجه شد؛ امسال هم ما از این فضا برای معرفی کتاب «سلول‌های بهاری» استفاده خواهیم کرد که خاطرات توسعه دانش سلول‌های بنیادی با محوریت خاطرات دکتر حسین بهاروند، از دانشمندان بزرگ کشور است. این کتاب، منبع بسیار خوبی برای کسانی است که علاقه‌مند به پیشرفت ایران هستند و نمونه عالی از دستاوردهای انقلاب اسلامی است.


خاطرات شیرین اکران مردمی در «لذت سادگی»


وی در پایان سخنان خود تصریح کرد: کتاب دیگری هم که امسال به جشنواره رسیده، کتاب «لذت سادگی» است که مجموعه‌ای از خاطرات و فعالیت فرهنگی افرادی است که در این چند سال جشنواره عمار، دست اندرکار جشنواره و اکران کننده آثار آن بودند. این کتاب گزیده‌ای از خاطرات شیرین آنان را به تصویر کشیده است.


انتهای پیام/4104/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب