دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 آذر 1399 - 15:30
نتایج یک مطالعه جدید نشان داد؛

ورود ذرات پلاستیکی به سلول زنده به روش اسب تروآ

میکروپلاستیک‌های موجود در آب برای ورود به سلول‌های زنده، پوشش‌های زیستی پرورش می‌دهند.
کد خبر : 547734
;lkjhgfdsdfghj.PNG

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناور خبرگزاری آنا  از نیواطلس، میکروپلاستیک‌ها در مکان‌های بسیاری از ارتفاعات کوه اورست و یخ‌های قطب جنوب گرفته تا اندام‌ها و بافت‌های بدن انسان پیدا می‌شوند. دانشمندان برای درک بهتر تأثیر جذب این قطعات کوچک پلاستیک توسط ارگانیسم‌ها موجود در محیط‌های آبی تحقیقاتی انجام داده‌اند. براساس یافته‌های این مطالعه جدید، میکروپلاستیک‌ها با بکارگیری پوششی از مولکول‌های زیستی به صورت مخفیانه وارد سلول‌های زنده می‌شوند. درواقع میکروپلاستیک‌ها از پوشش زیستی به عنوان اسب تروآ استفاده می‌کنند.


اسب تروآ داستانی از جنگ تروآ بود، که در منظومه حماسی ویرژیل (شاعر کلاسیک روم) بیان شده بود. رویدادهای این داستان جنگ میان یونانی‌ها و تروجان‌ها را روایت می‌کند. پس از محاصره بی‌ثمر تروآ، یونانی‌ها پیکره‌ای عظیم از اسب ساختند تا مردانی منتخب را درونش پنهان کنند. یونانی‌ها اینطور وانمود کردند که آنجا را ترک کردند و تروجان‌ها اسب را به عنوان نشان پیروزی به داخل شهر بردند. آن شب نیروی یونانی از اسب خارج شد و دروازه‌های شهر را برای باقی ارتش یونانی که در تاریکی شب بازگشته‌ بودند، باز کردند. ارتش یونانی با ورود و تخریب شهر تروآ، با پیروزی قاطع به جنگ پایان داد.


آلودگی میکروپلاستیک‌ها بسیار گسترده شده است. میکروپلاستیک‌ها قطعات پلاستیکی کمتر از پنج میلی‌متر هستند که ردیابی آنها در محیط‌زیست بسیار دشوار است. براساس یافته‌های جدید، میکروپلاستیک‌ها در بدن لاکپشت‌های دریایی، سخت‌پوستان و گونه‌های مختلف ماهی‌ها وجود دارد. 


حال تیم تحقیقاتی دانشگاه بایرویت آلمان پژوهسی در خصوص نحوه ورود میکروپلاستیک‌ها به ارگانیسم‌های زنده انجام داده و به این نتیجه رسیدند که این ذرات پلاستیکی بسیار ریز می‌توانند در دو هفته پوششی از مولکول‌های زیستی در اطراف خود پرورش داده و با این حیله وارد سلول زنده شوند


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب