برپایی تمدن نوین اسلامی بازگشت به جامعه صدر اسلام نیست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا از دولتآباد، اصغر منتظرالقائم در نشست تخصصی مکتب انقلاب اسلامی و تمدن نوین اسلامی که بهصورت برخط توسط دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولتآباد برگزار شد، گفت: برپایی تمدن نوین اسلامی و مکتب انقلاب اسلامی به معنای بازگشت به جامعه صدر اسلام نیست، این مغلطه است که مخالفان تمدن نوین و انقلاب اسلامی مطرح میکنند.
وی افزود: پیشرفت های علمی آمریکا و اروپا باعث سلطه استعماری آنها بر بسیاری از کشورها شد، برخی از این کشورها برای مبارزه با این سلطه و استعمار به سراغ مارکسیست رفتند؛ اما جنبشهای آن شکست خورد، تنها در ایران است که انقلاب آن توانست یک حکومت اسلامی با نظریههای قوی در تمامی زمینهها ایجاد کند و موفقیت انقلاب اسلامی در ایران منافع کشورهای استعمارگر بهویژه آمریکا را به مخاطره جدی انداخت.
استادتمام گروه تاریخ دانشگاه اصفهان با توجه به حکومت پیامبر اسلام (ص) ادامه داد: رسول خدا (ص) با پرپایی حکومت اسلامی جامعه عقبافتاده عرب را اصلاح ، قبیلهگرایی را طرد و عدالت، قسط و مساوات را برقرار کرد، ایشان با استناد به آیات قرآن کریم و روایات خود سبک زندگی نوینی را در تمامی ابعاد و زمینهها برای جامعه عرب ایجاد کرد، روابطخارجی ایشان مبنی بر همزیستی مسالمتآمیز با همسایگان اهل کتاب و البته نپذیرفتن سلطه بود.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: حکومت امام علی (ع) نیز مبتنی بر مردمسالاری دینی بود؛ چراکه در زمان خلافت ایشان یک بیعت فراگیر صورت گرفت و امیرالمؤمنین (ع) میراث گرانبهای تمدن نبوی را احیا کردند.
منتظرالقائم ادامه داد: اگر میراث گذشته را بررسی کنیم، میبینیم که دولت صفوی نیز بهعنوان یک دولت نیرومند توانست وحدت سیاسی ملی را با رسمیت دادن مذهب تشیع رونق بخشد، صفویان با ایجاد آرامش نسبی و انجام امور عمرانی فعالیت و هنر ایرانی را به جایگاه رفیعی رساندند بهطوری که پایتخت صفویان یعنی اصفهان از پررونقترین شهرهای جهان بوده است.
استادتمام گروه تاریخ اصفهان بیان کرد: پیشرفتهای تمدنی که در گذشته داشتهایم نشان میدهد که ما میتوانیم یک تمدن نوین اسلامی را ایجاد کنیم.
منتظرالقائم خاطرنشان کرد: برپایی امت اسلامی و بازگرداندن نشانههای اسلام و اصلاح جامعه اسلامی، ایجاد یک جامعه سالم و غیروابسته در تمام زمینهها، تمدنسازی و عمران شهرها، نجات مظلومان و ستمدیدگان، برپاداشتن قوانین الهی و تولید علم برای تمدنسازی لازمههای دستیابی به یک تمدن نوین اسلامی است.
انتهای پیام/4117/4062/
انتهای پیام/