کشف ویژگی عجیب شنوایی در عنکبوتهای تارافکن
به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانشبنیان گروه فناوری خبرگزاری آنا، عنکبوت تارافکن (Deinopis Spinosa) نوعی از عنکبوتها هستند که با تنیدن تار به دور طعمه خود او را از پا درمیآورند. بهتازگی دانشمندان ویژگی جدیدی از قوه شنیداری این حشره را کشف کردهاند.
بر اساس آخرین مطالعات محققان عنکبوتهای تارافکن اندامی به نام گوش ندارند ولی با این وجود صداهای محیط اطراف خود را با جزئیات دقیق شنیده و با دقت تمام شکار میکنند. درواقع این عنکبوتها با استفاده از سایر قسمتهای بدن خود طعمهها را تشخیص داده و آنها را در تار اسیر میکنند. یکی از قسمتهای بدن عنکبوت تارافکن که نسبت به ارتعاشات امواج صدا بسیار حساس است، پاهای این حشره است.
رونالد هوی، متخصص مغز و اعصاب در دانشگاه کرنل گفت: «عنکبوتهای تارافکن سیستم عصبی بسیار قوی دارند و استراتژی دقیقی را برای شکار کردن بهکار میگیرند. این عنکبوت آرامترین صدای ممکن از طعمه خود را از فاصله 1.82 متری شنیده و تار خود را به سمت آن پرتاب میکند. در واقع این حشره به جای گوش اندامهایی دارند که همگی از توانایی تشخیص صدا برخوردارند.»
عنکبوتهای تارافکن عمدتاً در شرق آمریکا یافت میشوند. کارشناسان معتقدند توانایی این عنکبوت در شنیدن صدای حشرات و جانوران دیگر شگفتانگیز است و تا پیش از انتشار نتایج تحقیقات جدید دانشمندان کسی نمیتوانست حدس بزند که عنکبوت تارافکن چه میزان نسبت به صداهای اطراف خود حساس است.
انتهای پیام/4144/پ
انتهای پیام/