دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تشخیص کرونا با هوش مصنوعی/ طرحی که پیش از این محققان ایرانی کلید زدند

مهندسان با بهره‌گیری از ظرفیت‌های هوش مصنوعی ابتلا به کرونا را با توجه به صدای سرفه تشخیص می‌دهند.
کد خبر : 527318
کرونا 1.jpg

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، محققان دانشگاه ام‌آی‌تی با استفاده از فناوری هوش مصنوعی سامانه‌ای را طراحی کردند که با دریافت صدای سرفه افراد مختلف ابتلا یا عدم ابتلای آن‌ها به بیماری کرونا را تشخیص می‌دهد.


مهندسان حاضر در این پروژه مدعی هستند دقت تشخیص بیماری در برنامه طراحی‌شده توسط آن‌ها بسیار بالاست و حتی برای افراد بدون علائم نیز کاربرد دارد. بررسی‌ها نشان داده است صدای سرفه در افرادی که دستگاه تنفسی آن‌ها به ویروس کووید-19 آلوده است با افراد سالم فرق می‌کند. هوش مصنوعی با استفاده از الگوریتم‌های مخصوصی صدای سرفه داوطلبان شرکت کننده در این طرح را بررسی کرده و مبتلایان به بیماری کرونا را معرفی می‌کند.


تاکنون آمارهای عجیبی از شیوه تشخیص کرونا با استفاده از صدای سرفه منتشر شده است. سازندگان برنامه مجهز به هوش مصنوعی برای شناسایی مبتلایان اعلام کردند فناوری به‌کارگیری شده تاکنون 98.5 درصد از مبتلایان به کرونا را به‌درستی تشخیص داده و صد درصد افرادی را که بدون علائم بودند، نیز شناسایی کرده است.




بیشتر بخوانید:


به دنبال تولید بهترین نوع واکسن هستیم


اپلیکیشن دانشجویان به کمک تشخیص کرونا می‌آید/ صدای سرفه عاملی مؤثر برای غربالگری افراد




نکته قابل توجه در مورد پروژه تشخیص کرونا با بررسی صدای سرفه این است که گروهی از محققان دانشگاه تهران از فروردین ماه سال جاری چنین طرحی را در ایران آغاز کرده بودند و حتی اپلیکیشن خاصی را نیز برای این منظور طراحی کردند. قطعاً در زمینه بیماری کرونا ایران به نسبت همه‌گیری کووید-19 یکی از کشورهای پیشگام برای غربالگری افراد و مبارزه با این بیماری در جهان به شمار می‌رود. خوشبختانه در روزهای اخیر خبرهای خوبی در مورد واکسن ایرانی کرونا منتشر شده و احتمالاً به‌زودی این واکسن در داخلی کشور تولید می‌شود.


انتهای پیام/4144/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب