دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا بررسی می‌کند؛

تعلل دولت در اخذ مالیات از اقشار مرفه/ چرا مالیات به خانه و خودروهای لوکس نمی‌رسد؟

با گذشت 8 ماه از سال هنوز بند ت تبصره 6 قانون بودجه 99 در مورد اخذ مالیات از خانه‌ها و خودروهای لوکس اجرا نشده و درآمد دولت از این محل صفر است.
کد خبر : 543132
D1736959T14344514webb-e1578494352865.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه اقتصاد کلان و بودجه گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، توسعه پایه‌های مالیاتی نه تنها موجب تحقق عدالت در جامعه می‌شود بلکه با برچیدن بساط دلالان و واسطه‌ها، درآمدهای کشور را افزایش داده و جای خالی درآمدهای نفتی را پر می‌کند.


از همین رو افزایش درآمدهای مالیاتی به‌عنوان یکی از راهکارهای ایجاد درآمد پایدار در اصلاح ساختار بودجه مورد تأکید بسیاری از کارشناسان قرار گرفته است، موضوعی که گویا دولت رغبتی برای اجرای آن ندارد؛ چرا که به رغم قرارگیری بندی در تبصره 6 قانون بودجه سال 99 مبنی بر اخذ مالیات از خانه‌ها و خودروهای لوکس با گذشت 8 ماه از سال هنوز خبری از اجرای آن نیست.



روال کار این گونه بوده است که وزارت اقتصاد و دارایی و سازمان امور مالیاتی مکلف بودند بعد از 2 ماه از ابلاغ این قانون، آیین‌نامه مربوط به آن را تهیه و به تصویب هیئت وزیران برساند اما هنوز این امر محقق نشده است و درآمد دولت طبق آنچه در جدول فوق دیده می‌شود، از محل مالیات بر واحدهای مسکونی گران قیمت و مالیات از محل خودروهای سواری و وانت دوکابین دارای شماره انتظامی شخصی «صفر» است.


محمود علیزاده، معاون فنی و حقوقی سازمان امور مالیاتی در این باره می‌گوید آیین‌نامه بند ت تبصره 6 قانون بودجه در مورد مالیات خانه‌ها و خودروهای لوکس در ماه‌های قبل تدوین و به دولت ارسال شده و همچنان منتظر تصویب آن هستیم.


علی ملک‌زاده، کارشناس اقتصادی نیز مالیات بر ثروت را یکی از راه‌های ایجاد درآمد پایدار برای دولت در راستای اصلاح ساختار بودجه‌ریزی دانسته و می‌گوید  از زمان شیوع ویروس کرونا و مشکلات اقتصادی ایجاد شده بر اثر آن در تمامی کشور،  کشورهایی چون روسیه و انگلستان اجرای مالیات بر ثروت را جدی گرفتند.


به گفته وی در ایران نیز به رغم قرارگیری اخذ مالیات از ثروت در قانون بودجه 99 با عناوین مالیات از واحدهای مسکونی گران‌قیمت و مالیات از خودروهای سواری و وانت دوکابین دارای شماره انتظامی شخصی هنوز خبری از اجرای آن نیست.


کارشناس اقتصادی می‌گوید طبق گزارش‌ها در 6 ماه نخست سال درآمد مالیاتی دولت از محل خانه‌ها و خودروهای لوکس صفر بوده است درحالی‌که در صورت اجرا مبلغی بین 10 تا 50 هزار میلیارد تومان عاید کشور می‌شد.


سهم مالیات بر ثروت در بودجه 1400


طبق آنچه در جزء 1 بند ت تبصره 6 لایحه بودجه 1400 آمده است؛ کلیه مالکان حقیقی و حقوقی املاک مسکونی و تجاری اعم از خانه، آپارتمان و زمین با کاربری مسکونی و تجاری که مجموع ارزش روز آنها دویست میلیارد ریال (معادل 20 میلیارد تومان) و بیشتر است و صاحبان خودروهای سواری و وانت دوکابین دارای شماره انتظامی شخصی، که مجموع ارزش روز آنها بیست میلیارد ریال (معادل 2 میلیارد تومان) و بیشتر باشد، مشمول مالیات بر دارایی سالیانه هستند.


مالیات فوق به صورت پلکانی بر اساس ارزش اموال و املاک مذکور تا نیم درصد محاسبه و حداکثر تا بهمن ماه سال 1400 باید توسط مؤدیان مالیاتی پرداخت شود.



در حالی کف قیمتی اخذ مالیات بر دارایی املاک در لایحه بودجه سال 1400، 20 میلیارد تومان تعیین شده است که این رقم در قانون بودجه سال 99، 10 میلیارد تومان قید شده است.


انتهای پیام/4133/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب