دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 آذر 1399 - 00:55
در نمایشگاه فناوری جی‌تکس؛

روبات‌های فیلسوف و هکرهای اخلاق‌مدار رونمائی شدند

چهلمین دورهٔ نمایشگاه فناوری جی‌تکس، تازه‌‌ترین فناوری‌ها کشورهای پیشرفته را به نمایش گذاشت.
کد خبر : 549738
1.jpg

به گزارش گروه علم، فناوری و دانش‌بنیان خبرگزاری آنا،


در چهلمین دورهٔ نمایشگاه فناوری اطلاعات دُبی می‌توان تازه‌‌ترین فناوری‌ها را از مهندسی ژنتیک گرفته تا اینترنت نسل پنجم دید. این نمایشگاه تنها نمایشگاه عمدهٔ فناوری است که امسال با حضور ۱۲۰۰ نماینده از ۶۰ کشور جهان برگزار شده است.


روبات‌های انسان‌نما و هکرهای اخلاق‌مدار


مِسمِر، روبات انسان‌نمای شرکت اینجینیرد آرتس، می‌تواند زبان بدن و حال فرد را درک کند و قابلیّت تعامل و پاسخ‌گویی خیره‌کننده‌ای دارد.


جین نام یکی از این روبات‌هاست. او در پاسخ به این پرسش که مقصود یا دلیل وجود تو چیست، می‌گوید: «پرسشی بسیار عمیق و فلسفی است. دلیل وجود خودتان چیست؟»


شماری از مشهورترین کارشناسان امنیّت سایبری هم در این نمایشگاه حضور داشتند. پابلوس هُلمن، هکر سابق و مخترعِ فعلی، که در ساخت سفینه‌، ماشین مهار گردباد و حتی در طرّاحی رمزارز شرکت داشته یکی از آنهاست.


پابلوس دربارهٔ آیندهٔ امنیّت سایبری می‌گوید: «ارزش مالی در شرکت‌های بزرگ و کامپیوترهای آنهاست. جنگ آینده آنجاست. جهان ما جهانی از جنگ‌افزارهای به‌تمام‌معنا اقتصادی است، در میدان امنیّت و جنگ‌افزارهای سایبری. نمی‌خواهم بترسانمتان؛ واقعیت را می‌گویم. اگر بازی نکنید باخته‌اید.»


برایان سیلی، هکر اخلاق‌مدار، نویسنده و سخنران نیز دربارهٔ چالش‌های اخیر در میدان امنیّت سایبری می‌گوید: «خیلی‌ها خانه‌نشین شده‌اند و در این فکرند که چطور به‌شکل قانونی یا غیرقانونی، پولی دربیاورند. متخلّفان آنلاین هم بیشتر و زرنگ‌تر شده‌اند. کارهایی نظیر مهندسی اجتماعی، تله‌گذاری آنلاین، و انواع فریب دادن کاربران بسیار زیادتر شده است. ‌باج‌افزارها رشد کرده‌ و دفاع از شرکتی که کارکنانش همه‌جا پخش شده‌اند، درحالی که خیلی‌هایشان هم دارند با وی‌پی‌ان کار می‌کنند، دشوارتر است. دورکاری سبب شده ارتباط و تعامل افراد کمتر و مدیریت مرکزی ضعیف‌تر بشود، چون کسی دیگر در مرکز نیست. پس آنچه ما مرز شرکت‌ها می‌نامیم دیگر برداشته شده است.»


فناوری‌های تازهٔ بهداشت و تصمیم‌‌های انسانی برای آینده


بیماری همه‌گیر سبب پذیرش بسیاری از فناوری‌های تازه و اتّکای مردم به آنها شده و ازاین‌رو، در نمایشگاه امسال نیز چشم‌ها به نوآوری‌های حوزهٔ بهداشت خیره شده بود. شمیم نبواُمه، مدیر یک شرکت هوش مصنوعی می‌گوید: «خدمات پزشکیِ ازراه‌دور بیشتر شده، چون قبلا مردم می‌خواستند به بیمارستان بروند تا دکتر آنها را معاینه کند. اما حالا مایل نیستند جابجا بشوند، چون بعد از چند بار قرنطینه، کمی با فناوری کنار آمده‌اند. اوضاع تغییر کرده و آنها خود را با آن وفق داده‌اند.»


برخی فناوری‌های موجود در نمایشگاه شفابخشند اما برخی دیگر نباید به‌دست افراد اشتباه بیفتد. پابلوس هُلمن در انتها می‌افزاید:‌ «آنچه نگرانم می‌کند تصمیم‌گیری انسانی است. هنوز تصمیمِ اینکه چه چیزی مهم است، و چه دنیایی می‌خواهیم با ماست. پس می‌بینید که باید واقعا تکلیف ارزش‌هایمان را روشن کنیم. یعنی بدانیم که به چه چیزی اهمیت می‌دهیم؟ و با چه فناوری‌هایی چه جهانی می‌خواهیم بسازیم؟»


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب