دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد

بنگاه‌داری بانک‌ها در واردات مواد اولیه خوراک دام به مثابه شمشیر دو لبه است/ موسسات مالی در تولید خوراک دام مشارکت کنند

رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران با توجه به وضع بازار سرمایه و حضور شرکت‌های وابسته به بانک‌ها در واردات نهاده‌های دامی گفت: در این شرایط ضرورت اصلاح ساختار سیستم بانکی احساس می‌شود.
کد خبر : 54023

مجید موافق‌قدیری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه بانک‌ها باید روی بانکداری متمرکز شوند و از بنگاه‌داری فاصله بگیرند، عنوان کرد: بنگاه‌داری بانک‌ها در واردات مواد اولیه خوراک دام به مثابه شمشیر دو لبه است.


وی با ابراز تاسف از بانک محور بودن تامین مالی در اقتصاد ایران اظهار کرد: بنگاه‌های بزرگ در بانک‌ها سهم بیشتری در اخذ منابع مالی به خود اختصاص داده‌اند و سهم بنگاه‌های کوچک از این منابع اندک است، درصورتی که بنگاه‌های کوچک سهم بیش‌تری در اشتغال‌زایی دارند.


عضو هیأت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران یادآوری کرد: باید به بنگاه‌های بزرگ اعلام کنیم که برای تامین منابع مالی به بازار سرمایه مراجعه کنند تا منابع بانکی برای بنگاه‌های کوچک باقی بماند.


وی با بیان اینکه نبود رابطه منطقی میان نرخ سود و سپرده‌ها موجب صرف منابع مالی بانک‌ها در بنگاه‌ها و شرکت‌های تابعه به جای هزینه در تولید و رونق اقتصاد کشور می‌شود، افزود: این اتفاق علاوه بر ایجاد رانت‌خواری و فساد، مطالبات را نیز افزایش می‌دهد.


به گفته موافق‌قدیری، به دلیل اینکه پنج قلم کالای اول واردات کشور غلات و نهاده‌های مرتبط با خوراک دام و طیور است، شرکت‌های وابسته به بانک‌ها اقدام به واردات این قبیل کالاها می‌کنند.


عضو کمیسیون بازار، پول و سرمایه اتاق بازرگانی ایران توضیح داد: در هیچ بخش از نظام و قاعده بانکی مطرح نشده است که بانک‌ها می‌توانند شرکت تاسیس و سرمایه‌های خود را به صورت گردشی به این شرکت‌ها وارد کنند.


وی با بیان اینکه پیش از این نرخ سود و تسهیلات به‌صورت کارشناسی تعیین نمی‌شد، عنوان کرد: در این‌ باره ‌عددی را برای یک‌ بخش اقتصادی در نظر می‌گرفتند که این عدد گاه از نرخ سپرده‌ها کمتر بود و مشکلات و زیان‌هایی را به بانک‌ها تحمیل می‌کرد. طبیعی است که بانک‌ها در این وضع به سمت بخش‌هایی حرکت می‌کردند که بازدهی بیش‌تری داشت.


موافق‌قدیری گفت: به موسسات پولی و بانکی پیشنهاد کردیم با مشارکت در سرمایه‌گذاری ثابت در کارخانه‌های خوراک دام علاوه بر ایجاد ارزش افزوده و سود بیشتر برای خود، به افزایش تولید و صادرات و ارتقا این صنعت نیز کمک کنند.


رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان ایران تاکید کرد: ورود بانک‌ها به واردات نهاده‌های دامی و مواد اولیه کارخانه‌های خوراک دام مثل شمشیر دو لبه عمل می‌کند که علاوه بر تاثیرات مثبتی که در صنعت دامپروری و صنایع وابسته دارد، تاثیرات منفی خود را نیز در این عرصه خواهد داشت.


وی با بیان اینکه ورود بانک‌ها به فعالیت‌ها و بخش‌های مختلف بازار بحث تازه‌ای نیست، بیان کرد: از این نمونه‌ها می‌توان به ظهور و بروز معضلاتی نظیر انبوه مطالبات معوق بانک‌ها، حباب بخش مسکن و رشد قارچ‌گونه و بی‌ضابطه بانک‌ها و موسسات اعتباری بدون مجوز نیز اشاره کرد.


این فعال اقتصادی اظهار کرد: می‌توان برای ممانعت از ورود بانک‌ها به چنین فعالیت‌هایی، الگویی مطابق با شرایط و واقعیت‌های موجود کشور شناسایی کرد و با رهگیری چگونگی ورود بانک‌ها به این فعالیت‌ها، چارچوب و ضوابطی برای بانک‌ها تدوین و به صورت یک قانون درآورد.


موافق‌قدیری خاطرنشان کرد: هرگونه تاخیر در جلوگیری از ورود بانک‌ها به این نوع کارها به ظهور بحران‌های پولی و مالی نظیر آنچه در سال 2007 در آمریکا و یا در سال‌های ۹۰ تا ۹۲ در ایران رخ داد، می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب