شاخصهای مهم بورسی جهان سبزپوش شدند
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، معاملهگران در حال آماده کردن خود برای آمریکای پس از ترامپ هستند و اگرچه انتظار میرود در عرصه سیاست خارجی، جو بایدن همکاریها با متحدان اروپایی و آسیایی این کشور را تقویت کند اما در عرصه سیاست داخلی احتمالاً بسیاری از طرحهای دموکراتها با مخالفت سرسختانه از جانب جمهوری خواهان مواجه خواهد شد بهویژه آن که انتخابات مجلس سنا در برخی حوزههای انتخابی به دور دوم کشیده شده است و همین مسئله نیز باعث میشود رقابت بر سر کسب اکثریت در مجلس سنا شدت و اهمیت بیشتری پیدا کند.
درحالیکه معاملهگران بهدقت تحولات مربوط به جهش ویروس کرونا در انگلیس را رصد میکنند، شرکت دارویی فایزر با صدور بیانیهای اعلام کرد در صورت مقاوم بودن ویروس به نسخه فعلی واکسن به حداقل شش هفته زمان برای توسعه واکسن جدید نیاز است. با هدف جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس در بسیاری از کشورها قرنطینه گسترش یافته اما همین مسئله نیز باعث وقوع اعتراضات خیابانی در برخی کشورها شده است. بسیاری از کشورها در حال دریافت نخستین محمولهها از واکسنهای کرونا سفارش داده شده خود هستند و فرایند واکسیناسیون گروههای حساس در آنها آغاز شده است.
سرانجام پس از مدتها اختلافنظر بین رهبران دو حزب اصلی آمریکا، بسته حمایتی مالی جدید با هدف حمایت از کسبوکارهای کوچک و متوسط و پرداخت یارانه نقدی مستقیم به شهروندان آمریکایی نهایی شد. برخی از کارشناسان معتقدند پس از روی کار آمدن دولت بایدن، دموکراتها تلاش خواهند کرد بسته حمایتی جدیدی را اجرایی کنند اما این اقدام بهاحتمالزیاد با مخالفت جدی جمهوری خواهان مواجه خواهد شد. جو بایدن در بیانیهای با استقبال از اجرایی شدن این بسته گفته است ۹۰۰ میلیارد دلار اعتبار برای انجام اقدامات حمایتی اضطراری مهم خواهد بود اما این تازه اول راه خواهد بود.
پس از کمی آرامش در روابط طوفانی پکن و واشنگتن، شعله اختلافات طرفین مجدداً شعلهور شده است و وزارت بازرگانی آمریکا در اقدامی ناامیدکننده برای معامله گران اعلام کرد ۷۷ شخصیت حقیقی و حقوقی چینی را به فهرست ممنوعیت معاملات تجاری خود اضافه کرده است. در این فهرست نام ۶۰ شرکت از جمله اس ام سی آی، بزرگترین تراشه ساز چین و شرکت اس زد تکنالجی، سازنده مشهور پهپاد به اتهام ارتباط با ارتش چین دیده میشود.
روزنههای امید جدیدی برای حصول توافق بین انگلیس و اتحادیه اروپا بر سر چگونگی روابط در آینده ایجاد شده و لحن مذاکرهکنندگان نسبت به قبل بهتر است. «اورسلا فون در لین»، رئیس کمیسیون اروپا گفته است که هنوز میتوان به یک توافق رسید. آنگلا مرکل- صدراعظم آلمان نیز با اشاره به اینکه تلاش برای رسیدن به توافق تجاری با انگلیس تا آخرین لحظه ادامه دارد، برگزیت توافق را برای هر دو طرف بسیار بهتر از برگزیت بدون توافق دانسته است. همچنین پس از چندین دور مذاکره، انگلیس با آمریکا برای تقویت روابط گمرکی دو کشور در دوران پسا برگزیت پیمان جدیدی را امضا کرد که هدف آن تسهیل تجارت و به اشتراکگذاری اطلاعات است.
سوی دیگر بانک مرکزی آمریکا با انتشار گزارشی اعلام کرد که شرایط نسبت به پیشبینی قبلی ای ن نهاد بهتر شده است اما نباید انتظار پایان بحران اقتصادی را تا پایان امسال داشت. این نهاد رشد اقتصادی امسال آمریکا را منفی ۲.۴ درصد پیشبینی کرده است که نسبت به برآورد قبلی در ماه سپتامبر ۱.۳ درصد بهبود داشته است. در سال آینده رشد اقتصادی آمریکا طبق پیشبینی این گزارش ۴.۲ درصد خواهد بود که گزارش قبلی ۰.۲ درصد بیشتر شده است.
شاخص خوشبینی به اقتصاد آمریکا در ماه دسامبر به ۴۹ واحد رسیده که یک واحد کمتر از رقم ماه قبل و کمترین شاخص ثبتشده در طول سه ماه اخیر محسوب میشود. از طرف دیگر رشد تولیدات صنعتی آمریکا تا ماه نوامبر به ۰.۴ درصد افزایش پیدا کرده است که ۰.۵ درصد کمتر از رقم ماه قبل و ۰.۱ درصد بیشتر از پیشبینیهای قبلی کارشناسان بوده است.
تاکنون بیش از ۷۸ میلیون و ۷۵۵ هزار و ۸۹۹ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که دراینبین یک میلیون و ۷۳۱ هزار و ۴۲۰ نفر جان خود را از دست دادهاند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۳۳۱ هزار و ۹۷۳ نفر، برزیل با ۱۸۸ هزار و ۶۸۱ نفر، هند با ۱۴۶ هزار و ۶۸۵ نفر، مکزیک با ۱۱۹ هزار و ۴۹۵ نفر و ایتالیا با ۷۰ هزار و ۳۹۵ نفر بوده است.
«تری سند ون»، کارشناس ارشد سرمایهگذاری در موسسه ولث منیجمنت، گفت: هنوز به طور واضح شاهدیم که نوسانات بازارهای مالی در سطح بالایی قرار دارد. ما به یک راهکار برای مقابله با ویروس کرونا رسیدهایم که گویا خوب هم جواب داده است اما اینکه این واکسنها تا چه حد برای همه مفید خواهند بود و تا چه مدتی میتوانند ایمنی ایجاد کنند شک و تردیدهایی وجود دارد و وجود این شک و تردیدها هم به بازار سیگنالهای متناقض میدهد.
بورس آمریکا
در وال استریت، همه شاخصها صعودی بودند تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۸۳ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۰ هزار و ۲۶۵.۱۳ واحد بسته شد.
شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۶۳ درصد صعود تا سطح ۳۷۱۰.۵۷ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۲۳ درصد افزایش در سطح ۱۲ هزار و ۸۳۷.۷۳ واحدی بسته شد.
بورسهای اروپایی
در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص «فوتسی ۱۰۰» بورس لندن با ۰.۶۶ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۶۴۹۵.۷۵ واحد بسته شد. شاخص «دکس ۳۰» بورس فرانکفورت در آلمان با صعود ۱.۲۶ درصدی و ایستادن در سطح ۱۳ هزار و ۵۸۷.۲۳ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص «کک ۴۰» بورس پاریس با افزایش ۱.۱۱ درصدی در سطح ۵۵۲۷.۵۹ واحد بسته شد. در مادرید شاخص «ایبکس ۳۵» ۱.۷۶ درصد بالا رفت و به ۸۰۷۳.۶۰ واحد رسید.
بورسهای آسیایی
در معاملات بورسهای آسیا، شاخصها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص «نیک کی ۲۲۵» بورس توکیو ژاپن با صعود ۰.۳۳ درصدی تا سطح ۲۶ هزار و ۵۲۴.۷۹ واحدی بالا رفت. شاخص «هانگ سنگ» بورس هنگکنگ ۰.۸۶ درصد بالا رفت و در سطح ۲۶ هزار و ۳۴۳.۱۰ واحد بسته شد. در چین شاخص «شانگهای کامپوزیت» افزایش ۰.۸۵ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۵۰۰۷.۱۳ واحد بسته شد.
در استرالیا شاخص «اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰» بورس سیدنی با ۰.۶۶ درصد صعود و ایستادن در سطح ۶۶۴۳.۱۴ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخصهای مهم آسیایی، شاخص تاپیکس ژاپن صعودی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است)
نفت
در بازار طلای سیاه روند قیمتها صعودی بود. هر بشکه نفت وست تگزاس اینترمدیت با ۱.۷ درصد افزایش به ۴۸.۲۹ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با صعود ۱.۶۴ درصدی به ازای ۵۱.۴۰ دلار در هر بشکه مبادله شد.
طلا و نقره
همچنین در بازار فلزات گرانبها، بهای هر اونس طلا با صعود ۰.۷ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۸۷۳.۹۰ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افزایش ۰.۵۳ درصدی به ازای ۲۵.۹۳ دلار مبادله شد.
انتهای پیام/پ
انتهای پیام/