ژنهای بیماریزا خاموش خواهند شد
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل هافینگتون پست، هدف علم ژنتیک تا امروز، مبارزه برای درمان بیماریها بود اما محققان موفق به ابداع روش تازهای شدهاند که شاید احتمال بروز بیماریها را در انسان از بین ببرد.
محققان با استفاده از یک تکنیک ژنتیک موفق شدند ژنهای ارثی را که حامل عامل بیماریزا در بیماری «تحلیل عضلانی» بودند، از بین ببرند. نام این روش تازه CRISPR است که مخفف عبارت «تکرار خوشههای متقارن با فاصله» است.
در این روش دانشمندان با خاموش کردن تکراری که موجب بیماری میشود میتوانند از بروز آن جلوگیری کنند. برای رسیدن به این دستاورد محققان نوعی پروتئین را در ترکیب با RNA به سلول افزودهاند و نتیجه حاصل را بررسی کردند.
البته نتایج این تحقیق هنوز به مقدار لازم محکم و قطعی نشده است که بتوان از پزشکان توقع داشت بیماریهای لاعلاج را محو کنند اما امیدهای به دست آمده بسیار زیاد هستند. در جریان این تحقیق که خارج از بدن موجود زنده انجام شد، دانشمندان توانستند تا حدود 50 درصد از عملکرد ژن بیماریزا جلوگیری کنند.
برای تکمیل این تحقیق باید این روش در بدن موجودات زنده نیز آزموده شود و میزان موفقیت آن به حد قابل قبول برسد. همچنین این روش هنوز درباره بیماریهای دیگر آزموده نشده است و باید در انتظار پیشرفت آن بود. در صورتی که این روش درمانی (پیشگیری) با موفقیت توسعه پیدا کند، میتوان امیدوار بود که پزشکی آینده به جای تلاش برای از بین بردن بیماری و آثار آن، روی ریشهکن کردن بیماریها قبل از ظهورشان تمرکز کند.
مترجم: محمدرضا احمدینیا
انتهای پیام/