به گزارش خبرنگار حوزه صنعت و معدن گروه اقتصادی خبرگزاری آنا،
روحالله ایزد خواه نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، صبح امروز در نشست مطالبه گران حوزه معادن نقاط مختلف کشور با اشاره به ورود جدی نمایندگان مجلس به مشکلات و مطالبات مردم اظهار داشت: مجلس شورای اسلامی برنامههای خوبی را در سهگام برای پیگیری مطالبات و حل مشکلات مردم در نظر گرفته است.
وی افزود: گام اول مجلس برای حل مشکلات، اصلاح برخی قوانین است بهعنوانمثال در حوزهٔ معدن قوانینی وجود دارد که ایراد اساسی به آن وارد است، معیشت مردم و کسبوکار مردم را در تنگنا قرار میدهد یا به منافع ملی لطمه میزند و یا مفسده خیز است از همین رو این قوانین را در دستور اصلاح قرار میدهیم.
ایزد خواه با اشاره به ابزار نظارت بهعنوان گام بعدی گفت: طی چند ماه گذشته مواردی از مشکلات معادن به ما ارجاع شده تا پیگیری کنیم و به نتیجه برسانیم؛ اگر موضوعی از جنس مفاسد باشد از طریق کمیسیون اصل ۹۰ یا مواردی مثل ماده ۲۳۴ در آییننامه آن را به دستگاه قضایی ارجاع میدهیم. اگر از جنس مفاسد نباشد و از جنس غفلت و سهلانگاری باشد از طریق مسئولین دولتی پیگیری میکنیم تا بتوانیم به سرانجام برسانیم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: میانجیگری مرحله سومی است که نمایندگان از این طریق به مشکلات رسیدگی میکنند؛ میانجیگری به این معنا که در نقاط مختلف کشور مزیتهای معدنی داریم که در سیاستگذاری و برنامهریزی به آن توجه نمیشود یا کمتر توجه میشود بهعنوانمثال استان سیستان و بلوچستان ظرفیتهای معدنی خوبی دارد اما بعضاً اکتشافی صورت نگرفته است و اینجا مجلس میتواند از طریق تعامل و به هم رسانی، عوامل مرتبط را تشویق کند تا موضوع رسیدگی شود.
ایزد خواه با اشاره به این موضوع که معادن در حال غارت هستند بیان کرد: متأسفانه سالهاست در معادن غارت صورت میگیرد و به آن ورود نکردیم؛ در معادن هم عقبماندهایم هم مغفول است و هم غارت میشود؛ در واقع مفسده در آن زیاد است.
وی با تأکید بر اینکه خلأهای قانونی در حوزه معادن وجود دارد گفت: در حوزه معادن حکمرانی معدنی ما بهشدت معیوب است و تنظیم گری حوزه معدن رهاست؛ یک حوزه حیاطخلوتی بوده که به آن نپرداختیم بنابراین قوانین راه در رو در آن وجود دارد و به همین خاطر بسیار مفسده خیز است و عجیب است که چرا تا به الان توجه جدی به آن نشده است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ماده ۲۳۴ آییننامه مجلس افزود: در این آییننامه آمده است که هر مسئول اجرایی که در کشور قانونی را نقض کرده یا قانون را درست اجرا نکرده و یا از اجرای قانون استنکاف کرده است، نماینده مجلس میتواند تحت این ماده از مسئول اجرایی شکایت کرده و پرونده را به قوه قضاییه ارجاع دهد بنابراین مطالبه گران حوزه معادن، مسئولین اجرایی که چنین وضعیتی دارند را به ما نمایندگان معرفی کنید تا مسئله را پیگیری کنیم.
ایزد خواه در پایان نشست ضمن انتقاد از خصوصیسازی در حوزه معادن گفت: در خصوص واگذاری معادن به بخش خصوصی فاجعه رخداده است و تا به حال یک مورد موفق خصوصیسازی پیدا نکردهایم، در این خصوص هم باید کار اساسی صورت بگیرد.
انتهای پیام/4133
انتهای پیام/