قطعی مکرر و کمبود پهنای باند مشکلات دسترسی به اینترنت در سیستان و بلوچستان/ 4 درصد از روستاهای این استان هیچ شبکه ارتباطی ندارند
به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، محمد جواد آذری جهرمی در برنامه زنده اینستاگرامی که ظهر امروز برگزار شد، با اشاره به موضوع توسعه شبکه ارتباطی در استان سیستان و بلوچستان اظهار کرد: استان سیستان و بلوچستان 7 هزار و 148 روستا دارد از این تعداد 3 هزار و 442 روستا بیش از 20 خانوار جمعیت دارند و در در این روستاها 1 میلیون و 336 هزار و 503 نفر ساکن هستند. طبق برنامه ششم توسعه تا پایان سال 1399 باید بالای 80 درصد روستاهای بیش از 20 خانوار به شبکه ملی اطلاعات وصل شوند.
وی افزود: اما بیماری کرونا شرایطی را به وجود آورد که نیاز به اتصال به اینترنت در کشور بیشتر شده است. از همین رو دولت برنامهریزی کرده است که به 80 درصد روستاهای کشور بسنده نکند و آمار را ارتقا دهد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: از تمام روستاهای بالای 20 خانوار در استان سیستان و بلوچستان 2 هزار و 126 روستا به وسیله ایرانسل، 763 روستا از طریق همراه اول و هزار و 968 روستا نیز به وسیله پیمانکار وزارت ارتباطات به شبکه ملی اطلاعات وصل هستند. در مجموع 2 هزار و 512 روستای استان به اینترنت دسترسی دارند.
آذری جهرمی عنوان کرد: وضعیت اینترنت ثابت خانگی در استان سیستان و بلوچستان مطلوب نیست. مخابرات ایران تنها در 286 روستای این استان تلفن ثابت خانگی به صورت سیمی ارائه میدهد و در هزار و 164 روستا نیز خدمات بیسیم ارائه میگردد که البته اتصال به اینترنت از طریق شبکه بیسیم امکانپذیر نیست.
وی خاطرنشان کرد: 4 هزار مدرسه در استان سیستان و بلوچستان وجود دارد که از این تعداد 2 هزار و 170 مدرسه روستایی و 950 مدرسه در مناطق شهری در سال جاری به شبکه ملی اطلاعات وصل شدند. کمتر از 900 مدرسه دیگر در این استان باقی مانده است که هنوز به اینترنت متصل نشدهاند. 4 درصد کل روستاهای سیستان و بلوچستان نیز هیچ گونه امکانات ارتباطی ندارند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ادامه داد: قطعی مکرر سرویسهای اینترنتی و کمبود پهنای باند در استان سیستان و بلوچستان دو مشکل جدی هستند که وزارت ارتباطات با آنها مواجه است. فیبرهای این استان اکثراً به صورت هوایی کشیده شده و پایداری لازم برای انتقال اطلاعات را ندارند.
آذری جهرمی گفت: وزارت ارتباطات به مردم وعده داده بود که تا پایان سال همه روستاهای بالای 20 خانوار کشور به اینترنت متصل میشوند ولی متأسفانه به دلیل وسعت بسیار زیاد استان سیستان و بلوچستان با روال کنونی تمام روستاها به اینترنت متصل نخواهند شد. در مدت باقی مانده تا پایان سال 500 کیلومتر شبکه فیبر نوری جدید در استان احداث میشود. وزارت ارتباطات با رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه جلساتی را برگزار و در مورد چگونگی تأمین منابع لازم گفتگو کرده است.
انتهای پیام/۴۱۴۴/
انتهای پیام/