دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 آذر 1399 - 10:54

نخستین هواپیمای سوخت پاک جهان به ناوگان حمل‌ونقل هوایی اضافه شد

یک شرکت هواپیمایی برای اولین بار از هواپیمای دارای سوخت پاک در ناوگان حمل‌ونقل استفاده کرد.
کد خبر : 544966
هواپیما 1.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اگرچه شرکت‌های هواپیمایی همچنان تحت تأثیر همه‌گیری کرونا و آسیب اقتصادی ناشی از این بیماری هستند ولی در همین مدت تصمیم‌های مناسبی برای به‌کارگیری هواپیماهای بدون آلایندگی اتخاذ شده است. شرکت هواپیمایی لوفت‌هانزا برای اولین بار از هواپیمایی کاملاً پاک در ناوگان حمل‌ونقل هوایی خود استفاده کرد.


مهندسان این شرکت هواپیمایی آلمانی با همکاری چند شرکت دیگر موتور هواپیمای بوئینگ 777F را به گونه‌ای طراحی کردند که هیچگونه گاز آلاینده به ویژه کربن دی اکسید را تولید نمی‌کند. این هواپیما نخستین پرواز خود را از فرانکفورت به شانگهای انجام داد. هواپیماهای لوفت‌هانزا بر اساس پیمان‌های تجاری آلمان و چین به طور مداوم بین شهرهای مختلف این دو کشور در پرواز هستند ولی تاکنون هیچ مأموریتی با استفاده از هواپیمای بدون آلایندگی انجام نشده بود.



هواپیمای 777F به طور مستقیم از فرانکفورت به شانگهای رفت و در هیچ نقطه‌ای از مسیر توقف نکرد و حتی پس از شانگهای به سئول پرواز کرد. کارشناسان صنعت حمل‌ونقل هوایی این پرواز را بسیار مهم قلمداد کردند و آن را نماد دور شدن هواپیماها از سوخت فسیلی دانستند. با وجود اینکه موتور این هواپیما نیز کربن دی اکسید تولید می‌کند ولی مهندسان با استفاده از تغییرات شیمیایی آلایندگی این گاز را از بین برده‌اند. در واقع موتور این هواپیما کربن خنثی تولید می‌کند.


بررسی‌های نشان می‌دهد استفاده از هواپیماهای مصرف کننده سوخت پاک می‌تواند میزان آلایندگی صنعت حمل‌ونقل هوایی را 65 تا 90 درصد کاهش دهد. بخش قابل توجهی از گازهای گلخانه‌ای به وسیله هواپیماها تولید شده و ایجاد تغییر در ساختار موتور این وسایل نقلیه می‌تواند منجر به کاهش آلودگی در سراسر جهان شود.


انتهای پیام/4144/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب