لزوم همراهی دولت با صنفهای تعطیلشده/ جزئیات فعالیت اصناف در تهران از 15 آذر
به گزارش خبرنگار حوزه صنعت و معدن گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، با اوجگیری شیوع کرونا در هفتههای گذشته، ستاد ملی مقابله با کرونا محدودیتهای بازگشایی برخی مشاغل را برای صنوف مختلف اعمال کرد.
از این رو فعالیت برخی از مشاغل پرخطر محدود یا تعطیل شد. همچنین این روند برای هفته جاری نیز ادامه دارد و برخی از کسبه در شهرهایی که از وضعیت قرمز به نارنجی تبدیل شدهاند، میتوانند بازگشایی شوند.
اما در این بین اصنافی که کسبوکار آنها تحت تاثیر کرونا منجر به تعطیلی کامل شده است با مشکلاتی روبهرو هستند و در انتظار همراهی و کمک مسئولان دولتی در رفع این مشکلات هستند؛ زیراکه برخی از این کسبه تا مرز ورشکستگی پیش رفتهاند.
براین اساس این دسته از صنوف متقاضی بخشودگی مالیات، عوارض و بیمه هستند همچنین نیازمند تسهیلات حمایتی نیز میباشند.
جلالالدین محمد شکریه در این خصوص میگوید محدودیتهای کرونا در مناطق قرمز کشور دوباره لحاظ خواهد شد که در این صورت تعطیلی صنوف بیشتر از دو هفته طول میکشد؛ ضمن اینکه این تعطیلات برای صنوف تبعات هم دارد از این رو نظام مالیاتی کشور باید برای حمایت از صنوف تدبیری بیندیشد.
به گفته نایب رئیس اتاق اصناف ایران هنوز مطلب خاصی برای حمایت مالیاتی از صنوف اعلام نشده و لازم است از سوی دولت به سازمان امور مالیاتی تاکید شود که این ایام را در محاسبات مالیات لحاظ کنند، به ویژه عملکرد سال ۹۹ را در نظر بگیرند.
شکریه میافزاید سال گذشته فقط اسفند ماه درگیر بودیم اما کل سال ۹۹ را درگیر هستیم، از این رو لازم است سازمان امور مالیاتی کل سال را کرونایی ببیند زیرا علاوه بر تعطیلیها، قدرت خرید کاهش یافته و کسبوکارها ضعیف شده است.
وی میگوید همچنین تعهداتی که صنوف سال گذشته داشتند به امسال منتقل شده است؛ چکها به امسال منتقل شد و برخی از محصولات تولیدی به توزیع نرسید؛ به عنوان مثال بازار پوشاک، خشکبار، طلا و قنادی از اواخر سال گذشته نتوانستند بهدرستی کار کنند و بسیاری از کالاها روی دست فروشنده ماند؛ تبعات اقتصادی این موضوع همچنان ادامه دارد.
به گفته شکریه ۳ میلیون واحد صنفی در کشور داریم که برخی از صنوف به صورت کامل آسیب دیدند، صنوف دیگر هم نتوانستند به صورت صد درصدی کار کنند.
وی در مورد نحوه پرداخت تسهیلات به صنوف، معتقد است اگر قرار بر پرداخت تسهیلات باشد باید این وام با سودهای تکرقمی ارائه شود تا صنوف انگیزه لازم برای دریافت این تسهیلات را داشته باشند.
نایب رئیس اتاق اصناف ایران میگوید تسهیلات قبلی که به صنوف پرداخت شد با نرخ سود ۱۲ و ۱۶ درصد بود که اصناف استقبال چندانی از آن نکردند به گونهای که فقط ۱۷ درصد از صنوف ثبتنام و ۶ درصد تسهیلات را دریافت کردند. سود تسهیلات باید کم باشد تا صنوف در این اوضاع توان بازپرداخت را داشته باشند.
به گفته شکریه نکته دیگر اینکه برای بازپرداخت هم باید یک دوره تنفس ۳ تا ۴ ماهه در نظر بگیرند تا صنوف توان خود را بازیابند.
فعالیت کدام گروه از اصناف بلامانع است؟
براین اساس سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا پاساژها را از گروه ۲ مشاغل مستثنی کرده، اتاق اصناف تهران اعلام کرده از امروز شنبه ۱۵ آذرماه صاحبان واحدهای صنفی گروههای شغلی ۱ و ۲ میتوانند مغازههای خود را باز کنند.
قاسم نوده فراهانی به تغییر وضعیت شیوع کرونا در تهران از قرمز به نارنجی اشاره کرد و میگوید از امروز (شنبه ۱۵ آذرماه) صاحبان واحدهای صنفی گروههای شغلی ۱ و ۲ به شرط رعایت دستورالعملهای بهداشتی میتوانند مغازههای خود را باز کنند اما فعالیت گروههای شغلی ۳ و ۴ در تهران همچنان ممنوع است.
به گفته رئیس اتاق اصناف تهران مشاغل گروه ۳ شامل بوستانها، مراکز تفریحی و مشاغل مشابه، مهدهای کودک، تالارهای پذیرایی و رستورانها (شامل بیرونبر نمیشود)، آرایشگاههای زنانه و سالنهای زیبایی، موزهها، سینماها و تئاترها، استخرهای سرپوشیده و باشگاههای ورزشی پر برخورد، چایخانهها و قهوه خانهها با عرضه مواد دخانی است.
وی میافزاید گروه ۴ نیز شامل باشگاههای ورزشی و ورزشهای پربرخورد از جمله کشتی، باغ وحش و شهر بازی، مراکز آبی، استخر سر پوشیده، باشگاههای ورزشی سالنی است.
نوده فراهانی رعایت دستورالعملهای بهداشتی توسط اصناف تهران طی روزهای گذشته را مطلوب ارزیابی کرد و از شهروندان و کسبه خواست دستورالعملهای بهداشتی مقابله با ویروس کرونا را به صورت کامل رعایت کنند تا تهران دوباره به وضعیت قرمز باز نگردد و بار دیگر مغازهها تعطیل نشود.
طبق اعلام ستاد ملی کرونا تهران از روز شنبه وارد وضعیت نارنجی شیوع کرونا شده و اتاق اصناف تهران نیز بر همین اساس اعلام کرده که از امروز شنبه ۱۵ آذرماه صاحبان واحدهای صنفی گروههای شغلی ۱ و ۲ که پاساژها را نیز شامل میشود، به شرط رعایت دستورالعملهای بهداشتی میتوانند مغازههای خود را باز کنند و فعالیت گروههای شغلی ۳ و ۴ در تهران همچنان ممنوع است.
گفتنی است که مشاغل گروه ۱ مشاغل ضروری و عرضه کننده خدمات و کالاهای ضروری هستند و اصناف جزو گروه شغلی ۲ نیز شامل مراکز خرید، پاساژها، مالهای فروش غیرمواد غذایی، مراکز تهیه و طبخ غذا با پذیرش مشتری، مراکز فروش لوازم خانگی، قنادی و شیرینیفروشیها، آب میوه و بستنیفروشیها، آرایشگاههای مردانه، بازار فروش خودرو، فرش و موکتفروشیها، خدمات چاپ دیجیتال، تزیینات داخلی ساختمان، کادوییفروشیها، اسباب بازیفروشیها، عمدهفروشی و خردهفروشی پوشاک، پارچهفروشیها، پرده سراها، مراکز فروش مبلمان، کیف و کفش، مراکز فروش لوازمالتحریر، خیاطی و خرازی، آتلیه و عکاسیها، مشاوران املاک، فروشگاههای لوازم آرایشی و بهداشتی و مراکز فروش و عرضه خشکبار و آجیل است.
انتهای پیام/4133/پ
انتهای پیام/