دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
لاری:

9 هزار دانشجو به پویش مستندسازی کرونا پیوستند

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت: همزمان با شیوع کرونا ۹ هزار دانشجوی دانشگاه‌های وزارت بهداشت و وزارت علوم به پویش «زندگی دست یاریگر توست» پیوسته‌اند.
کد خبر : 541407
157194332.jpg

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، آیین اختتامیه جشنواره کشوری «خاطره‌نویسی عهد جانانه» در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.


در این نشست عباسعلی کریمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، سیماسادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، حسن زائری ‌لطف مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت، ناصر پروانی داور جشنواره کشوری «خاطره‌نویسی عهد جانانه» و سایر مسئولان حضور داشتند.


در ابتدای این نشست معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه موضوعات انسانی در شرایط سخت و بحرانی نمود بالایی پیدا می‌کنند، گفت: هر بحرانی در کنار مشکلاتی که ایجاد می‌کند نعمات مختلفی به همراه دارد که موجب خلاقیت و نوآوری می‌شود. در چنین فضایی برگزاری جشنواره‌های فرهنگی و نگاه خلاقانه به ویروس کرونا و ثبت آن از طریق عکس، پوستر، خاطره‌نویسی و... اهمیت زیادی دارد.


فعال بودن مدافعان سلامت در جبهه کرونا به برکت شهداست


سخنگوی وزارت بهداشت، دوران دفاع مقدس را نماد مقاومت و پایداری ملی دانست و گفت: اگر امروز مدافعان سلامت در جبهه مقابله با ویروس کرونا فعال هستند به برکت آبرو و حرمت شهدا و خانواده‌های معزز آنان است. در حال حاضر جهاد در جبهه سلامت ادامه دارد و رسالت ما این است که همانند مستندسازی‌هایی که‌ از جبهه‌های دفاع مقدس صورت گرفت فداکاری کادر درمان را ثبت و ضبط کنیم.


لزوم مستندسازی خاطرات کرونایی


وی ادامه داد: امروزه وظایف سنگین و مختلفی بر دوش کادر درمان قرار دارد. ‌آن‌ها باید در کنار مبارزه با ویروس کرونا و قطع زنجیره آن به مستندسازی و ثبت خاطرات خود نیز بپردازند. چرا که کادر سلامت لحظه‌های ناب ایثار را شخصا تجربه کرده و باید آن را به هر شیوه‌ای که می‌دانند ثبت کنند و در اختیار دیگران بگذارند.


لاری ضمن اشاره به فعالیت‌های مختلف پویش «زندگی دست یاریگر توست» بیان کرد: همزمان با شیوع کرونا در کشور پویشی در چهار محور «پیشگیری»، «درمان»، «تاب‌آوری» و «مستندسازی» با همکاری دو دستگاه وزارت بهداشت و وزارت علوم به راه افتاد و تاکنون ۹ هزار دانشجو به این پویش پیوسته‌اند که ۶ هزار و ۵۰۰ نفر از آنان متعلق به دانشجویان دانشگاهای علوم پزشکی هستند. امروز دستیاران، انترن‌ها، کاروران و تمام کادر سلامت در جهت مقابله با ویروس کرونا سینه سپر کرده و مردانه ایستاده‌اند.


معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت مستندسازی فعالیت‌های کادر درمان کشور گفت: خوشبختانه در ایام شیوع کووید-۱۹ در کشور ۱۴ جشنواره به همت معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت طراحی و به همت دانشگاه‌های علوم پزشکی در شهرهای مختلف اجرا شد و تمام دانشگاه‌ها در آن مشارکت داشتند.


خاطره‌نویسی یکی از شیوه‌های رایج و اثربخش مستندسازی است


وی درباره جشنواره ملی خاطره‌نویسی «عهد جانانه» عنوان کرد: خاطره‌نویسی یکی از شیوه‌های رایج و اثربخش مستندسازی است. انسان نخبه کسی است که در زمان بحران تصمیم درستی اتخاذ کرده و آن را عملیاتی می‌کند. شهیدرضا احدی با نوشتن کتاب «حرمان هور» و شهید مرتضی آوینی؛ سید شهیدان اهل قلم از جمله افرادی بودند که در زمانه بحران و جنگ تحمیلی خاطرات خود را به صورت مستقیم وبی‌واسطه ثبت کردند.


لاری اضافه کرد: همواره یکی از دغدغه‌های ما افزایش همکاری بین تمام گروه‌های دانشگاهیان است. خوشبختانه در این راستا جشنواره ملی خاطره‌نویسی «عهد جانانه» در سه بخش دانشجویان، اعضای هیئت علمی و کارمندان برگزار شد. امیدوارم با برگزاری جشنواره‌های این‌چنینی روحیه همدلی در خانواده نظام سلامت افزایش پیدا کند و نظام سلامت کشور از این امتحان سخت با افتخار بیرون بیاید. اعتقاد دارم که تاریخ در مورد رفتار و اعمال ما در این دوران قضاوت خواهد کرد.


سخنگوی وزارت بهداشت افزود: بحران در تمام دنیا وجود دارد و در مواقع مختلف بروز پیدا م‍ی‌کند. ویروس کرونا آخرین بحران نیست و باید به هوش باشیم که در مقابله با این ویروس فراگیر با تمام قوا تلاش کنیم و برای مشکلات بعدی آمادگی لازم را داشته باشیم.


وی گفت: امروز در کنار بحران کرونا دلالانی عرض اندام کرده‌اند که محتواهای غلط و نامناسبی را در مورد این ویروس در جامعه رواج می‌دهند و البته انگیزه آن‌ها از این کار سودجویی است. نظام سلامت کشور باید با این سودجویی‌ها نیز مبارزه کند و این مهم میسر نمی‌شود مگر با اطلاع‌رسانی درست و فعالیت‌های سازنده فرهنگی.


لاری ادامه داد: نظام سلامت از یکسو در خط مقدم مبارزه با اخبار نادرست و سودجویانه دلالان کرونا قرار دارد و از  طرف دیگر برای گسترش سلامت سینه سپر کرده است. تلاش‌های جهادگونه کادر سلامت یادآور دوران دفاع مقدس است و خوشبختانه نظام سلامت برای نظام آبرو و سرمایه بیشتری ایجاد کرد.


انتشار کتابی نفیس از خاطرات ارزشمند متخصصان و دانشجویان و کادر سلامت


در ادامه این نشست که به صورت ویدئوکنفرانس برگزار می‌شد، فرهاد ابول‌نژادیان رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز گفت: جشنواره ملی «خاطره نویسی عهد جانانه» در سه بخش دانشجویان، اعضای هیئت علمی و کارمندان برگزار شد و خوشبختانه ۲۹۹ اثر توسط ۲۱۰ شرکت‌کننده به دبیرخانه این جشنواره راه پیدا کرد. این جشنواره با هدف فرهنگ‌سازی درجهت مقابله با ویروس کرونا در دانشگاه‌های سراسر کشور برگزار شد و با توجه به مشغله کادر سلامت کشور همراهی خوبی با این جشنواره صورت گرفت.


جشنواره کشوری «خاطره نویسی عهد جانانه» با حمایت معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و به همت دانشگاه علوم پزشکی اهواز در محورهای پنجگانه «خاطرات کادر درمان در مراکز درمانی و بهداشتی»، «خاطرات دانشجویان از فعالیت‌های فرهنگی و جهادی»، «خاطرات دانشجویان در خط مقدم مقابله با کرونا»، «خاطرات کارکنان و دانشجویان نظام سلامت در دوران بیماری» و «خاطرات خانواده کادر درمان در دوران شیوع بیماری» برگزار شد.


در پایان جشنواره از آثار برگزیده، کتابی نفیس برگرفته از خاطرات ارزشمند متخصصان و دانشجویان و کادر سلامت تدوین و چاپ خواهد شد.


در گروه کارمندی جشنواره کشوری «خاطره‌نویسی عهد جانانه» ۱۶۸ اثر  و نرخ مشارکت ۱۱۳ نفر، در گروه دانشجویی: ۱۱۵ اثر  و مشارکت  ۸۸ دانشجو و در بخش اعضای هیات علمی: تعداد ۱۶ اثر  ثبت و دریافت شده است.


خوزستان با  ۸۶ اثر ثبت  شده در رتبه نخست ثبت اثار قرار دارد؛ پس از آن به ترتیب استان‌های  خراسان با ۳۷اثر، استان اصفهان ۲۹ اثر و استان تهران ۲۴ اثر در رتبه چهارم و در نهایت استان فارس با ۲۳ اثر در رتبه پنجم  قرار دارند.


انتهای پیام/4118/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب