دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 آبان 1399 - 13:00
یک مطالعه جدید نشان داد؛

افزایش ابتلا به بیماری‌های التهابی روده با رژیم غذایی پر قند

نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد مصرف رژیم غذایی پر قند می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های التهابی روده را افزایش دهد.
کد خبر : 526816
dsdsdsd.PNG

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیواطلس، براساس یافته‌های جدید دانشمندان مرکز پزشکی دانشگاه تگزاس جنوب غربی مصرف رژیم غذایی پر از قند باعث آسیب رسیدن به میکروبیوم روده شده و نقش کلیدی در بروز بیماری‌های التهابی روده ایفا می‌کند.


میکروبیوم روده حاوی ده‌ها تریلیون میکروارگانیسم و بیش از هزارگونه شناخته‌شده باکتری است که نقش مهمی در سلامت کلی بدن دارند. بیماری‌های التهابی روده IBD به گروهی از بیماری‌ها گفته می‌شود که سبب التهاب جداره روده بزرگ و روده باریک می‌شوند که شایع‌ترین آنها بیماری کولیت زخمی و بیماری کرون است.


به گفته گروه تحقیقاتی؛ میکروبیوم روده موش‌هایی که سطح گلوکز (قند) بالایی دارند، دچار تغییراتی شده  که درنهایت منجر به بیماری‌های التهاب روده می‌شود. تا پیش از این پزشکان بر این باور بودند که ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی باعث بروز بیماری‌های التهابی روده می‌شوند. دانشمندان با بررسی نقش میکروبیوم روده در بروز التهاب موضعی و سیستماتیک به این نتیجه رسیده‌اند که رژیم غذایی فرد یکی از عوامل کلیدی در احتمال بروز بیماری‌های التهابی روده است و می‌تواند کل این روند را شروع کند.


در مطالعه جدید پژوهشگران  مرکز پزشکی دانشگاه تگزاس جنوب غربی نقش و اثر قند بر میکروبیوم روده و بروز بیماری‌های التهابی روده را بررسی کرده و متوجه شدند که گلوکز باعث اختلالات قابل‌توجهی در جمعیت میکروبیوم روده می‌شود. درواقع رژیم غذایی پر از قند نه‌تنها بروز علائم بیماری‌های التهاب روده مزمن را افزایش می‌دهد بلکه احتمال ابتلا به این نوع بیماری‌ها را نیز افزایش می‌دهد.


انتهای پیام/4021/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب