دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
30 آذر 1399 - 00:03
پژوهش در خدمت توسعه علم/ ۱۲؛

آزمون و خطای مسئولان در برگزاری مجازی نمایشگاه پژوهش / شرکت‌های دانش‌بنیان دست پر آمدند

برگزاری نمایشگاه‌ها به شکل مجازی معایب و مزایای بسیاری دارد، برای مثال مانع از شیوع ویروس کرونا می‌شود اما از سوی دیگر تعامل میان شرکت‌ها و بازدیدکنندگان را کاهش داده است.
کد خبر : 549603
1606818890253873429.jpg

گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، هشتمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران‌ساخت و بیست‌ویکمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار 27 آذر ماه به صورت رسمی و مجازی شروع به کار کردند. این دو نمایشگاه که در ابتدا قرار بود به صورت حضوری برگزار شوندبا توجه به سلامت آحاد جامعه و با هدف قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا به صورت مجازی برگزار شدند.  مراسم افتتاحیه مجازی نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران‌ساخت و  نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار با حضور سورنا ستاری، معاون علم و فناوری رئیس‌جمهور و منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شد.


براساس اعلام مسئولان برگزاری، محصولات و فناوری‌های هشتمین نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران‌ساخت در سایت iranlabexpo.ir و بیست‌ویکمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار در سایت msrt-expo.ir عرضه می‌شدند. به گفته مسئولان برگزاری، سعی شده که نمایشگاه‌های مجازی امسال تفاوتی با نمایشگاه‌های سال گذشته نداشته باشد. برای مثال پژوهشگران پارک علم و فناوری گیلان سامانه‌ای برای نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار طراحی کرده و فضای نمایشگاه فیزیکی را به صورت کامل در آن بازسازی کرده‌اند تا تجربه بازدید از نمایشگاه حضوری تداعی شود.


مزایا و معایب نمایشگاه مجازی


شاید به جرئت بتوان گفت که بزرگ‌ترین مزیت نمایشگاه مجازی این است که از شیوع ویروس کرونا جلوگیری می‌کند و گامی به سوی قطع زنجیره انتقال است. یکی دیگر از مزایای برگزاری نمایشگاه مجازی این است که هر شخصی در هر موقعیت جغرافیایی می‌تواند از نمایشگاه و محصولات آن بازدید کند. بنابراین بازدیدکنندگان خارجی نیز فرصت بازدید از فناوری‌ها و ایده‌ها ایرانیان را دارند.  یکی از معایبت نمایشگاه مجازی این است که بازدیدکنندگان، شرکت‌ها، مخترعان و صاحبان ایده امکان تعامل ندارند. از سوی دیگر در نمایشگاه مجازی فرصتی برای اصحاب رسانه وجود ندارد تا با فناوری‌ها و طرح‌های جدید آشنا شوند و از آنها گزارش تهیه کنند. 


تجهیز شرکت‌های داخلی با محصولات ایران‌ساخت


نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران‌ساخت با هدف تجهیز آزمایشگاه‌ها و مراکز پژوهشی به تجهیزات ساخت داخل و تشویق شرکت‌های داخلی به ساخت فناوری‌های مورد نیاز آزمایشگاه‌ها و موسسات تحقیقاتی بنیاد نهاده شد. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به دانشگاه‌ها، پژوهشگاه و مراکز علمی و پژوهشی  زیرمجموعه وزارت علوم، دانشگاه‌ها، پژوهشگاه و مراکز علمی و پژوهشی زیرمجموعه وزارت بهداشت، مراکز و موسسات تحقیقاتی زیرمجموعه جهاد کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، مراکز آموزشی و پژوهشی مستقل وابسته به دستگاه‌های اجرایی، مدارس و پژوهش‌سراهای دانش‌آموزی، سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور، جهاد دانشگاهی و اعضای منتخب شبکه آزمایشگاهی کمک می‌کند تا از شرکت‌های ایرانی تجهیزات و مواد آزمایشگاهی خریداری کنند.


به گفته پیمان صالحی، رئیس نمایشگاه تجهیزات و مواد آزمایشگاهی ایران‌ساخت؛ فروش هفتمین دوره از این نمایشگاه 328 میلیارد تومان بود که نسبت به دوره اول 260 درصد رشد داشته است. فروش کلی این نمایشگاه طی هفت دوره 830 میلیارد تومان بوده است. در هشتمین دوره از این نمایشگاه  351 شرکت حضور دارند و 9 هزار محصول به عرضه گذاشته شده است.


فرصتی برای عرضه فناوری داخلی


نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار  نیز با هدف ارائه نتایج حاصل از پژوهش‌ها و عرضه فناوری‌ها برگزار می‌شود. در این نمایشگاه فناوران، صاحبان ایده و پژوهشگران محصولات و ایده‌های خود را به نمایش می‌گذارند تا سرمایه‌گذاران‌، مسئولان و مردم با آنها آشنا شوند. در بیست‌ و یکمین دوره این نمایشگاه  2 هزار و 800 محصول و فناوری به عرضه گذاشته شده که یک هزار و 387 محصول از سوی دانشگاه‌ها، 272 محصول از سوی پژوهشگاه‌ها، 664 محصول از سوی پارک‌های علم و فناوری، 466 محصول از سوی مراکز رشد و 149 محصول از سوی شرکت‌های خصوصی ارائه شده است. 46 دانشگاه، 22 پژوهشگاه، 33 پارک علم و فناوری و هشت مرکز رشد در بیست و یکمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار حضور دارند.


طرح‌های دانشگاه‌های ایران در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی


سامانه پایش هوشمند سازه، وصله کشویی ستون جهت نصب سریع اسکلت فلزی، کتابخانه پشتیبان سخت‌افزار در سیمولینک، تصویربرداری موج میلی‌متری، نرم‌افزار هوشمند زمانسنجی عملیات، دستگاه سنجش نفوذپذیری جدار انعطاف‌پذیری با دقت بالا، امکان آزمون توربچارجر و ردیف پرده، دستگاه غیراشباع تحکیم‌سنج اتوماتیک خاک‌ها، فلومتر آلتراسونیک، پراب‌های آلتراسونیک تست غیرمخرب، پراب آلتراسونیم سونار، پهپاد عمودپرواز ترکیبی بدون دم نقشه‌برداری سما، ترمز ای‌بی‌اس خودرو، طرح ملی نجات دریاچه ارومیه، دستیار هوشمند رادیولوژیست و  اپلیکیشن ماسک از طرح‌های ارائه‌شده توسط دانشگاه صنعتی شریف در نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار است.


دانشگاه تهران نیز طرح‌های سیستم مانیتورینگ و مدیریت وضعیت باتری، تولید نانوذرات آنتی‌باکتریال در مقیاس بالا، فیلترهای نوری لایه نازک انعطاف‌پذیر، ساخت شیشه‌های هوشمند، کاربرد نانوالیاف-پروپولیس در ترمیم زخم،  پودر کاتالیست برای کاتد پیل‌های سوختی و باتری‌ها، چارچوب بهره‌برداری اقتصادی توزیع آب کشاورزی، محفظه کشت سلولی روی استیج میکروسکوپ، تولید محصولات امگا 3 و... در این نمایشگاه عرضه کرده است.


کنترل ویلچر برقی آرتک، سیستم کنترل و درایو پله‌پیما، کنترلر ویلچر برقی آرتک‌پرو و مینی‌آرتک، غربالگری امراض قلبی مادرزادی اکتسابی نوزادان، دماسنج پزشکی بدون تماس با قابلیت آنالیز دیتا، سامانه‌های ثبت تخلف راداری، اینورتر خورشیدی متصل به شبکه، دستگاه تصفیه هوای متنی بر فرایند طبیعی، پارچه کیسه هوای خودرو، پلتفرم حمل‌ونقل بین‌المللی، پالس اکسیمتر انگشتی و... از جمله طرح‌های دانشگاه صنعتی امیرکبیر است که در این نمایشگاه عرضه شده است.


 420 فناوری از سوی دانشگاه آزاد اسلامی 


دانشگاه آزاد اسلامی بیش از 420 فناوری در بیست و یکمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار ارائه کرده که از میان می‌توان به پرنده حمل و تحویل کالا، پهباد بدون پره، پرینتر سه‌بعدی، کولتیواتور باغی چندکاره، طراحی ساخت دستگاه جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی، دستگاه تشخیص خصوصیات کیفی برنج، دیتالاگر چندحسگری نمونه‌بردار موازی با  رابط بلوتوث، دستگاه تعیین ضریب اصطکاک نمونه‌های آسفالتی،  طراحی و ساخت پلمپ پلیمری، دستگاه دینامیکی در سلامت سنجی لوله‌ها، خوراک محرک سیستم ایمنی قزل‌آلا، سیستم اندازه‌گیری بی‌سیم فشار لاستیک، مکمل‌های پروبیوتیکی، منبع تغذیه هوشمند، خوشبوکننده ارگانیک دارویی، نوشابه دارویی، پرورش به وسیله سیستم ازن و پلاسما،‌ لامپ هالوژن مبتنی بر ال‌ای‌دی، لیزر گازی، تولید کیت استخراج آر‌ان‌ای، سنتز نانوساختارهای مغناطیسی، المان سخنگو، تولید اسانس ایرانی با کاربری صنایع غذایی اشاره کرد.
 


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب