دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا بررسی می‌کند؛

برند بی‌نام آوازه چگونه میلیاردی شد

برند بی‌نام آوازه چگونه میلیاردی شد
کد خبر : 551014

به گزارش خبرنگار حوزه اقتصاد کلان و بودجه گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، ماجرای واگذاری ابهام آميز فروشگاه رفاه در حالی مسکوت مانده است که سهام آن با رقمی بسیار ناچیز از ارزش واقعی، بدون پرداخت حتی یک ریال از سوی آنها به‌صورت قسطی واگذار شده است.


براین اساس 20 درصد سهام بلوک شرکت رفاه توسط بانک تجارت و ملت از طریق بورس به شرکت سپهر نوید آذین به مدیرعاملی امیرحسین ابوترابیان واگذار شد. همچنین 42 درصد دیگر سهام این فروشگاه توسط بانک‌های ملی، مسکن و صادرات از طریق شرکت توسعه پویا آینده متعلق به بانک ملی به شرکت بازتاب سهام توس که متعلق به محمد مهدی آخوندی و عبدو تبریزی رئیس اسبق سازمان بورس و اوراق بهادار واگذار شد.


طولی نمی‌کشد که امیرحسین ابوترابیان به‌عنوان عضو هیئت مدیره وارد شرکت بازتاب سهام توس شده و پس از مدتی مالکیت این شرکت به وی واگذار می‌شود. ( اسناد مربوطه دریافت شود)


ارزش واقعی سهام فروشگاه رفاه توسط کارشناسان رقمی بالغ بر 5 هزار میلیارد تومان تخمین زده شده است اما برخلاف نظر کارشناسان رقم ارزش‌گذاری فروشگاه رفاه در فرآیندی تامل برانگیز 770 میلیارد تومان قیمت‌گذاری می‌شود و 62 درصد از این سهام به مبلغ 465 میلیارد تومان آن هم به صورت اقساط به فروش می‌رسد که این مبلغ حدود 10 درصد ارزش واقعی فروشگاه رفاه است.


بسیاری می‌گویند شرکت فروشگاه‌های زنجیره‌ای رفاه در پوشش دو شرکت کاغذی به یک گروه واگذار شده بود. واگذاری ۴۲ درصدی سهام رفاه اگرچه در قالبی به ظاهر رقابتی شکل گرفت اما این رقابت هرگز چهره‌ای واقعی نداشت چون در اتفاقی قابل تامل از میان چهار شرکت متقاضی، دو خریدار از رقابت کنار کشیدند و انصراف دادند.


نکته جالب این است که تمام اتفاقات فوق در حالی رخ داده که هم‌اکنون سهامداران 60درصدی این شرکت، علی صرافان به‌دلیل تخلفات ارزی و ... در زندان هستند و امیرحسین ابوترابیان نیز به قید وثیقه (با املاک رفاه) آزاد است.


جالب اینکه همین سهامداران (ابوترابیان)، برند آوازه را که صرفا فقط یک لگو است و متعلق به شرکت «آتیه افروز سبحان» به مدیرعاملی سعید ابوترابیان بوده و سایر اعضای هیئت مدیره نیز از دوستان و خانواده (احمد صرافان رئیس هیئت مدیره، ابوالفضل ابوترابیان عضو هیئت مدیره و امیرحسین ابوترابیان بازرس علی البدل) وی هستند را به مبلغ 348 میلیارد تومان به شرکت مدیریت سرمایه رفاه _که از شرکت‌های زیرمجموعه غروشگاه رفاه است_ می‌فروشند و این مبلغ را از حساب‌های فروشگاه رفاه خارج و به حساب خودشان منتقل می‌کنند!


سوال این است اگر برند گمنام آوازه 348 میلیارد تومان ارزش گذاری شده، چرا و به چه علت برند خوش نام و معتبر رفاه با املاک و تجهیزات و دارایی و... فقط 770 میلیارد تومان ارزش گذاری می‌شود و 62 درصد سهام را به‌صورت اقساط خریداری کرده و مالک و تصمیم‌گیر تمام 100 درصد اموال و دارایی فروشگاه رفاه شده‌اند!


گفتنی است که شیوه اداره و فرآیند مدیریت فروشگاه رفاه در سال‌های اخیر با تخلفات مالی همراه بوده و همواره مورد اعتراض 38 درصد از سهامداران فعلی فروشگاه رفاه و پرسنل زحمتکش قرار گرفته و تاکنون صدای این اعتراض آنگونه که باید شنیده نشده است.


انتهای پیام/4133 


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب